UTA Arad

Albu va fi adversarul UTA-ei în Liga 1 în tricoul Rapidului, Tescan a ales Universitatea Cluj







Alți doi fotbaliști la care UTA a renunțat în această vară și-au găsit echipe. Până astăzi, Voinea semnase cu U. Cluj, Rusu, cu CFR Cluj, Peteleu, cu Dinamo, iar, ieri, Buhăcianu cu Hermannstadt.


Albu, un an în Giulești pentru 50 de mii de euro


Evident, Alexandru Albu, lider al minutelor jucate pentru „Bătrâna Doamnă” în sezonul trecut, rămâne în Liga 1 și încă tot la o echipă de tradiție. Mijlocașul de 27 de ani a semnat cu nou promovata Rapid, acolo unde în ultimele sezoane au mai ajuns și alți jucători plecați de la Arad, precum Amir Jorza (plecat chiar de o săptămână din Giulești), Radu Crișan (plecat și el din „alb-vișiniu”), Horațiu Moldovan, Octavian Ursu și Alexandru Ioniță. Fotbalistul sezonului trecut la Rapid a fost chiar arădeanul Cătălin Hlistei, care, însă, a mai evoluat și la Snagov înainte de ajunge sub Grant.

Din informațiile noastre, Rapidul îi va achita Chiajnei 50 de mii de euro în contul împrumutului pe un an de zile și are și o opțiune de cumpărare de 200 de mii de euro. În cele 2813 de minute bifate pentru UTA în Liga 1, Albu a reușit să marcheze două goluri (cu Hermannstadt, acasă și FC Argeș, în deplasare) și să ofere assistul de la prima reușită arădeană de la revenirea, după 12 ani, în elită, în 1-1 la Ovidiu, cu Viitorul. Una peste alta, Albu a avut un sezon bun la UTA, de unde chiar a reușit să ajungă în echipa națională, fiind convocat de Mirel Rădoi. De altfel, și cota pe transfermarkt aproape s-a dublat, de la 400.000 de euro, în aprilie anul trecut, acum este 750.000 de euro. „Sunt bucuros pentru că am reușit să semnez cu o echipă mare, de tradiție, cu nume, cu niște suporteri minunați. Abia aștept să fac primul antrenament și să vină primul meci”, a spus Albu pentru fcrapid.ro.

Tescan, lângă Voinea la „U”



După Albert Voinea și Valentin Buhăcianu, încă un fost utist ia drumul Ligii a II-a. Dragoș Tescan va evolua, alături de Albert Voinea pentru Universitatea Cluj.

Luat sub formă de împrumut de UTA de la Turris-Oltul Turnu Măgurele (echipă desființată între timp), Tescan a evoluat în 12 partide pentru arădeni în toate competițiile (11 în Liga 1 și una în Cupa României), strângând în total 499 de minute fără a reuși vreun gol sau assist.

Crescut de Școala de Fotbal Gică Popescu, fotbalistul de 21 de ani a evoluat la nivel de seniori doar pentru Turris și UTA.

20 comentarii

  1. Deci sa intelegem ca nu am avut 50000 de euro pt Albu ?mai bine ducem pe cineva ca este liber de contract ????no coment atunci !!!!Dumnezeu sa fie cu noi !!!

    0
    0
    1. UTA nu mai putea sa il mai imprumute inca 1 an! A fost imprumutat 1 an, acum urma sa achite suma de transfer definitiv de 400.000 Euro! Rusinos e ca Chiajna se intelege cu Rapid la alte preturi fata de cele stabilite cu UTA!

      0
      0
      1. Ce texte ai in tn. Cum cu Uta erau alte clauze. Alooo. Trezeste-te lipsa de interes se numeste.

        0
        0
      2. Nu are nici un text in el , are perfecta dreptate , spre deosebire de prostiile ce le debitezi tu . Clubul proprietar poate sa isi puna clauzele fct de echipa , nu trebuie sa fie identice pentru toate , de exemplu pt Rapid e alt pret pt ca exista si un al doilea pret „la negru” , manariile ce se fac in comunele alea depasesc orice limita

        0
        0
      1. Ce intrebare de 2 bani ☹️☹️☹️☹️normal ca cu Dumnezeu, 666 nu are de a face cu satana

        0
        0
    2. Asta nu avem de unde ști , dar sunt făcute anumite calcule și rapoarte la 50.000/an + salarul lunar ajungi la o suma considerabilă pentru bugetul clubului , bani din care daca avem noroc avem 3-4 jucători în schimbul unuia, și din 4 daca 2 confirma ai mai mult de câștigat, plus că pe poziția lui la închidere ar fi Isac, Mode, acum Batha și eventual Passaglia, care la prima vedere par mai combatanți potrivit statisticilor, unul căpitanul echipelor de pe unde a jucat, celălalt unul dintre jucătorii constanți ai campionatului… E bine sa fie concurenta dar cine accepta sa șlefuiască banca mereu?! Și mereu să joci cu 2 închizători nu funcționează

      0
      0
    3. Aceste preturi sunt pt sudisti i lor. Cand e vb de echipe din Ardeal imd preturile sunt altele, si asta nu doar in fotbal.

