Liga a 2-aLiga a 3-aStranieri aradeni

Arădenii Bruno Vasiu și Adrian Suslak nu vor continua la Ungheni după promovarea în Liga a 2-a!

Unirea Ungheni a promovat pentru prima oară în istoria clubului în Liga a 2-a după barajele cu SCM Zalău (4-1 la general) și Gloria Bistrița (4-3 la general), sezonul fiind împărțit de doi antrenori. Primul dintre ei a fost arădeanul Flavius Sabău, care s-a despărțit de formația din județul Mureș în luna octombrie, după care echipa a fost preluată de Florentin Petre.

Dar, fostul tehnician al Unirii a avut meritul să-i aducă la echipa ce a reușit să facă performanță la Ungheni pe Adrian Suslak (32 de ani) și mai apoi pe Abel Popa (21 de ani). Al treilea arădean din lotul nou-promovatei, Bruno Vasiu (25 de ani), era la echipă de când pe bancă se afla un alt arădean, Dan Stuparu. Toți cei trei fundași au pus umărul la accederea mureșenilor în Liga a 2-a, Popa fiind chiar integralist în cele patru partide de baraj.

Suslak și Vasiu au bifat cele mai multe minute ale lor în stagiunea de toamnă, dar cel puțin primul a intrat deseori pe gazon pe postul de fundaș stânga, unde Petre a preferat să folosească unul dintre cei trei juniori oblogatorii la Liga a 3-a. Zilele trecute cei doi s-au despărțit amiabil de Ungheni, care a schimbat și antrenorul. În locul lui Petre, care îl va ajuta pe banca celor de la Dinamo pe Zeljko Kopic, a venit Eusebiu Tudor.

Acesta are mână liberă în formarea lotului pentru stagiunea 2024-2025, are un plafon salarial pe care trebuie să-l respecte și doar Abel Popa s-a mai încadrat în el. Și, poate, juniorul utist, Raul Popa (19 ani), care se află deocamdată în probe la Ungheni. În rest, Unirea a perfectat cinici achiziții. Primul jucător cu care s-a înțeles a fost mijlocașului Dragoș Gheorghe, ex CS Tunari, iar apoi s-a înțeles și cu fundașul lateral Alin Chinteș, împrumutat de la Universitatea Cluj, mijlocașul Cosmin Bîrnoi, ultima dată la Unirea Dej, mijlocașul Antonio Cruceru, ultima dată la Metaloglobus și „aripa” Ionuț Bârsan, împrumutat de la CFR Cluj.

În schimb Adi Suslak și Bruno Vasiu devin liberi de contract și deja au oferte de la majoritatea formațiilor de Liga a 3-a arădene, dar și altele din zonă cu pretenții.  La Ungheni, Suslak se afla la prima aventură în afara județului Arad, după ce jucase la UTA (în Liga a 2-a), Sebiș, CS Ineu, UTA BD (în ligile 4, 3 și doi), Cermei, Crișul și Lipova. Promovarea cu Ungheniul a fost a patra din carieră pentru fotbalistul de picior stâng, care venit de pe bancă d efiecare dată în cele patru partide de baraj. A și terminat sezonul cu patru pase decisive.

Vasiu a plecat de tânăr de la Atletico Arad la Viitorul Constanța, revenind în 2018 acasă, la Șoimii Lipova. Apoi, a mai evoluat pentru CSM Reșița, CSM Deva, FC Brașov și din iarna lui 2022 era la Ungheni.

Un comentariu

  1. Domnilor nu pot sa cred ca cele 5 achizitii de acum au salar mai mic decat Suslak . Sa fim seriosi. La Ungheni sa aruncat cu bani in dreapta si stanga pt promovarea asta si acum domn primar le ofera buget limitat ? Greu de crezut . Asa se procedeaza iti intaresti echipa si se renunta la unii jucatori. Unii isi doresc ei sa plece preferand sa mai joace decat sa faca tusa.

    4
    2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button