Fotbal judeteanLiga a 3-a

Viitorul, ținută în șah de Lupeni în turul barajului de promovare în Liga 3-a! Pașcu: „Păcat de ocazii, poate nu a fost nici offside…” v.s. Voicu: „Absolut echitabil”

Viitorul Arad a dat la barajul de promovare în Liga a 3-a peste o altfel de formație decât Retezatul Hațeg sau  Recolta Dănceu, echipe pe care Pecica, Ineu sau Socodor le-au învins fără mari probleme în sezoanele trecute. Minerul Lupeni are – la rându-i – destulă calitate, în special de la mijloc în sus, dar și între buturi pe portarul Andrei Raț. Acesta a salvat rezultatul pentru hunedoreni în final, în special la marea ocazie a lui Ionuț Pașcu, dar și Gârlea și fundașii din fața sa au avut două-trei intervenții decisive, în primele 60 de minute. Până la urmă, a rezultat o remiză albă, destul de vie și spectaculoasă, cu câte un gol anulat de fiecare parte și ambele în ultimul sfert de oră. Cel al Viitorului e imortalizat în poză, cu mingea care plecase deja din capul lui Bier, când Pașcu a avut ajuns să aibă piciorul stâng ușor în fața ultimului fundaș advers. Asistentul a semnalizat offside

Pașcu: „Păcat că nu am reușit să le oferim bucurie copiilor noștri, până al urmă ei ne interesează cel mai mult”

Ionuț Pașcu le-a făcut pe toate în confruntarea de pe „Banatul” din Sânnicolau Mic, la care au asistat și aproape 100 de susținători ai formației hunedorene. I-a ținut locul pe bancă „principalului” Flavius Pavel (suspendat după o elimare la un meci al juniorilor), dar a și intrat pe teren încercând să-și ajute echipa din postura de vârf la bătaie, postură inedită pentru cariera sa de fundaș central. De altfel, s-a și văzut asta la cea mai mare ocazie a partidei, când a rămas singur cu Raț, dar a tras pe direcția acestuia, lovindu-l în piept. „Se vede că nu sunt atacant, se vede că n-am prospețime. Din păcate, nu am jucat în ultimele meciuri, poate dacă eram mai proaspăt, o fructificam acolo. Sunt fundaș central, am jucat toată viața ca fundaș central. Mă bucuram pentru copii și pentru lumea ce a venit la meci astăzi. E greu fără Pavel, pentru mine e o postură absolut nouă, nu sunt obișnuit cu ea. Strig de aici, de pe margine, am impresia că nu mă aude nimeni, chestii din astea de începători”, a spus Pașcu despre posturile în care s-a aflat.

Puțin noroc dacă aveam la golul lui Cristi Munteanu, din apropierea porții, nu știu dacă a fost offside...”

Acesta crede că Viitorul ar fi meritat mai mult din manșa întâi a barajului cu Lupeniul, dar și că nimic nu este încă pierdut în lupta pentru promovare. „Un meci bun din partea ambelor echipe. Am știut ce ne așteaptă, am știut că va fi greu, mai ales că s-a jucat și pe căldură. Păcat de ocaziile pe care le-am avut și pe care nu le-am fructificat, dar, la fel de adevărat este am avut puțină șansă și la ocaziile lor. Totuși, una peste alta, eu zic că meritam mult mai mult decât acest 0-0, nu ne rămâne decât să sperăm să o scoatem la capăt și să ieșim cu bine din acest baraj, după meciul retur. Păcat că nu am reușit să le oferim bucurie suporterilor noștri, copiilor noștri, care sunt viitorul nostru, până al urmă ei ne interesează cel mai mult. Cei de la Lupeni nu ne-au surprins cu absolut nimic, am fost și i-am văzut, știam ce joacă, am știut unde sunt punctele lor forte, dar și cele slabe. Poate, au jucat mai la rezultat decât în alte ocazii, e un meci în deplasare, până la urmă. Pe final s-au și aruncat pe jos, au mai tras de timp, au mai simulat, și-au văzut interesul. Au plecat neînvinși de aici și îi interesează meciul de acasă acum. Puțin noroc dacă aveam la golul lui Cristi Munteanu, din apropierea porții, nu știu dacă a fost offside…Nu mai contează, nu discutăm arbitrajul, trebuie noi să dăm mai mult, ne antrenăm săptămâna asta și mergem la victorie la Lupeni. E un atuu foarte important și revenirea lui Flavius, va fi alături de noi pe bancă, e alături de noi în vestiar, ne dă indicații, ne ajută, ne încurajează, ne motivează meci de meci. Ne așteptăm la un infern din partea lor în retur, e normal, dar așa e frumos să jucăm, nu? Am jucat pe sate cu 10 spectatori, cu 15 spectatori și nu a fost prea plăcut. De asta joci fotbal, să ai public, să te simți și tu fotbalist”, a adăugat Ionuț Pașcu.

