UTA Arad

Balint și-a cerut scuze suporterilor după eșecul dur al UTA-ei la Sfântu Gheorghe: „Le-am promis că, indiferent de rezultat, echipa va arăta măcar spirit”





Chiar dacă a întâlnit cele mai bune echipe din Liga 1 conform clasamentului la zi, UTA  e în evidentă pierdere de turație pe acest final de an. Sigur, arădenii nu au avut un joc spectaculos nici în primele 11 etape, în special acasă, doar că au compensat prin atitudine și pragmatism și au pus puncte prețioase la păstrare. „Jucăria” s-a stricat undeva în repriza secundă a partidei de pe „Arena Națională”, mai ales spre final, când „roș-albii” mai încasau două goluri în trei minute și pierdeau la scor de neprezentare disputa cu echipa lui Becali. Cu Craiova, „Bătrâna Doamnă” a făcut din nou erori grave în special în apărare, pentru ca astăzi, la Sfântu Gheorghe, să clacheze din nou lamentabil.

Laszlo Balint era negru de supărare la finalul disputei din Secuime, aducând în discuție problemele mari de atitudine din tabăra arădenilor. „Este o seară categoric din care trebuie să învățăm și un meci care ridică foarte multe semne de întrebare. Prea multe nu sunt de spus după un scor precum cel din seara asta. Și pentru mine este un foarte mare semn de întrebare pentru că în momentul în care în prima repriză cel puțin exemplul de atitudine este dat de un copil precum Isac atunci există într-adevăr o foarte mare problemă pe care trebuie să o rezolvăm repede. E adevărat că nu avem experiență, este un aspect care contează, dar este un aspect pe care speram să îl contracarăm cu entuziasm, cu pasiune. Ori asta ne-a lipsit cel puțin în prima repriză. Le-am și spus băieților la pauză, dacă o să continuăm în halul ăsta… N-am văzut un licăr de pasiune în ochii multor jucători ceea ce pentru mine este dureros. Efectiv este dureros să văd jucători că se plimbă pe teren. Nu pot accepta treaba asta. Dar sunt două-trei zile, urmează meciul cu Astra, este meciul de final de an. Rămâne să vedem dacă ne facem sărbătorile frumoase sau nu”, a spus după eșecul (0-3) din Secuime Laszlo Balint.

Dar, pe lângă probleme de atitudine ale elevilor săi, antrenorul arădenilor a remarcat și erorile mari din apărare, dar și cele de la finalizare.  „Este clar că cel puțin după aspectul primei reprize nu meritam absolut nimic din acest joc. A doua repriză am avut și momente bune. Am ratat trei ocazii singur cu portarul advers, deci cumva și aici s-a făcut diferența, bineînțeles și pe greșelile foarte mari pe care le-am făcut în defensivă.  Nu se poate ca la primul gol să ne invităm reciproc, să ne tragem piciorul, practic am invitat adversarul să bage mingea în poartă. Asta este, mai avem un meci după care o să facem o analiză foarte amănunțită și vedem unde suntem în acest moment și ce vrem să facem în retur”, a adăugat tehnicianul arădenilor.

După eșecul din această seară, Gyuzsi Balint a ținut să-și ceară scuze față de fanii arădeni. „Vreau să îmi cer iertare fanilor UTA-ei pentru că tot timpul am susținut că echipa indiferent de rezultat va arăta spirit, va arăta suflet, va arăta dorință. Ori astăzi în prima repriză, în foarte multe momente, n-am avut asta și din această cauză chiar vreau să cer iertare în fața în fața suporterilor UTA-ei. Ei sunt sunt minunați, au demonstrat-o nu odată și nu merită asta”, a încheiat „principalul” echipei de Mureș.

