UTA Arad

Rednic – ca și convins de tinerii Cristea și Samson, ore calde pentru noile contracte ale lui Stolnik și Omondi!

UTA se mută de miercuri în Slovenia, la Rogla, pentru cantonamentul de vară și Mircea Rednic își face ultimele clalcule legate de jucătorii pe care îi va deplasa. Marți ar trebui să aflăm dacă Eric Johana Omondi și Marko Stolnik vor continua să joace în „alb-roșu”, iar pentru asta trebuie să accepte noile contracte oferite de conducerea clubului arădean. Altfel, e greu de crezut că vor pleca în cantonament alături de colegii lor.

Optimismul este mai ridicat în cazul „aripii” kenyene, în timp ce fundașul croat pare a se lăsa greu de tot, pentru că ar avea o propunere bănoasă din campionatul Ungariei. Și tot până la ora plecării spre Slovenia trebuie să ajungă la Arad Imoh Ezekiel și Ibrahima Conte.

Totodată, Rednic pare să se fii convins de calitățile a doi dintre jucătorii tineri sosiți în probe încă din startul pregătirilor și, în mod normal, ar trebui să se semneze contracte cu arădenii.

Raoul Cristea e atacant de 21 de ani, care poate evolua şi pe postul de extremă stânga. Fotbalistul s-a născut la data de 4 septembrie 2002 în Bucureşti, dar la vârsta de 8 ani a plecat în Spania, ţară în care a făcut şi junioratul, la Leganes. A revenit în ţară, iar la seniori a debutat în tricoul celor de la Minerul Ocna Dej. După ce s-a remarcat în tricoul grupării clujene, Raoul Cristea a făcut pasul spre Liga a II-a, unde a evoluat pentru Metaloglobus în prima parte a sezonului 2022-2023. În retur, Cristea a evoluat pentru Concordia Chiajna. În total a strâns 11 prezenţe în Liga a II-a, reuşind să înscrie şi un gol. În stagiunea precedentă, bucureșteanul a evoluat sub formă de împrumut la SCM Zalău, fiind prezent pe teren inclusiv la barajul cu Unirea Ungheni, pierdut de formația sa cu scorul general de 1-4. În trialuri a înscris un gol spectaculos din afara careului, iar în amicalul de la Pecica a nimerit transversala cu un șut din alergare de la 20 de metri.

Abris Samson vine de la Szabadkikoto în Liga a 4 Budapesta. Mijlocașul de bandă dreapta e născut în 2006 și a activat între 2019 și 2022 la Barcelona Academy Hungary.

3 comentarii

  1. Marja de creștere salariala versus șantajul. Parca e mai bogata viata de club în culise.! Un sezon încărcat care merita el însăși pauza prelungita în insulele grecești măcar. Sezonul în conducerea tehnica și administrativa prima etapa a și trecut. Despărțiri și confirmări, e cam etapa 3. Nici nu ne bucuram bine de integrarea a doi tineri ca ne baga,, sula” în coaste doi titulari merituoși. Aici, Rednic decide. Bine ca nu e la vedere, gustul amar are putea fi și greață. Salutam evoluția lui Man, întrebându-ne, cam când și cum vom îndrăzni sa dam prioritate talentelor din club. Cum le zic spaniolii ,, canteranos „.

    18
    0
  2. Este foarte clar ca la acest moment trebuie sa ne bazam pe un mixaj armonios si balansat intre tinerii talentati de perspectiva (intr-o proportie minima de 35-40%), cu dorinta de afirmare dar, pe salarii „de debutanti in Superliga” plus bonusuri de performanta, cu seniori talentati si experientati (60-65%) capabili inca sa faca diferenta pe tabela de marcaj chiar si de la 30 ani in sus, pe salarii competitive si bonusuri de performanta la nivelul Superligii!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button