Voicu: „Rezultat bun, o prestație pozitivă, în mod deosebit pe faza defensivă. La retur va fi altă partitură”

Minerul Lupeni a avut clar un avantaj prin prezența lui Dan Voicu pe margine, un antrenor extrem de experimentat, care are are echipa în mână, mai ales că lucrează de mulți ani cu o parte dintre jucători. Încurajați și prezența a aproape 100 de susținători, mai mult de jumătate dintre ei organizându-se într-o vocală galerie, hunedorenii au avut destul tupeu la Arad. Fotbalistic și nu numai, arbitrii fiind de multe ori ținta protestelor venite de pe margine. „Este un rezultat bun, o prestație pozitivă, în mod deosebit pe faza defensivă. Am lăsat puțin de dorit pe faza ofensivă, pe care, sincer să fiu, am neglijat-o puțin pentru a fi mai siguri în spate. La Lupeni se vor schimba datele problemei, pentru că trebuie să câștigăm și vom juca cu o altă partitură la Lupeni. De regulă jucăm cu două vârfuri, astăzi am sacrificat unul din ele pentru a avea un plus, mai ales în zona lui Vezan. Condițiile de joc au fost foarte bune, deosebite, merită felicitări pentru ceea ce au organizat cei de la Viitorul. În schimb, legat de arbitraj am anumite dubii, sincer vă spun. În primul rând, am luat un galben că am depășit suprafața tehnică, dar ceea ce m-a deranjat a fost faptul că pentru faulturi sau abateri similare, nouă ne-au dat galbene și lor nu. Dar, nu pot să spun că a influențat rezultatul. Cu toate astea, în asemenea meciuri, părerea mea, cred că ar trebui brigăzi mult mai experimentate. Mă așteptam să avem atâția suporteri astăzi pentru că acești oameni își doresc, comunitatea din Lupeni își dorește foarte mult o echipă în Liga a 3-a. Și-au încurajat sportiv echipa, cu toate că au fost anumite probleme, n-au avut voie să intre toți la început, mă rog, nu sunt problemele mele. Dar, una peste alta, eu zic că a fost un spectacol bun, fără să depășim limitele sportivității nici noi, nici ei”, a spus tehnicianul celor din Lupeni.

Șansele rămân la fel, la scorul de 0-0 trebuie să marcăm, nu se știe

Voicu se plângea că nu a prea avut ocazia să-și studieze adversarul înainte de acest baraj. „Viitorul e o echipă bună, vom avea un joc foarte greu cu ei la noi la Lupeni, eu sunt conștient de lucrul ăsta. Dar, v-am spus, va fi altceva la Lupeni. Șansele rămân la fel, la scorul de 0-0 trebuie să marcăm, nu se știe. Este o echipă care poate specula oricând o eroare a noatsră. Îi felicit și pe ei pentru jocul prestat, au avut două-trei situații bune pe finalul jocului, unde numai intervențiile portarului nostru au decis ca acest meci să rămână 0-0. Am avut și noi, asta este, un gol anulat noi, un gol anulat ei, până la urmă un rezultat absolut echitabil”, a concluzionat tehnicianul.

Returul dintre cele două echipe se va juca peste exact o săptămână, adică pe 23 iunie, cu începere de la ora 17,30, căci există și varianta să se ajungă și la prelungiri și lovituri de departajare.

Viitorul Arad – Minerul Lupeni 0-0

Gol anulat (min. 78): Vezan execută o lovitură liberă de pe dreapta, Bier trimite cu capul pe colțul lung, de unde Munteanu trimite în plasă, din doar 1 metru, asistentul indică offside la fostul fundaș al Brașovului

Gol anulat (min. 87): Contră rapidă a oaspeților, Mazilu pasează din dreapta, Băcăran reia cu latul, puternic, din 7 metri, Gârlea nu poate evita golul, dar e semnalizat în offside

Formații:

Viitorul: Gârlea – Pantea, Bier, Munteanu, Stoianovici – S. Popa, Gâlcă – Blickling (46 Topai), Vezan (82 Pașcu), Kocsis (74 Cl. Popa) – Bădăuță. Pe bancă: Vasii – Rotar, Al. Catanzariti, Narsesovici, P. Pavel, V. Roșu. Antrenori: Flavius Pavel și Ioan Pașcu

Lupeni: Raț – Mazilu, Ciocîrlan, Matei, Arcuși (66 Belei) – Roșian, Bănceanu, D. Creciunesc – Prem (66 Băcăran), Iepure, Mândreci. Pe bancă: Tonca – SIlio, Harongozo, Maria, Glovan. Antrenor: Dan Voicu.

Arbitri: Adrian Constantin Diaconu (București) – Tudor Șillo, Ștefan Mincu (ambii din Târgoviște)

Observatori: Sebastian Moisin (Oradea), Dorin Micșa (Timișoara).

Galerie FOTO de la meciul Viitorul Arad – Minerul Lupeni 0-0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button