UTA Arad

UTA înfruntă a treia pretendentă la titlu la rând, de data aceasta acasă: „Postura de outsideri cu Craiova ne motivează, nu ne sperie! Disciplină și inimă!”





Sorții au decis ca UTA să le întâlnească una după alta pe cele mai bine cotate formații din Casa Liga 1. Sunt, practic, pretendentele la titlu, iar clasamentul după 12 runde confirmă și el acest lucru. Arădenii au prins curaj după succesul istoric din „fieful” campioanei CFR Cluj, iar timp de 75 de minute au fost egalii liderului FCSB. Un penalty și mai ales eliminarea lui Neluț Roșu au făcut diferența în favoarea trupei lui Toni Petrea, ce s-a impus cu 3-0 până la urmă. La rând urmează CS U Craiova, echipa de pe locul 2, ce va încerca să termine anul în frunte, atâta timp cât după UTA le mai întâlnește pe colegele de pe podium.

Cu noua U. Craiova, UTA a jucat doar în două rânduri, în sezonul 2013-2014 al ligii secunde. Oltenii s-au impus în ambele dispute, cu 2-0 în Bănie și 1-0 la Arad, iar la finalul campionatului promovau în Liga 1, pe când „Bătrâna Doamnă” intra în colaps cu Adrian Marțian la timonă. Ultimul succes al arădenilor contra Craiovei datează din 2006, când Hidișan decidea duelul de la Arad, în care a fost implicat inclusiv antrenorul de azi al „roș-albilor”, Laszlo Balint.

Șapte absenți pentru arădeni, dar: „Asta nu stirbește cu nimic din încrederea în potențialul nostru”

Dacă nu scoate cel puțin un rezultat de egalitate, UTA va părăsi zona play-off, acolo unde a ajuns (la golaveraj) Viitorul și unde Sepsi și Clinceni s-au instalat comod alături de primele trei din clasă. Bineînțeles, Laszlo Balint pornește cu premiza unei victorii, cu toate că are nu mai puțin de șapte absențe, între care patru dintre titularii obișnuiți, Tomozei, Roșu, Hora și Morar. „Suntem din nou în fața unei pretendente la câștigarea campionatului, o echipă extrem de puternică precum Craiova. Ne aflăm într-o situație un pic delicată prin prisma indisponibilităților cu care ne confruntăm. dar asta nu stirbește cu nimic din încrederea în potențialul nostru. Încercăm să bifăm a doua victorie pe teren propriu din acest sezon Liga 1, dechiar dacă suntem conștienți de dificultatea meciului. Suntem covinși de faptul că adversarii noștri vin setați să câștige cele trei puncte, dar asta ne motivează și mai mult. Încercăm și noi să fim foarte disciplinați, am lucrat toată săptămâna la acest aspect al echilibrului tactic și e foarte important să avem încredere în potențialul nostru. Motivați suntem, i-am văzut pe băieți foarte bine zilele acestea, în ciuda problemelor apărute de la meciul cu FCSB încoace”, a afirmat tehnicianul „roș-albilor”, care nu-i mai are la dispoziție pe Tescan, Pleașcă și Hrezdac.

„Inimă și forța grupului”, antidotul pentru tranferurile tari ale oltenilor

Conform bugetului generos, craiovenii și-au permis și achiziții mult peste media Ligii 1, ce îl pun în gardă pe Balint. „Întâlnim o echipă, un club care a investit sume importante în transferurile unor jucători. Nu mai departe de ultima perioadă de transferuri au dat bani frumoși pe Câmpanu, Ofosu sau Mamut. Craiova este una dintre puținele echipe care își permite să dea bani pe fotbaliști, iar aceștia, evident, sunt capabili să dezechilibreze un meci și mă refer în special la cei din compartimentul ofensiv. În plus, au jucători cu experiență foarte mare la nivelul ligii întâi, dar jucători tineri cu potențial foarte bun. Pe Vlădoiu chiar l-am antrenat la la Snagov și știu foarte bine ce fel de jucător este, cât este de ambițios și ce potențial are. De fapt, a demonstrat-o devenind titular și nu neapărat prin prisma regulii Under, dar cât prin evoluțiile pe care le-a avut. Dar, subliniez, și noi ne dorim foarte mult victoria și sunt convins că putem să compensăm prin inimă, prin suflet, prin forța grupului anumite aspecte ce par dezechilibrate, la cum le prezintă calculele hârtiei. Dar, aceste calcule au fost demontate în acest sezon, de multe ori chiar de UTA, deci, ca să spun așa, știm cum se face și mai ales avem forța de a merge până la capăt pentru un rezultat bun.  După ce am jucat cu CFR și FCSB, hârtia și previziunile spun că și în acest meci UTA este considerată outsideră, dar asta ne motivează, nu ne sperie. Suntem conștienți de valoarea adversarului, dar suntem conștienți și de potențialul nostru. Am toată încrederea că o să facem o partidă bună și, de ce nu, să îi bucurăm pe suporterii noștri la finalul meciului”, mai punctează Gyuszi Balint.

