Alex Roșca, emoționat la revenirea acasă: „A fost un meci aparte, mi-am dorit să joc la UTA, dar Dumnezeu face ce vrea”

Meciul de la Arad, peste Dinamo – FCSB pentru Alex Roșca: „Mi-am dorit să joc la UTA”
Alexandru Roșca s-a întors acasă ca adversar al clubului care l-a crescut. Portarul de 21 de ani a mai susținut doar „trialuri” pentru UTA pe noua arenă „Francisc Neuman”, iar luni seară a jucat primul meci oficial în Calea Aurel Vlaicu și a fost unul fără gol luat pentru Dinamo. Iar colegii săi din față și-au făcut datoria cu două goluri, autori Cîrjan (min. 45+1) și Selmani (min. 87), care au decis câștigătoarea.
La finalul partidei, Roșca a recunoscut că a fost un meci special pentru el, chiar și peste un derby cu rivalele din București. „Pot să zic că a fost un meci mai aparte. Nici cu echipe mai bune sau în derby-uri nu am simțit ce am simțit aici. Am crescut aici de mic copil, mi-am dorit să joc la UTA. Dar, Dumnezeu face ce vrea, nu a fost să fie, vreau să cred asta că nu a fost să fie. Altceva nu vreau să mai comentez”, ne-a mărturisit tânărul goalkeeper.
În turul sezonului 2022-2023, Alex Roșca apăra poarta divizionarei terțe, Progresul Pecica, unde erau împrumutați de UTA și Cristian Mihai și Denis Hrezdac. Cei trei s-au văzut astăzi pe teren din postura adversarului. „Sincer, nu mă gândeam acum trei ani că voi ajunge să apăr poarta lui Dinamo, dar sunt foarte, foarte bucuros și recunoscător pentru această șansă. Reîntâlnirea cu Denis și Cristi a fost foarte plăcută, la fel și cu alți colegi sau cu foștii mei antrenori. Am înțeles că sunt ceva probleme aici, dar nu mă privesc pe mine asta. Spun doar că e păcat că s-a ajuns la asta, pentru că la se mănâncă fotbal pe pâine. Tot orașul se strânge la meci, este ceva foarte, foarte frumos”, a adăugat portarul arădean al „câinilor roșii”.
Dinamo intră în play-offul SuperLigii de pe locul 5, cu 26 de puncte, cu două mai puține decât liderul FCSB. „După meciul ăsta vom seta obiectivul. Vom discuta cu conducerea și cu Mister și vom decide. Momentan, suntem bucuroși pentru victorie, vom sărbători, cum facem după fiecare meci”, a încheiat Alexandru Roșca, care la Arad a bifat meciul său cu numărul 15 în SuperLigă.
Kopic: „Era important pentru el să-și demonstreze că este la un nivel bun”
Zeljko Kopic susține că a realizat că pentru elevul său dintre buturi meciul de la Arad era unul special. „Alex a fost motivat astăzi, era important pentru el să-și demonstreze că este la un nivel bun. Juca în fața fostului său antrenor, a fost un moment emoționant pentru el și pentru acești oameni. În astfel de momente, jucătorii se ambiționează și dau din ei tot ce au mai bun”, a spus antrenorul celor de la Dinamo.
UTA l-a vândut pe Alexandru Roșca la CSC Șelimbăr în vara anului trecut pentru 25 de mii de euro, ulterior sibienii din Liga 2-a dându-l la Dinamo pentru 100 de mii de euro.
Inca o dovada in plus,daca ar mai fi nevoie,ca este o greseala majora sa lasi mana libera unui antrenor care se crede si mare impresar pe deasupra…Ghinionul nostru,a fost ca Rosca nu a jucat prin Beljica,nu a lucrat in pantecele mamei cu Rednic si nici nu s-a nascut prin Etiopia si iaca asa nu a fost printre cei 7 portari perindati pe aici…
Orice sut in fund este mereu un pas inainte,ceea ce se potriveste perfect si la Cristi Costin.
In afara de Badea,restul antrenorilor,de la Mihalcea(cu elefantii sai)incoace…au facut ce au vrut dar niciunul ca si Rednic.
Probabil ca daca grila de punctaj ale academiilor,nu ar fi necesitat debutarea de juniori proprii,nici contra Dinamo nu am fi vazut decat pe cei adusi de catre Rednic.Punct.
Cum scăpa jucători bun pe sub degete. Nu e voie așa ceva. În special portari. Zici ca în Arad nu sunt oameni de fotbal care sa-i vadă la antrenamente și sa dea verdict: asta-i fotbalist, nu pleacă 5 ani. Asta e prieten cu fotbaliștii, go. Unii oameni de fotbal ai Aradului ar trebui cooptați. Mai mulți ochi, mai bine ptr echipă.
Respect Roșca , un băiat cu bun simt. Dacă era la UTA nu ajungea unde a ajuns , era rezervă și freca banca de rezerve.
Turnul Babel și amestecul de entități și limbi vorbite, un prag de netrecut.? La echipe pur românești, acum caz rar venea câte un conducător și punea piciorul în prag. Amintim pe Jiul cu o conducere sindicalist și prim solist Miron Cozma. Întra el la cabine la un joc cu Steaua și spune.,, Nu vreau sa aud scuze la sfârșit, ce ăștia au patru picioare.? Vreau să-i urcați pe ziduri. Ce mama dracului, fiți bărbați.!! Cum sa mai spui azi asa ceva unuia din Martinica, care eventual după traducere, automat se gândește, dacă s-au copt bananele la el acasă.!!