Fotbal judetean

Răzvan Cadar îi va urma lui Adrian Lucaci la șefia AJF Arad, șeful arbitrilor e singurul candidat pentru alegerie de pe 31 iulie: „Să continuăm dezvoltarea fotbalului județean!”





Ziua de 10 iulie, ora 12, a fost ultima în care aspiranții la postul de președinte al Asociației Județene de Fotbal Arad, rămas vacant după decesul lui Adrian Lucaci, și-au putut inainta dosarul de candidatură. În fața comisiei de validare a ajuns doar Răzvan Cadar, șeful Comisiei Județene a Arbitrilor, care – astfel – nu va avea contracandidat la alegerile de pe 31 iulie. La fel s-a întâmplat și în cazul lui Adi Lucaci, care în 2018, în prezența lui Răzvan Burleanu, a obținut al doilea mandat de șef al AJF, pe care și l-a întrerupt odată cu dispariția tragică, de pe 13 aprilie a acestui an.

Cadar a fost colaborator strâns al fostului fundaș al celor de la UTA, Steaua sau Sportul și consideră că are datoria morală să continue proiectele demarate în „mandatele Lucaci”. „Am avut multe discuții cu Adi de-a lungul timpului, ultima în luna martie și știu cât de mult își dorea ca ideile și viziunea sa despre dezvoltarea fotbalului arădean să fie duse mai departe. Intrând în echipa sa încă din 2016, știu cu ce probleme s-a confruntat și se mai confruntă fotbalul județean și mai ales cum a ales Adi să le rezolve. Așadar, interpretez această candidatură și ca pe o datorie morală față de Adi Lucaci și implicit pentru fotbalul județean, colegii de la AJF, afiliați și autoritățile locale din fiecare, oraș sau comună arădeană. S-au realizat multe în ultimii ani la nivel de fotbal județean, dar putem urca la un nivel superior, ținând cont și de noile condiții în care va funcționa sportul după apariția acestui virus. Preocuparea noastră pe termen scurt va fi legată de începerea campionatelor în condiții de siguranță”, spune Răzvan Cadar, care a împlinit o vârstă rotundă, 40 de ani, pe 11 mai.

Din februarie 2019, Cadar este și vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, dar legea îi permite să conducă și AJF-ul. „Bineînțeles că am studiat legea, am consultat și juriști înainte de a-mi dori să conduc fotbalul județean. Din postura de vicepreședinte al CJA nu aș avea dreptul să mai activez decât ca și cadru didactic sau membru al unei structuri de conducere dintr-o asociație autonomă nonguvernamentală. Din această ultimă categorie face parte și AJF Arad, așa că nu se pune problema incompatibilității. Cu atât mai mult, cu cât la AJF nu voi remunerat, ci voi face voluntariat. În schimb, va fi puțin greu de gestionat timpul pe care îl voi dedica celor două posturi, însă eu zic că voi găsi un echilibru, în așa fel încât să-mi fac la fel de bine treaba, atât la Consiliu, cât și la AJF. În schimb, o spun încă de pe acum, nu voi activa ca observator, știindu-se  faptul că marea parte a președinților de AJF-uri sunt angrenați la meciuri din primele trei ligi. Aș putea da concursul în această vară, dar nu o voi face”, a mai precizat Cadar.

Dacă lucrurile privind prima funcție în AJF vor fi clare după votul de la Adunarea Generală de pe 31 iulie, rămâne de văzut cine îi va urma lui Cadar la șefia arbitrilor arădeni. „O să propun în Comitetul Executiv un alt nume, care nu mi-aș dori să fie dintre actualii membri ai Comisiei. Nu că ei nu ar avea calitățile necesare să conducă Comisia, ci pentru că fiecare dintre ei sunt buni pe felia lor și mi-aș dori ca lucrurile să nu se schimbe din acest punct de vedere. Partea de arbitraj e foarte importantă în cadrul unui AJF, o să fim foarte atenți când vom alege persoana ce va conduce Comisia”, a încheiat viitorul președinte al AJF Arad.

Până pe 27 iulie, afiliații trebuie să trimită pe adresa secretariatului AJF, persoană de contact Vasile Rad, mandatul celui care va reprezenta asociaţia la alegerile din ultima zi a lunii. Vă reamintim că noul preşedinte AJF Arad va avea un mandat mai scurt, de doi ani, cât a mai rămas din mandatul regretatului Adrian Lucaci. Interimatul la președinția AJF Arad a fost asigurat vicepreşedintele Andras Mako, care va rămâne în această ultimă funcție, alături de Ovidiu Coman, până în vara lui 2022.

Răzvan Cadar are 40 de ani, este căsătorit și are un băiat. S-a lăsat de fotbal de tânăr, la 19 ani, punând studiile pe primul plan. Junioratul l-a făcut la Vagonul, apoi a mai evoluat la FC Arad și FC Telecom Arad. În 1996 a devenit campion national de juniori C cu echipa „telefonistă”, antrenată de  Ștefan Gal. În eșalonul trei l-a avut antrenor și pe Ionuț Popa, pentru ca în anul 1999 să-și pună ghetele în cui. În arbitraj intrase în 1996, pentru ca între 2005 și 2013, anul în care a ieșit din activitate, să conducă și meciuri de Liga a 3-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button