Papură: „UTA, o echipă incomodă”

După ce a ratat titlul de campioană chiar la ultimul meci, finala din Bănie, din startul lunii august, contra lui CFR Cluj, CS U Craiova a plecat la drum și noul sezon cu gândul la „tricolor”. Oltenii au plecat bine din blocstart, dar a venit și o perioadă cu rezultate mai slabe ce au dus la despărțirea de antrenorul Cristiano Bergodi. Italianul și-a dat demisia după eșecul, 0-1, de pe „Ion Oblemenco”, cu Chindia, iar conducerea „alb-albastră” a mers, din nou, pe mâna lui Corneliu Papură, care a redresat – oarecum – situația, cu 4 puncte din 6 posibile. În precedenta deplasare, echipa antrenată de fostul fundaș al „Științei” a remizat, 0-0, la Botoșani, dar acum craiovenii vin după toate punctele la Arad și fac din concentrare principalul argument. Însă Papură mai vorbește și de respect și teamă. „Ne așteaptă un meci dificil, împotriva unei echipe foarte bine organizată, care a avut rezultate destul de bune. Asta dacă facem referire la rezultatul cu CFR Cluj, plus că în meciul cu FCSB până în minutul 60 s-au ținut destul de bine, după ce au avut acea eliminare. UTA este o echipă incomodă. Dacă vrem să câștigăm trebuie să intrăm concentrați. Noi spunem că suntem pregătiți să întâlnim o astfel de echipă, dar să vedem cum ce vom reuși în timpul meciului. Într-adevăr, ne așteaptă un meci cu o echipă foarte bine organizată defensiv și trebuie să reușim să-i desfacem și să ne creăm ocazii, pe care care să le fructificăm. Ne temem de orice echipă și trebuie să avem respect dacă vrem să câștigăm. La fiecare meci trebuie să te întrebuințezi serios dacă vrei să ai șanse să-l câștigi“, a punctat antrenorul „alb-albaștrilor”.

La finalul săptămânii trecute, oltenii nu s-au lăsat surprinși de Gaz Metan Mediaș, echipă ce le-a învins pe CFR Cluj și UTA în precedentele deplasări. A fost 3-1 pentru FC U după reușitele semnate  Cicâldău (min. 2), Ofosu (38), Bărbuț (58), respectiv Dumitru Cardoso (50). Fundașul Cristi Bălașa ieșise accidentat în disputa de luni seară, dar pare să-și revină până la jocul de la Arad. „Sunt de părere că echipa câștigătoare nu se schimbă, dar nu neapărat. Sper să găsesc jucătorii apți și pregătiți să câștigăm meciul viitor. Sper să-i <<nimeresc>> pe cei mai în formă și să putem câștiga. Îi avem în continuare indisponibili pe Ivanov, Koljic și Bic. Și pentru ei, ca și pentru noi, orice jucător pe care nu-l poți folosi este important. Vor încerca să găsească soluții, așa cum facem și noi“, a mai comentat Papură, care e la curent cu absențele din tabăra arădenilor, respectiv suspendații Roșu, Morar și Hora.

Craiovenii au parcurs la bordul unui charter cei 370 de kilometri până la Arad, demonstrând și prin asta că sunt o forță în Casa Liga 1.

Mâine, începând cu ora 19, pe arena „Francisc Neuman”, la fluierul lui Marius Avram (București), ajutat de Mircea Orbuleț (București) și Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) am putea vedea față în față următoarele echipe:

UTA: Fl. Iacob – Bustea, Erico da Silva, Benga, Roumpoulakou – Miculescu, Albu, Melinte, D. Rusu – C. Rus, Buhăcianu.

CS U Craiova: Pigliacelii – Vlădoiu, Bălașa, M. Constantin, Bancu – D. Nistor, Screciu, Cicâldău – Bărbuț, Mamut, Ofosu.

5 comentarii

  1. La ce echipa au oltenii , daca la sfarsit se termina egal,ar fi cat o victorie !!! Oricum, tactica lui GYUSZI o sa fie pe aparare de a nu primi gol si daca o sa fie sa si sa le dam gol , va fi si mai bine !!! O sa fie extraordinar de greu la cate absente sunt dar mai stii !!! FORTA UTA UTA UTA , HAI BAIETII !!!

    0
    0
  2. Meci al nervilor. Pe teren ,pe bancile tehnice și poate la televizor. Tensiunea nu trebuie să domine pe teren ,cel puțin de partea UTA. Punctele de până acum sunt nu multe dar suficiente pentru o promovată. Bucla jocurilor grele va fi depășită cu jucători valizi ,montați pentru o atmosfera cu echipe puternice .Un fotbal curat , poate pune pe gânduri o Craiova cu șanse ,deocamdată teoretice. Cei lipsa la UTA erau și ei la un moment dat rezerve ,Cazul Morar. Acum vine de fapt o rocada cu cei care au început. C.Rus ,Buhacianu ,Melinte. O prima cerință . Cat mai puține faulturi ,fara simulări ,și mai cu seamă inutilele proteste Incepem de la X și tragem pentru pronostic 1 !! BAFTA!!!

    0
    0
  3. Eu sper din suflet intr-o victorie a echipei mele de suflet UTA ARAD ,care sa ne faca sa pastram locul sase in clasament!
    Prin organizare riguroasa si multa,multa vointa jucatorii aradeni pot aduce o a doua victorie in CASA NOUA!
    HAIDE UTA,una dintre Campioanele Provinciei!

    0
    0
  4. Nu sunt de ne bătut oltenii Uta are forța de ai învinge după părerea mea o să cistigam 2-0 cu siguranță haide Uta Arad victorie

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button