11 comentarii

  1. Serie neagră comparabila cu cea de la promovare. Totul gri. Echipament ,scor ,evoluție. ,,Toți pierdem” așa că fiecare a contribuit . Lăudam ieșirea cu pase din careu. Tocmai asta a ajuns nenorocirea cea mare. Chiar de la început echipa coboară stacheta la o cota de interzis de privit pentru minori. Am remarcat ,timid, că înainte de cei fara aport ,multi coboară nepermis angajarea în joc . La asta se referă Balint.La cum arată jocul și nici 3,4 schimbări de pe banca nu te ajuta ,e nevoie de ,4 ,5 jucători noi titulari. Tot cu Balint trebuie lucrat ,e sezonul lui. Acum la Sepsy ,6 străini buni in teren și încă vreo 4 pe banca. Este diferența de banii jalnici ,dijmuiti a lui Bibart și argintii sunători a performanță a lui Victor Orban. Așteptăm mai degrabă pauza și schimbări. O baza exista. Dacă ar fi posibil unii jucători ar merita contract 2 etape . Apoi la jucători s-a ajuns ca la mobila . Vrei una de lux ,e o suma ,vrei o masa și două scaune e alta suma. Mai gravă era situația cu promovarea. Nu disperam.Iubim clubul și jucătorii care merita sa joace aici !!

    0
    0
  2. „Iubim clubul și jucătorii care merita sa joace aici !!”
    Domnule Ionescu Gavrilă, așa facem și MISTER ne va ajuta să nu iubim jucătorii fără atitudine, care „sar coarda” în timpul meciului.
    Fotbaliștii care merită să poarte tricoul UTA-ei, trebuie să își câștige respectul clubului ( care e profesionist și se achită de toate datoriile față de ei ) și al suporterilor.
    Sper că începând cu meciul cu Astra, vom vedea doar FOTBALIȘTI LA UTA, „săritorii de coardă”să ne lase.
    Frica și neîncrederea a pus stăpânire pe majoritatea lotului ( Vali ai încercat și azi, nu-i nimic, cu Astra dacă joci mai central, vei ridica capul, vei marca sau vei pasa decisiv ).
    Mister Gyuszi, te susțin în a lua cele mai drastice măsuri, cu scopul de a vedea o echipă UTA, cu spirit de echipă și atitudine de învingător!
    O rugăminte personală…nu ne mai chinui cu Neluț, decât dacă nu mai alt jucător de câmp pe banca de rezerve. 🙂
    Azi un jucător, putea evita toate cele 3 goluri…dacă nu se oprea din alergare înainte de a ajunge la minge.
    Cu toate că pare imposibil în acest moment, cu această atitudine a majorității jucătorilor, cred cu tărie că după etapa a 30-a vom fi poziționați undeva între locurile 6-10.
    Forza UTA !!!

    0
    0
  3. Deocamdata, UTA. sta bine in clasament dar ,urgent trebuie tras un semn de alarma ,lucru pe care l-a declaratsi GYUSZI dupa terminarea meciului !!! Dumnealui se vede ca, a avut rabdare cu jucatorii ,dar dupa acest meci in care s-a asteptat ca, elevii lui , sa manance mingea pe teren ,sa lupte cu multa determinare si ambitie, se vedea dupa fata lui in timpul meciului si dupa ca, era extrem de suparat ceea ce il va face cu siguranta sa se desparta de multi jucatori la care se astepta sa dea un randament pe masura dar asteptarile au lasat de dorit !!! Conducerea UTA-ei , sa fie mult mai atenta ce jucatori aduce, mai ales ca, pauza este foarte scurta si va incepe un retur de foc, al naibii de greu !!!

