Diverse

Bălcea: ˝A fost stabilit tarseul drumului express Arad – Oradea, cu patru coborâri în județul nostru˝





Comisia tehnico-economică din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat varianta cu cel mai mare punctaj, după ce au fost analizate patru trasee din punct de vedere tehnic, financiar, mediu și social.

Drumul expres Arad – Oradea va avea o lungime de 119 kilometri, cu două benzi de circulație pe sens. Vor fi construite 75 de pasaje supraterane și poduri peste cursuri de apă și intersecții cu alte drumuri. În județul Arad sunt propuse patru noduri rutiere, alte patru fiind în județul Bihor. Viteza de proiectare a fost stabilită la 140 de kilometri pe oră. “Astăzi, viteza medie de deplasare pe ruta Arad -Oradea este de 60 de kilometri pe oră. Viteza de proiectare pentru drumul expres este de 140 de kilometri pe oră, prin urmare se va înjumătăți timpul parcus pe ruta Oradea – Arad”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, care a precizat că având în vedere modul în care este proiectată șoseaua, la 120 de kilometri sau 100 de kilometri la oră, condițiile de siguranță și vizibilitatea vor fi foate bune.

“A fost stabilit traseul drumului expres Arad – Oradea, cu patru coborâri în judeţul Arad. Este una dintre cele mai mari investiţii din judeţul nostru, de peste 1 miliard de euro, cu un mare impct asupra vieţii oamenilor. Drumul expres scoate traficul greu din Gai şi localităţi ca Zimand, Şimand şi Chişineu Criş, leagă autostrada Arad – Timişoara de Autostrada Transilvania, creează dezvoltare şi locuri de muncă. Am participat la primele discuţii legate de construcţia unui drum de mare viteză între Arad şi Oradea, parte a unui drum strategic între nordul şi sudul Europei. Mă bucur că prin decizia Guvernului PNL de a descentraliza decizia, autorităţile locale din Arad şi Bihor se mişcă repede pentru o ivestiţie de care sperăm să beneficiem în 2026.” a afirmat Sergiu Bîlcea, deputat de Arad în Parlamentul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button