Fotbal judetean

Felnacul își plânge președintele, dar drumul trebuie să continue: „Din Liga 6-a până la stabilitatea din Liga 4-a, datorită sufletului mare al lui Dan Ristin” + FOTO





La o săptămâna de la dispariția tragică a lui Dan Ristin, Victoria Felnac s-a întors în iarbă. Au fost zile dificile, de cumpănă, inclusiv pentru antrenorul Ciba și jucătorii săi, căci și așa situația în clasamentul Ligii a 4-a nu arăta strălucit înaintea disputei cu Beliu. E adevărat, mai e de recuperat meciul cu Pâncota, amânat automat sâmbăta trecută, când s-a aflat că fostul președinte a fost găsit fără sub podul ce unește Pecica de Sâmpetru German. Ancheta procurorilor și criminaliștilor este în toi, iar varianta suicidului este tot mai puțin luată în calcul.

Dar, viața trebuie să meargă mai departe pentru cei care l-au cunoscut și au colaborat cu Ristin pe plan profesional. VI-FE și-a onorat fostul șef cu un succes cu 4-1 în fața celor de la Beliu, iar la fiecare gol privirile jucătorilor s-au îndreptat spre Cer. Implicat și mai mult emoțional, primarul Felnacului îi simte deja lipsa din toate punctele de vedere lui Dan. „A fost o victorie frumoasă în memoria cumnatului meu Dan Ristin, care, din păcate, nu mai e printre noi. Va dura mult timp durerea în inimile noastre. De când știu eu acest club, Dan a fost mereu aproape de el. Din anul 2012 am început acest proiect împreună. Am luat clubul din Liga 6-a și iată că de câțiva ani suntem tot în Liga 4-a și ne menținem. Toate acestea s-au întâmplat datorită sufletului său mare, care a fost implicat mereu în tot ce s-a întâmplat aici. Ne vom aduna săptămâna viitoare și vom decide numele noului președinte, care să ducă clubul aproape pe aceeași linie ca și cea trasată de Dan Ristin. În legătura cu ancheta, nu vreau să mă pronunț, sper ca instituțiile statului să își facă treaba până la capăt. A fost o victorie frumoasă azi, dar suntem triști”, a punctat Ionică Malița.

Chiar Dan Ristin a insitat ca în vara anului 2018, după ce Dan Cuedan și Dani Șule au făcut un pas înapoi, VI-FE să meargă pe mâna lui Lucian Ciba. Au fost perioade grele, dar și frumoase, cu multe rezultate pozitive legate și o clasare onorabilă a „alb-roșiilor” la finalul stagiunii precedente. Ceva sincope au existat și în această toamnă, dar felnăcanii pregăteau revirimentul, unul pe care – însă – președintele clubului îl va urmări dintr-un alt Loc. „Încetul cu încetul, sper să reușim să ne adunăm, deoarece am fost foarte bulversați de ceea ce s-a întâmplat. Mai sunt acum trei etape de jucat, plus restanța cu Pâncota și azi ne-a fost cam greu să ne gândim la fotbal cu tot ceea ce a fost în ultima săptămână. Au fost emoții puternice la priveghi, la înmormântare și ne-am revăzut la antrenament joi, când am avut o ședință mai lungă. Era timpul să ne ridicăm de la pământ, deoarece Dan își dorea mai mult de la noi, mai ales că veneam după destule rezultate. De joi am început să-i simt pe băieți mai motivați și au reușit să se implice cum trebuie în jocul de azi. Am fost mai degrabă motivație sufletească, mai ales în prima repriză. Repriza a doua nu mi-a plăcut, am ieșit de la vestiar puțin mai moi, aveam 3 – 0, dar importantă a fost victoria la acest meci”, a spus Ciba la finalul disputei cu belenii lui Filipaș.

Fostul mijlocaș al UTA-ei ne-a dezvăluit că a fost la un pas să renunțe la banca tehnică a felnăcanilor, dar a fost întors din drum chiar de regretatul președinte. „Am avut o relație foarte bună cu Dan Ristin, a fost mereu aproape de mine, de jucători, totul a mers așa cum mi-am dorit. Am greșit doar la un singur transfer, dar din cauza mea. Este vorba despre Petre Măgulean, care ne-a anunțat prea târziu că nu mai vine și ne-am mai putut mișca pe piața de transferuri. Din păcate, nu am avut rezultatele pe care le așteptăm amândoi. Înainte de meciul de la Vladimirescu eu am vrut să renunț, dar el m-a întors din drum. Joi, cu două zile înainte de a se întâmpla ceea ce s-a întâmplat, am avut ultima discuție cu el și m-a rugat să schimb puțin placa cu jucătorii și să rămân pentru că avea încredere în mine. Pentru el am spus că nu o să renunț, atâta timp cât va fi nevoie de mine. Mai de parte, o să am o discuție cu domnul primar, cu domnul vice, să vedem ce putem face organizatoric, să găsim soluția cea mai bună. Avem mare noroc cu Alex Sabău, care ne ajută mult de când nu mai e Dan printre noi, deși, chiar și înainte se implica mult și bine”, a mai precizat Lucian Ciba.

V. Fritea, S. Măgulean, Edu și R. Fritea au fost marcatorii golurilor în partida cu CS Beliu, Berar fiind singurul care l-a învins, ieri, pe Șoltesz. O galerie foto de la această partidă încărcată de emoții pentru gazde puteți vedea AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button