Fotbal judetean

„Implantul” Remus Lung la Pîncota a prins bine: „Știam că adevărata față a echipei se va vedea în primăvară, mergem pe continuitate”

Podgoria Pîncota este una dintre cele patru prim divizionare județene care și-au schimbat antrenorul în sezonul 2023-2024, alături de cei din Păuliș, Felnac și Sebiș. În toamnă, Remus Lung i-a luat locul pe banca tehnică lui Dănuț Mițiți, iar adevăratul impact s-a produs în retur. Gruparea din Podgorie a pierdut doar trei meciuri, toate în fața unor adversari ce au terminat peste ea în clasament, Păuliș, Sântana și Viitorul și la final a ocupat un onorabil loc 7.

Conducerea pîncotanilor este foarte mulțumită de cum au decurs lucrurile, cu toate că știe că mereu e loc și de mai bine. „Rezultatele au fost în general bune, știam că adevărata față a echipei se va vedea în primăvară, când Remus va reuși să-și implementeze ideile de joc și să facă o pregătire de iarnă pe gustul său. Asta s-a și întâmplat, cu toate că am avut și acea sincopă din startul returului, cu Macea, dar imediat ne-am luat revanșa cu acel 2-2 de la Curtici, după ce eram conduși cu 2-0 până în minutul 87-88. De acolo am început o serie de rezultate bune, în care s-a strecurat și eșecul dur de la Sântana, în timp ce cu Păulișul și Viitorul am pierdut pe final, când apăruse deja un mic aer de vacanță, dar și adversarii ne-au pus probleme. La un moment dat, aveam șanse și la locul 5, până la urmă trebuie să ne mulțumim cu poziția a 7-a, pe care, repet, o considerăm bună. Practic, am făcut foarte puține mutări la nivel de lot, în iarnă a plecat Sulea, a venit Pirtea, în rest am fost cam aceiași, plus copiii și am săltat un loc față de sezonul trecut”, a explicat Sergiu Dragalina, președintele pîncotanilor.

Podgoria a scris concluzia sezonului cu un sec 4-0 pe terenul celor din Vinga. Printre marcatori s-a numărat și Mădălin Neamț, unul dintre tinerii din propria pepinieră, care s-a impus la prima echipă alături de Tudosă Elisei (portarul ce i-a ținut lui Dorin Iacob, până ce acesta și-a revenit după accidentare), Mattia Iakob, Alexandru Pașca sau Timotei Ștefan, în timp ce Hera, Steleac, Ispas sau Mihoi au devenit certitudini. „Tinerii noștri cresc și cresc frumos, de la an la an o să fim tot mai puternici cu ei, dar și cu cei mai experimentați pe care, zicem noi, îi vom păstra în întregime. Un mic semn de întrebare îl avem în dreptul lui George Pirtea, sperăm să-l convingem să rămână și pe el și, poate, să ne mai întărim cu doi-trei jucători. La anul, am vrea să intrăm în primele 5-6 echipe, ceea ce ar însemna un progres pentru noi”, a mai punctat Dragalina, care încheie și el primul sezon în care nu a mai intrat pe gazon, ci a rămas doar președinte.

Spre deosebire de alte localități din județ, gruparea din Pîncota a rămas partenerul aceleași administrații locale. „Îl felicităm și noi pe domnul primar Pocrișer, pentru obținerea unui nou mandat, dar și pe domnii consilieri locali. Avem continuitate și la clun, la fotbal și asta e cel mai important lucru pentru noi. Am început acum câțiva ani un proiect, cu care mergem mai departe, suntem în primul eșalon județean și contăm pe foarte mulți jucători din zonă”, a concluzionat Dragalina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button