Fotbal judetean

Păulișana Păuliș – Moșnița Nouă e deja finala grupei în faza regională a Cupei! Pop: „Continuăm să ne bazăm pe unitatea grupului”

Nu UTA deschide oficial sezonul fotbalistic 2024-2025 în județul Arad, ci câștigătoarea fazei județene a Cupei României. Păulișana Păuliș intră în scenă în faza regională a competiției KO miercuri seara, în compania celor de la CS Gloria Moșnița Nouă, adică formația ce a câștigat trofeul în județul Timiș. Partida începe la ora 18, pe arena „Otto Grefner” din Șiria, casa provizorie a grupării din Podgorie până când lucrările de reabilitare a bazei sportive din Păuliș vor fi finalizare.

Pop: „Poate ei au o experiență mai mare, dar știm și noi ce putem”

Ca să meargă în finala regională a Cupei, Păulișul trebuie să câștige Grupa 1 din Regiunea 4 Vest, din care mai face parte Magica Balta Caransebeș, formație pe care trupa lui Lucian Ciba o va înfrunta sâmbătă, în deplasare, tot de la ora 18. La prima vedere, e o luptă între arădeni și timișeni pentru locul 1, așa că am putea spune că grupa începe cu finala ei. „În primul rând, e foarte important pentru noi că avem continuitate și liniște la echipă, chiar și după schimbările de la conducerea comunei. Președintele Florentin Iancu și domnul Ioan Turcin ne asigură toate condițiile să ne prezentăm cât mai bine la meciurile din Cupă și vrem să mergem mai departe. Nu va fi simplu, s-ar putea ca echipa din Moșnița Nouă să aibă o experiență mai mare decât noi, dar știm și noi ce putem. Am câștigat primul trofeu din istoria clubului pe unitatea grupului și pe asta ne bazăm, în primul rând, și în meciul de mirecuri. Dar, bineînțeles, avem și valoare, dar și câteva antrenamente bune în spate. Plus două amicale și chiar vrem să le mulțumim celor de la Macea și Socodor că ne-au arătat pe unde suntem acum. Lucian Ciba ne cunoaște deja, știe cum să ne motiveze și cum să scoată ce e mai bun din noi. Ne-ar fi plăcut să avem tot lotul valid, din păcate nu e așa, dar cei car vom intra pe teren trebuie să dăm totul. Ne gândim doar la victorie cu Moșnița, după care ne vom concentra și pe meciul de la Caransebeș”, spune Gabriel Pop, mijlocașul Păulișanei crescut de UTA, care împlinește chiar astăzi 26 de ani. Cernat, Calancea, Berar și Moldovan sunt absențele grele ale Păulișului, care – în schimb – ar putea conta pe fostul felnăcan Mitu și ex. curticeanul Morar.

Melinte: „ Dacă tot am ajuns până aici, vrem să avem un parcurs cât mai lung în Cupă”

Ajuns la 36 de ani, Cristian Melinte e liderul celor de la CS Moșnița Nouă. Chiar în finala Cupei României din Timiș, fostul fundaș al celor de la UTA, Dinamo, Palermo, Chiajna sau Poli a marcat un gol spectaculos, cu o execuție de la 60 de metri. Gruparea de lângă Timișoara a bătut-o cu 2-1 pe CSM Lugoj, și-a îndeplinit obiectivul stagional, dar asta nu a împierdicat-o să se despartă de antrenorul Bogdan Străuț. De săptămâna trecută, Moșnița e antrenată de cuplul Daniel Rupă – Ovidiu Vîlceanu și echipa va fi reîntinerită. „Ne-am întâlnit cu noul staff tehnic miercurea trecută, cu ocazia primului antrenament, ne mai pregătim și azi, iar miercuri mergem cu încredere la Șiria. Personal, nu cunosc aproape deloc adversarul, probabil antrenorii ne vor spune mai multe înainte de meci, dar fotbalul e fotbal. E simplu, trebuie să fim mai buni decât ei și asta vom încerca să facem. Dacă tot am ajuns până aici, vrem să avem un parcurs cât mai lung în Cupă și, din câte am înțeles, echipa din Păuliș e ceva mai bună decât Caransebeșul, așa că – probabil – câștigătoarea de miercuri va merge în acea finală regională. Personal, de abia aștept ziua de meci, sunt la fel de îndrăgostit de fotbal ca și în tinerețe și o să mai joc atâta timp cât o să mă țină picioarele”, ne-a mărturisit Melinte, fotbalistul care a deschis și închis ciclul său de fotbalist profesionist la UTA.

Formații probabile:

Păuliș: Toma – Schinteie, Becheș, Pleșca, C. Morariu – Gavrilaș, N. Marc, G. Pop, P. Varga – D. Ștefan, Brândușe.

Moșnița Nouă:  Untaru – A. Pîrjol, Schiopu, Cazmir, Duțu – Niță, Costescu, Melinte, Grunță – Lavrincik, I. Pîrjol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button