UTA Arad

Amenințată cu îndepărtarea de zona play-off, UTA e chemată să ia punct(e) contra lui FCSB! „Să speculăm vulnerabilitățile lor!”





Cel puțin din punct de vedere al rezultatelor, pentru UTA meciul cu FCSB vine în cel mai rău moment posibil. Arădenii nu câștigă și nu marchează de patru etape și un alt pas greșit le poate complica situația în zona play-off. Pe de altă parte, însă, formația lui Laszlo Balint practică un fotbal bun, și-a creat foarte multe ocazii de gol, dar lipsa de concentrare la finalizare și ghinionul o țin într-o pasă proastă de o lună încoace. Iar o deblocare este oricând posibilă, cu atât mai mult adversarul te obligă să dai o replică bună.

„Disciplinați în fața unei echipe cu apetit ofensiv forate ridicat”

În schimb, FCSB a luat 28 de puncte din 30 posibile în ultimele zece runde și e singura ce-i mai ține, cât de cât, „trena” liderului CFR Cluj. „Cred că este cea mai grea deplasare pentru noi. Mergem la FCSB, o echipă în formă, principala contracandidată a CFR-ului din punctul meu de vedere la câștigarea campionatului. Din ce se pare, Craiova a pierdut puțin din elanul pe care îl avea și, cel mai probabil, lupta pentru titlu se va duce în doi. Este clar, apetitul ofensiv al celor de la FCSB este unul foarte ridicat, e – poate – echipa ce atacă cel mai mult în Liga 1. Are și individualități peste medie, să spunem, capabile oricând să facă diferența într-un joc și s-a văzut nu o dată. Știm foarte bine aceste lucruri și încercăm să rămânem concentrați și focusați pe ce avem noi de făcut. Am insistat în această săptămână foarte mult pe lucrurile pozitive pe care le-am identificat în jocul nostru în ultima perioadă, dar – bineînțeles – am lucrat pe reglarea problemelor legat de eficiența noastră. O să fie foarte important să fim disciplinați, să știm să ne apărăm, să trecem cu bine peste momentele grele ce vor apărea cu siguranță și am foarte mare încredere în băieți în acest sens”, a spus Laszlo Balint.

„FCSB are vulnerabilitățile sale”

Altfel, antrenorul arădenilor a găsit o asemănare între ultimelor meciuri ale formațiilor care se duelează mâine seară (21,30), pe „Arena Națională”. „În meciul Craiovei cu FCSB am văzut, cumva, un film asemănător cu cel de la partida noastră cu FC Argeș. O echipă gazdă care a atacat foarte mult, a ratat la de mult, iar la final a trebuit să se recunoască învinsă. Fiecare echipă din lume, nu numai cele din România, are și puncte vulnerabile. Eu cred că le-am identificat pe cele ale lui FCSB, sperăm să fim capabili să și forțăm acolo unde trebuie să forțăm ca să speculăm aceste puncte vulnerabile. Important este tonusul cu care vom ajunge la meci, dar și inspirația jcătorilor, pentru că acest lucru ne-a cam lipsit în multe momente.În astfel de meciuri este extrem de important să fim pragmatici și – bineînțeles – foarte eficienți pe momentul defensiv”, a adăugat „principalul” formației arădene, care nu va conta pe fundașul Vukcevic, dar – din câte se pare – îl ia în calcule pe Hora cel puțin pentru un loc pe banca de rezerve.

„Plus de entuziasm din partea lui Petrea”

Teoretic, plecarea de la echipă lui Edi Iordănescu ar fi trebuit să lase urme asupra randamentului celor de la FCSB, dar, cel puțin până acum, Toni Petrea s-a descurcat excelent. „Să nu uităm că Edi Iordănescu a făcut rezultate în niște condiții foarte dificile, confruntându-se cu probleme de lot, cu acel mini focar de COVID. Cu toate astea, FCSB a reușit să facă rezultate foarte bune. Dar, și Toni Petrea se pare că a venit cu un plus, nu știu, de entuziasm la nivelul lotului. Bineînțeles că jucătorii au mai lucrat cu el și reprezintă un atuu și acest aspect. Dar, FCSB rămâne FCSB indiferent de antrenorul care stă pe bancă, vorbim de jucători cu calități, în care s-a investit foarte mult. Atât în ceea ce privește sumele de transfer, cât și în ceea ce privește condițiile de care au parte, indiferent din ce punct de vedere privim acest lucru. Nu putem face comparație între noi și ei la nivelul sumelor investite în jucători. Să ne gândim, de exemplu, numai la un Haruț, în care s-a investit foarte mult ca sumă de transfer și care nu a reușit să se impună și mai sunt asemenea exemple. Noi încercăm să scoatem maximum din lotul nostru, toți jucătorii noștri conștientizează că trebuie să-și ridice nivelul dacă vrem să scoatem ceva ca și rezultat din meciul de duminică seară. Iar pentru mine semnalele sunt bune”, a adăugat Balint, care nu vede oportună ridicarea de „baricade” în fața celor de la FCSB:  „Pe lângă faptul că sistemul cu trei fundaș necesită timp și antrenamente pentru a fi implementat cum trebuie, eu nu cred că se impune asta duminică. FCSB nu este o echipă care să vină cu foarte multe mingi înalte, cel puțin pe atacul pozițional și atunci vom avea nevoie de disciplină și de o disponibilitate la efort din partea tuturor jucătorilor în toate compartimentele. Dinamica pe momentul de posesie a celor de la FCSB este una foarte bună și atunci va trebui să știm să ne suplinim și să ne dublăm foarte bine”.