    0
    0
  4. Eu nu pot uita ca in play off-ul de B, cu echipe care jucau…ceva.. fotbal, UTA se chinuia. In prima liga fara cele 6 puncte „miraculose” – cu CFR si Dinamo era jale. La Arad, unde s-ar cere ca echipa sa mai si atace…UTA este praf..a luat putine puncte. Cel mai trist este ca nu stim sa pasam, ca se bubuie …la greu, si daca apararea ia gol…e cam jale. Ce are UTA mai putin decit Targoviste…care de 2 ani…nu stie ce-i terenul; propriu ? ( Probabil…antrenor) Va spun eu…au invatat sa atace, ca doar asa pot scoate puncte. UTA nu stie sa atace, nu stie pasa. Cu cei sub 21 ani pusi la mijloc, e mai greu sa pasezi, chit ca de citeva ori Rusu si Tescan ne-au scos. Cind nu joaca Rusu, Buhacianu e tras pe stanga, acolo nu prea stie jocul de mijlocas, faza de aparare. In atac Rus si Ionita sint …cam nuli, Hora a jucat ceva, Morar doar la Botosani in rest…mai nimic. Nelut Rosu se misca greu, oboseste repede, pare a nu ” pune osul” . Asa ca UTA sta in portar, in Erico, Benga si Albu. Isac nu prea conteaza …decit la ” distrugere”. Cam asta este UTA. si imi pare cea mai slaba din campionat la jocul de pase, Balint nu reuseste sa ii faca sa joace decit ” aparare supranumerica si contraatac”. Am mari dubii ca va reusi sa faca UTA sa aiba un joc de constructie, nici in B nu prea am avut. Imi pare un antrenor de B, desi unii..l-au vazut mare…ba chiar il vedeau transferat….prin Anglia. Sa fim seriosi ! UTA poate drege busuiocul,-cit de cit- batand ASTRA, dar nu imi vine sa cred ca nu ne pacaleste Budescu…macar..odata, iar la Arad…stim cum jucam. De mult am spus ca a sta intr-un singur impresar nu este bine. Spre exemplu : Pleasca, Klapan, Ionita…sint…balast, nu au plecat ca impresarul ii are….pe toti ceilalti.Mai sint citiva care sint mereu accidentati. UTA este la o raspantie..trebuie sa stie ce vrea…daca vrea ceva anul asta. Echipele de la play out sint cam egale, diferentele simt mici. Multe goluri vin intamplator ca echipa ataca, dar UTA…nu prea stie ataca. Cred ca si conducerea trebuie sa faca o analiza, calm dar serios. Doamne ajuta-ne sa batem ASTRA !

    0
    0
    1. Din pacate, asa este, Cosmin. Si eu vad la fel lucrurile. Sa nu uitam ca in playoff-ul din vara am jucat cu echipele din partea de sus a clasamentului, pe care nu le intalnisem in sezonul regulat. Si jocul nostru scartaia inca de atunci, cu mult noroc am scos-o la capat. Euforia promovarii i-a facut pe multi sa nu vada ca jocul nu merge.

      0
      0
    2. Absolut de acord cu fiecare cuvant la analiza echipei si e foarte buna si comparatia cu Chindia, dar nu pot sa fiu de acord ca impresarul e de vina.

      0
      0
  5. Totusi, eu nu inteleg: fie nu avem jucatori si dl. Balint face ce poate, fie avem jucatori si dl. Balint nu stie sa-i aseze in teren si sa-i faca sa joace ? Poate ca adevarul este prin alta parte, ca de exemplu: cine a adus aceasta cohorta de elefanti care au stricat si ceea ce mergea la UTA noastra si evident nu-si asuma nici o responsabilitate ? Am convingerea ca trebuie sa-l sustinem in continuare pe dl. Balint, sa nu uitam ca ne-a adus multe satisfactii. Sa-si curete lotul, incepand cu Morar, Rosu si care mai crede Dansul.

    0
    0
  6. Asa este MARIUS !!! Trebuiesc mai multi jucatori schimbati, GYUSZI trebuie sa faca curatenie , altfel o sa fie el curatat in locul lor !!!

    0
    0
    1. Nu iese fum fara foc. Daca Balint e boicotat de UNII jucatori e de rau. Nu vad insa motivele, echipa ajunsese pe locul 6. Se prea poate sa fi deranjat pe cineva. Repet, insa, mai mult din intamplare si cu ceva noroc, nu datorita unui joc consistent. Pana de curand era batista pe tambal, Balint isi apara jucatorii, acum, in sfarsit, a rabufnit. Se pare ca unii dintre noi stiu mai multe detalii si dedesubturi decat majoritatea si doar ne lasa sa citim printre randuri…Scenarii si scenarii

      0
      0
  7. Numai cu atitudine nu ajungi departe,trebuie si pregatire fizica,tehnica si tactica,Eu stiu ca jocul acesta se numeste fotbal(soccer) si nu sah.Aici se alearga si destul de mult,si putina tehnica in plus nu strica.Jucatorii si antrenorii au de ales.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button