Gloria LT Cermei

Cermeiul – fără trei titulari la poalele Cetății devene, dar: „Moralul e bun, iar adversarii nu mi se par foarte constanți”





Victoria cu UTA II a dat o importantă gură de oxigen Cermeiului în lupta pentru supraviețuirea în Liga 3-a. Ajunși la „borna” celor 24 de puncte și cu meciuri abordabile în ultimele două etape, „alb-roșii” de pe Teuz pot evolua cu ceva mai multă dezinvoltură chiar din etapa ce urmează. Aceasta îi duce, vineri, pe terenul unei echipe din plutonul ce se bate pentru locul promovabil, dar acesta nu e un argument foarte important pentru stafful tehnic al divizionarei a treia arădene.

Cel puțin Radu Anca spune că echipa sa merge să-și joace șansa cu încrederea și moralul dat de prima victorie a primăverii. „Aveam nevoie de rezultatul pozitiv cu UTA pentru clasament, dar și pentru moralul băieților. Din câte am observat și la antrenamente, acesta este  bun, iar în acest punct al sezonului, când nu ai timp ca antrenor să lucrezi la partea fizică sau la relațiile de joc, moralul și încrederea sunt esențiale. Din păcate, avem ceva probleme de lot, dar ne descurcăm”, a spus antrenorul principal al Cermeiului, care nu va putea conta pe N. Varga (suspendat), Bulza (accidentat la genunchi) și Nistor (încă în refacere după problemele cardiace descoperite în urmă cu o lună și jumătate). Toți trei sunt fotbaliști cu pretenții de titulari. În schimb, revine Aldan, cel care și-a ispășit etapa de suspendare.

Anca și Roland Nagy, directorul tehnic al Cermeiului, cunosc destul de bine echipa Devei, atâta timp cât aceasta contează pe destui fotbaliști de la Corvinul, echipă ce s-a bătut în Liga a 3-a cu UTA în urmă cu două sezoane. „Îi știm pe majoritatea și credem că Deva e genul de formație ce poate bate pe oricine, dar – totodată – poate pierde cu oricine. Adică sunt buni, dar nu și foarte constanți. Mergem să ne jucăm șansa, meciul pleacă de la 0-0, încercăm să scoatem maxim cu jucătorii pe care-i avem la dispoziție. Știm că va fi greu, mai ales că îl au pe N’Doye pe bancă și – poate – și pe teren, un om ce dă totul pentru fotbal, dar avem numai de pierdut dacă evoluăm crispat și nu vom încerca să ne facem jocul”, a adăugat Radu Anca.

Deva e pe locul 5 în clasamentul seriei a IV-a a Ligii a 5-a, la 3 puncte de liderul Ripensia. Șansele ei de promovare și așa nu sunt prea mari, iar orice rezultat negativ îi scoate pe tușă. „Indiferent de adversarul întâlnit, orice meci e dificil. Dar cum victoriile aduc victorii e normal să ne gândim la un nou succes. Cred că mai avem şanse de promovare, eu încă sper în îndeplinirea obiectivului, de aceea am venit la Deva. După părerea mea, avem 70 la sută şanse să-l realizăm”, a spus fundaşul Devei, Eduard Cornea, parte importantă a Devei lui N’Doye, ce are victorii pe linie de la „înscăunarea” senegalezului ca antrenor la poalele Cetății.

Formații probabile:

Deva: Bodea – Petresc, Agache, Ionică, Cornea – Bloj, Vaştag, R. Cristian, Stoenac – Tecsi, Szekely.

Cermei: Rusu – Șiclovan, Petrache, Cotoc, Suslak – Vereș, Ianc, Gurban, Aldan – Diarra – Sulea.

Arbitri: Claudiu Ștef (Târgu Mureș) – Ludovic Zifceac (Oradea), Gabriela Toderaș (Șuncuiuș – Bihor)

Observatori FRF: Vasile Marc (Cluj), Gabriel Stoicovici (Timișoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button