      0
      0
  2. Nu depinde doar de Albu,dar se pare ca dupa convocarea sa la nationala,i se cam urcase la cap,randament in scadere si totala inconstanta..ba se mai dadea uneori accidentat,obosit…dar asta stiu doar cei implicati..Dragoste cu forta nu se poate face,s-ar numi viol…Ca sa fiu sincer,as fi ipocrit ca sa scriu ca il regret…Rapidul nu are bani nici pentru rezilierea contractelor,ce sa mai vorbim de transferuri de baza?…Fiecare pasare,pe limba ei moare….Poate ca nu as fi scris nimic impotriva lui Albu,daca nu ar fi iesit cu declaratia ca a aflat din presa,eliminarea sa de la UTA..Serios???UTA a avut un vestiar unit,in Liga a 2-a,apoi se formasera bisericute,mai mocnite,mai pe fata,incepand de la Play-off-ul chinuit….Si de acum incolo,Mister trebuie sa aiba mare grija la acest aspect,sa le taie nasul din start…Nu Antal trebuie sa-i dea sfaturi,unde vrea sa joace de la primul meci in tricoul UTA-ei….Atentie la neatentie…Gata…a trecut ucenicia de antrenor de Liga I-i,PRO…

    0
    0
  3. Hai sa fim realisti . ALBU in ultima vreme nu prea a mai avut chef de fotbal la UTA. Pai ce credeti ca, el nu stia ca, zilele lui la UTA. sunt numarate si ca, UTA. nu poate plati suma ceruta de Chiajna ? Si apoi, nu a rupt gura targului la UTA prin evolutiile lui, UTA. nu sta in Albu, jucatorii vin si pleaca. UTA. trebuie sa creasca juniorii in propria pepiniera si sa nu mai stea la mana altor cluburi pt. a cumpara scump. Au venit la UTA., jucatori mult mai buni decat Albu.

    0
    0
    1. Doamne ce rai puteti fi. Si mai ziceti ca sunteti mari suporteri. Acum nu a mai rupt gura targului. Acum nu mai este valoare nu mai este bun ca…..ca nu a ramas la noi .

      0
      0
  4. Din cohorta de elefanti si sugative, aduse de „marele aprostu”, imediat dupa promovare, cati mai sunt ? Si aia pentru ce ? Vezi Hora, caruia ii trebuie un sfert de ceas sa „demareze”. Ne-au luat banii, au pus palma in c..ur si pe aici ti-e drumul. Cel mai elocvent exemplu este „vlad morar”. 6000Euro/luna salar, prima de instalare, bonus pt. gol sau pasa de gol. Ce era fraier sa puna osul si sa se accidenteze ? Nu mai bine se plimba pe teren ? Asa a si facut, el si-a luat banii si corespunzator si ïmpresarul” ! La fel si cu Albu. Stia ca pleaca si mima jocul. Din ce in ce mai rau. Bine ca a plecat. Pacat ca Vali Buhaceanu a fost sacrificat pentru astfel de elefanti, sau daca vreti petarde, ca tot e la moda prin Arad.

    0
    0
  5. Vali Buhăcianu nu făcea fata in Liga 1. Marilor vedete ale UTA nu li s-au prelungit contractele din cauza comportamentelor și a randamentului.

    0
    0
  6. Gicule !!! Nu sunt deloc rau ,asta este adevarul. El in ultima vreme, nu mai avea chef de fotbal stiind prea bine ca, o sa plece !!!Dar ce, UTA. statea in Albu ? Asta este , a plecat si gata .

    0
    0
    1. Domnul Nelu cum poti gandi asa ? Il vad si restul conducatorilor dc este delasat. Nu cred ca un fotbalist la sfarsit de contract gandeste asa . Toti trag ca sa prinda un contract mai bun . Poate noi l-am ridicat in slavi prea mult . Poate convocarea aia i-a dat peste cap mintiuta. Nu e chiar asa . Eu cred ca asta era valoarea lui iar noi spectatorii le dam nas dupa cate un meci bun. Nu au mentalitatea aia a strainului ca trebuie sa joace meci de meci ca ceasul elvetian.

      0
      0
  7. Fraților… Constat ca UTA e o rampa de lansare… Ba la națională, ba le echipe de prim plan… Vezi Rusu, Albu… Iacob…..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button