Petrea: „Mă aștept la o replică bună din partea UTA-ei”

FCSB ajunge la meciul cu UTA după o serie de 9 victorii și remiza cu Voluntariul ce i-a dus pe bucureșteni pe locul 2 în clasamentul Ligii 1, aproape sigură de prezența în play-off și principala antagonistă pentru CFR Cluj în lupta pentru titlu. La ultimele două succese ale formației „roș-albastre” (3-1 cu Botoșani 3-2 la Craiova, cu Universitatea) și-a adus contribuția și Toni Petrea, cel care a revenit pe banca lui FCSB după „divorțul” lui Becali de Edi Iordănescu. „Ne așteaptă o partidă dificilă, cu un adversar care se luptă pentru accederea în play-off. UTA vine după o înfrângere pe teren propriu, dar – în general – obține rezultate bune în deplasare. Trebuie să fim foarte atenți, am atras atenția jucătorilor asupra acestor aspecte, trebuie să fim atenți la jocul lor. Dar, mai important este ceea ce facem noi pe teren. Trebuie să intrăm motivați, cu atitudine și să câștigăm acest joc. Mă aștept la o replică bună din partea UTA-ei. Am văzut și ultimul lor meci, în care au jucat foarte bine, și-au creat foarte multe ocazii de poartă, dar nu au reușit să marcheze. Mă aștept și mâine seară la un joc dificil, cu o echipă care va încerca să ne pună probleme. Dispun de jucători valoroși, destul de buni. Chiar dacă au jucători străini foarte mulți în lot, au o echipă competitivă”, a spus Petrea, care se afla la cârma lui FCSB la succesul cu 3-0 din turul sezonului trecut, tot de pe „Arena Națională” și tot de pe data de 5 decembrie.

Formații probabile:

FCSB: Vlad – V. Crețu, Vinicius, Cristea, Radunovic – D. Olaru, Șut, Oct. Popescu – Cordea, Keseru, Fl. Tănase.

UTA: Fl. Iacob – Baravykas, Erico, Medjimorec, Shlyakov – Batha, Vorobjovas – Roger jr., Ubbink, Miculescu – Dangubic.

Arbitri: Marian Barbu (Făgăraș – Brașov) – Mircea Orbuleț (București), George Neacșu (Câmpulung Muscel). Rezervă: Nicușor Flueran (Craiova)

Observator FRF: Constantin Gheorghe (Suceava)

Observator LPF: Cătălin Cursaru (Ploiești)

7 comentarii

  1. Partida are o cheie prioritara și vreo doua nici ele secundare. Prioritar e câte probleme pui. Următoarea e risipă de energie. Intensitatea, bine dozata e cam aceea care o pui acasă în inferioritate numerica. Lucruri de excepție, în caz de excepție. Nu prea vezi pe la noi, arme moderne, cu oameni dispuși la asa ceva. De ce FCSB are mereu lot ofertant valoric, dar mai ales numeric. Pentru ca tot timpul, chiar în plin campionat, gonește câte 3 și aduce 4.Adevarat au și bani, dar și strategie. Urmează CFR, cu aceiași obicei. Nu se lasă descoperiți. De exemplu FCSB, are permanent pe masa lista neagra, dar și cea alba. Putem lua și noi exemplu în limite accesibile. Lotul nostru abia a,, crapat”usa la unul ca Wagner. Insuficient. De exemplu pe lista alba la FCSB e Miculescu. De aceea a lăudat MM, galeria UTA,. Diplomație fina, avangardista. Când îți place fata, adică David, te dai bine pe lângă părinți, adică galeria. Uram echipei bafta și măcar o parte din punctele pierdute aduse înapoi !!

    0
    0
  2. Azi UTA va face un meci mare, va castiga nu stiu de ce, dar asa presimt. Azi portarul , fundasul, toti trebuie să se autodepaseasca , să ne faceti să fim mândrii de voi!! Miculașu alb-roșu să ne aducă 3 puncte din ghetuțele lui Ubbink Dangubic si Hora!!

    0
    0
    1. Stefane ,nu fi prea credul in ce ai scris, că vei rămîne dezamăgit . Jucătorii trec printr-o perioada de automulțumire iar antrenorii nu mai au variante ,deci te poți aștepta la vreun 3-4 la 0. Cît despre Hora și Dangubic mai bine stăteau acasă și nu mai făceau deplasarea.

      0
      0
  3. Treaba asta cu play-off in momentul de fata e mai mult o datorie a noastra a suporterilor de a spera si a jucatorilor de a incerca. Realistic vorbind ne-am pus piedica mare in ultimile 4 etape si cu greu o sa mai recuperam ecartul. Vin 4 etape foarte complicate, dupa ne vom cam da seama de obiectivul realistic al sezonului.

    0
    0
  4. Care dintre utisti nu ar vrea ca, UTA. sa faca un rezultat mare ? Dar sa fim seriosi , este foarte, foarte greu in acest meci . Poate in meciul urmator cu FC. Botosani . Sper ca, totusi baietii sa ma contrazica, dar este foarte greu !!! FORTA UTA Arad !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button