Fotbal judetean

Le-a revenit cheful și inspirația: Cetate Săvârșin – Progresul Pecica 1-6





După un șir de patru partide fără victorie, Pecica s-a deblocat cu Păulișul, iar, sâmbătă seara, a bifat un nou succes la scor. De data aceasta, „galben-albaștrii” s-au impus pe terenul „lanternei roșii” după o nouă prestație solidă, cu realizări spectaculoase și chef de fotbal. Sigur și adversarul a permis-o, deși gazdele au avut șansele lor de reintra în meci sau a rămâne în el până spre final.

Pe o suprafață de joc mai bună ca altădată, combatantele și-au luat măsurile în primele 20 de minute. A avut grijă Michel Vlad să rupă echilibrul cu o lovitură liberă (de altfel, contestată de cei de la Săvârșin) bătută impecabil de la 18 metri. Tot o fază fixă, de dat aceasta un penalty, obținut de Ponta și transformat de R. Popa, a modificat tabela la 0-2, în minutul 25.  După alte 10 minute, Neamț a dat iluzia revenirii echipei sale printr-o lovitură liberă de la 23 de metri lateral dreapta ce a „explodat” în vinclul porții lui Rusu. A fost perioada în care N. Marc a mai ratat o situație bună pentru Cetate, dar lucrurile s-au liniștit din nou când Huțanu a înscris și el cu un șut în diagonală de la marginea careului.

Repriza secundă a început exact cum s-a terminat prima, cu gol în poarta lui Silaghi. Fostul utist, Michel Vlad, a reușit „dubla” în minutul 52, după ce a scăpat singur cu portarul, pentru ca Silviu Iștoc să fie aproape să-l bată și el pe Rusu cu un șut de la distanță, dar de această dată goalkeeperul Progresului a răspuns prezent. În minutul 73, a venit rândul lui R. Popa să facă dubla din pasa lui Huțanu, concluzia scriind-o Ponta, faultat în careu și executant al loviturii de la 11 metri din penultimul minut de joc.

Chiar dacă consideră modestă prestația arbitrilor, Cătălin Neamț nu a negat superioaritatea echipei adverse. „A câștigat echipa mai bună, mai pregătită, deși meciul a avut unele momente cheie în care am fi putut reveni în joc. Oricum, pentru acest final de an ne propunem să trecem neapărat de Nădlac și UTA II, dar eu zic că până la urmă vom face 9 puncte”, a spus antrenorul-jucător al Săvârșinului. După runda liberă, „roș-galbenii” mai au în față adversari ca Nădlac, UTA II, Glogovăț și Felnac.

Pe lista marcatorilor mai mereu în această primăvară, Michel Vlad a ajuns la cota 10 goluri stagionale. „În vară îmi expiră împrumutul, o să fiu din nou jucătorul celor de la Atletico. Rămân e de văzut ce se va dori și aici, mai avem cinci meciuri și încercăm să le câștigăm toate, mai ales că simt că echipa și-a revenit după o perioadă dificilă. La cum am jucat și azi, la Săvârșin, poate am fi meritat să dăm și mai multe goluri și – cu siguranță – am fi dat dacă terenul era ceva mai bun”, mai spune mijlocașul de picior stâng, care s-a despărțit de UTA în această vară.

Face Săvârșinul contestație?

Oficialii „lanternei roșii” intenționează să conteste dreptul de joc al lui Raul Marinescu. Acesta luase al 9-lea cartonaș galben la Șimand, nu a jucat cu Păulișul în intermediară, dar Comisia de Disciplină i-a anunțat suspendarea de abia joi, după runda de la mijlocul săptămânii, respectiv confruntarea cu trupa lui Maghici. „Nu știu dacă avem dreptate, ci doar că după ședința din 26 aprilie, Marinescu era anunțat suspendat. De atunci Pecica nu a mai disputat un meci până azi, când Marinescu s-a aflat pe teren. Știu că nu a jucat cu Păulișul, dar…”, spune Neamț. „E dreptul fiecăruia să conteste ce vrea, doar că vă spun că în cazul cumulului de cartonașe galbene se autosesizează Comisia de Competiții dacă este ceva în neregulă. Din ce îmi spuneți, nu rezultă a fi vreo abatere, căci jucătorul celor de la Pecica a stat pe margine în prima partidă oficială după cel de-al noulea cartonaș galben”, a explicat Vasile Rad, secretarul Asociației Județene de Fotbal Arad.

Formații:

Săvârșin: Silaghi – Munteanu (46 Ursu), Dumitrescu, I. Drăgan, Benescu – I. Bogdan, M. Marc, Silviu Iștoc (86 Sebastian Iștoc), N. Marc – Neamț, Oprea (84 Herbei).

Pecica: Rusu (86 Iosub) – Țugulescu, Dolga, Șiclovan, A. Ponta – Lakatos (66 Varga), Bercu, Marinescu, M. Vlad (79 Erich Wild) – R. Popa, Huțanu (84 Onița).

Arbitri: Alin Bolcaș – Emil Arsa, Cristian Cășuț.

Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Iosif Lovas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button