UTA Arad

UTA deplasează 23 de fotbaliști în Slovenia: Omondi a semnat, Rednic îi lasă acasă pe Stolnik, Stahl și Adi Petre!

Echipa fanion a Aradului a încheiat prima parte a pregătirii de vară cu un test fizic, iar miercuri dimineață se îmbarcă în autocarul ce-i duce în Slovenia. Mircea Rednic a oprit 23 de fotbaliști în lotul de cantonament, iar la Rogla mai așteaptă trei fotbaliști noi, un fundaș central, un fundaș stânga și un atacant.

Portarul Dejan Iliev e ultimul transferat în „alb-roșu”, care va ajunge joi, în Slovenia. La hotelul din Rogla s-au cazat deja mijlocașii Loai Halaf și Joao Pedro, în timp ce de la Arad vor pleca miercuri: Robert Popa, Aleksander Mitrovic (portari), Cornel Râpă, Ibrahima Conte, Alexandru Benga, Darius Iurasciuc, Diogo Rodrigues, Răzvan Trif, Ionuț Anișorac (fundași), Cristian Mihai, Andrej Fabry, Benjamin van Durmen, Eric Omondi, Andrei David, Ahmet Ekmekci, Alessio Calotă, Abris Samson (mijlocași) și Imoh Ezekiel, Andrei Dumiter, Raoul Cristea (atacanți).

Semne de întrebare erau în dreptul kenyanului Eric Johana Omondi, care, din informațiile noastre, și-a prelungit astăzi contractul cu UTA și a intrat în lotul pentru Rogla. În schimb, Mircea Rednic a decis să-i taie de pe listă pe Marko Stolnik, Albert Stahl și Adrian Petre. Cazul fundașului croat e aparte, în sensul în care el a refuzat reînnoirea contractului la anumite cifre, după care Rednic l-a scos de la inimă. Stolnik va rămâne la Arad ca să-și încheie contractul, ca și Stahl, urmând să aibă la dispoziție un antrenor licențiat. Dar, „principalul” arădenilor a renunțat și la Adi Petre, care – din câte se pare – nu l-a convins în cele două săptămâni în care a demarat pregătirile cu „roș-albii”.

Din lot nu fac parte nici juniorii Raul Stanciu sau Adrian Dragoș, care nu sunt 100% din punct de vedere medical, iar Robert Vîlcu și Vadim Kyrychenko au ceva probleme legate de contracte. După cum v-am informat deja, stafful tehnic utist a fost convins de „aripa” maghiară, Abris Samson (2006) și de „vârful” Raoul Cristea (2003).

UTA se va pregăti în Slovenia din 20 iunie până pe 1 iulie, urmând să dispute și trei partide de verificare:  cu bosniacii de la Borac Banja Luka, pe 24 iunie (luni) și cei de la FK Sarajevo, pe 28 iunie (vineri), dar și cu formația din Serbia, Napredak Krusevac, de pe 30 iunie (duminică). ”În funcție de condițiile tehnice de la fața locului, amicalele UTA-ei din Slovenia vor fi transmise în direct pe pagina oficială de YouTube a clubului”. – anunță clubul arădean.

7 comentarii

 1. Kemar Lawrence se mai intoarce la Arad sau in Slovenia? Nu este in lotul Jamaica pentru Copa America (20 Iunie-14 Iulie), transfermarkt il da inca la UTA, deci stie cineva ce e cu el? Multumesc.

  8
  1
 2. Mult mai bine ca în alți ani.Merge și placa uzata, dar multifunctionala cu e,, loc și de mai bine”, Nume noi, chiar multe, speram de isprava. Bine reprezentat tineretul. Un tineret care are rol de integrare rapida, și uitându-ne la trendul mondial, jucători care întra frecvent în echipa etapei, spre vârf de cariera. Se mai promit ceva jucători. Petre a întrat în pielea unui star și ii copiază tabieturile. Uita ca în spatele unui star, sta totdeauna un salahor.! Asa joaca un Modric la 40 de ani ! Stolnic devenise cel mai,, sprintzar” dintre fundaș. Deși și el cu minusuri. Nu e perfect, dar nici prost.! Ne bucuram de noul portar. De fapt un 30% din randamentul unui Stolnic, e dirijat și supravegheat de un portar bun. Cand se enerva, IACOB, zapacea și linia de fund. Asta, cred ca nu i-a plăcut lui Rednic. În rest, ar putea sa dureze procesul de integrare. Contează ca la natzionala, primele meciuri. BAFTA.!!

  15
  1
 3. Nu avem alta alternativa decit sa promovam cit mai multi tineri jucatori din Academie direct in Superliga.

  Asta cere piata Europeana care este dispusa sa plateasca oricit pentru juniori de perspectiva !

  10
  7
 4. Mi s-a părut ca l-am văzut în pozele postate de club ieri pe Ricardo Farcaș de la Bihor probabil l-am confundat.
  Oricum stăm slab la fundași centrali doar doi seniori cu Râpă trei care a mai jucat ocazional ca fundaș central.
  Un fapt încurajator sunt mulți tineri deplasați în cantonament poate a rămas clauza cu jucătorii tineri în contractul lui Rednic.

  10
  5
 5. L-a „pescuit” deja Farul si asta in ciuda unei accidentari foarte serioase suferita de Merloi in etapa a 4-a a Superligii 2023 contra Rapid.

  Afectat ligamentul încrucișat, lateral, și meniscul. Doua interventii chirurgicale separate pentru revenirea acestuia in circuitul Superligii.

  Da un jucator tinar si talentat.

  Multa sanatate Merloi !.

  2
  3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button