Fotbal judetean

Podium cucerit după o jumătate de meci și de…retur: CS Glogovăț – Victoria Zăbrani 2-5





Adrian Abrudean a lăsat-o pe Victoria Zăbrani pe locul 5, iar Cristi Irima a dus-o pe podium după prima parte a returului Ligii a IV-a la fotbal. Mai mult, echipa „alb-roșie” este una dintre cele trei neînvinse în acest an calendaristic, alături de liderul din Chișineu Criș și Voința Mailat. Și „intermediara” le-a surâs lui Zele et. comp. ce au profitat de prima repriza slabă făcută de gazdele de la Glogovăț.

Într-adevăr, primul act a fost un monolog al trupei vizitatoare, ce și-a valorificat superioritatea din joc și prin trei goluri, toate născute în urma unor faze fixe. Primul a punctat Cl. Filip, cu capul, după cornerul lui Zele (min. 14), care – la rândul său – a profitat de o respingere a defensivei adverse și l-a învins de la distanță pe P. Vîrtaci. Așadar, din minutul 24, scorul devenea 0-2, însă Gherghel avea să-l rotunjească tot dintr-o lovitură de colț bătută de Zele și tot cu capul.

Odată cu venirea la meci a lui S. Popa, Călin Dehelean a putut schimba sistemul de joc și odată cu el și fața echipei sale. Golul de 1-3 nu s-a lăsat prea mult așteptat, din dreptul lui Negrea, care a beneficiat de o pasă a lui Ardelean în careu. Era minutul 56 și gazdele încercau o „remontada”, însă juniorul Doboș avea să greșească decisiv și „vulpoii” Zele și Măgulean au lucrat reușita de 1-4 (min. 59). Activ și în acest meci, Albulescu și-a făcut treaba cu golul de 2-4, după deschiderea lui Negrea, însă Zele a limpezit total apele, după ce a scăpat singur și a driblat și portarul.

De abia la 2-5 amfitrionii au depus armele, gândindu-se că, în ciuda câtorva absențe importante ca: Blănaru, Pantea, Avram, Cornea sau Neag, ar fi putut ține piept dacă nu începeau să joace numai din partea a doua. „În prima repriză am lipsit – practic – de pe teren. Nu ne-a ieșit nimic, iar Zăbraniul ne-a taxat din trei faze fixe. Când Popa a ajuns de la servici, am trecut la un sistem 3-4-3 și nu ne-a lipsit mult să întoarcem rezultatul. Totuși, trei goluri primite și apoi imediat patru în debutul reprizei sunt greu de recuperat în fața unei echipe experimentate ca Zăbraniul”, a menționat Călin Dehelean, antrenorul celor de la „Vladi”.

Zăbraniul a devenit a treia forță a campionatului și ar vrea să rămână pe podium până la final. „Încă din prima zi ca antrenor le-am spus jucătorilor că nu vreau doar să trec pe sub dușuri la Zăbrani, ci le-am transmis că îmi doresc să câștigăm fiecare meci. Nu am reușit de fiecare dată, dar – parcă – ne dăm încetul cu încetul drumul. Jucătorii respectă cam 70-75 % din ceea ce le cer și asta se reflectă și în rezultate. Chiar și azi a contat acest aspect, nu cred că le-am dat nicio șansă gazdelor. Încercăm să jucăm pentru locul 2 acum, deși ne va fi greu ținând cont de echipa ce îl ocupă acum, dar și antrenorul de la cârma sa pe care – de altfel – eu îl cunosc foarte bine. Dacă ar fi după mine aș trage și la locul 1, dar e cam târziu, Crișul e deja campioană și  poate pregăti liniștită promovarea. Nu sunt genul de persoană care se mulțumește cu puțin, le-am și zis jucătorilor că pentru locul 5-6 în Liga 4-a nici nu ar avea nevoie de antrenor”, a menționat Cristi Irima.

 

Formații:

Glogovăț: P. Vîrtaci – Danciu, Al. Mariș, Ruja, Belc (46 S. Popa) – Doboș, Ardelean (86 Chiș) – Coșa, Negrea (90 Todirică), A. Gornic –Albulescu (90 Gain).

Zăbrani: Soltesz – Cl. Filip, Hodan, Francescu Topai – A. Popa (76 Edu), Zele, Gherghel, O. Filip – Măgulean – Băd (86 Bruț)

Arbitri: Mircea Ardelean – Sebastian Pantea, Andreea Șușca.

Observatori AJF:Romulus Tănăsescu, Romulus Babău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button