ACB IneuProgresul Pecica

Pecica – Ineu, derby arădean de Liga 3-a cu implicarea Academiilor UTA și ACB! Pilan: „Trebuie să-i batem” v.s. Palade: „Afară am jucat bine!”





Ca și în prima etapă, în weekend, în runda cu numărul 6 a Ligii a 3-a (seria a VIII-a), avem parte de două derby-uri arădene. Unul vineri, cel dintre Lipova și Crișul și al doilea, sâmbătă (ora 15), în care se întâlnescu Progresul Pecica și ACB Ineu. Practic, vorbim și despre un duel între cele două Academii arădene acreditate la FRF, căci – după se știe – la Pecica au ajuns mulți juniori de la UTA, în timp ce formația din Țara Zărandului a promovat deja la prima echipă destule produse din propria pepenieră.

Pilan: „Vrem să câștigăm, tindem spre play-off”

Progresul tocmai a realizat, probabil, cea mai mare surpriză a debutului de campionat, învingând-o cu 2-0 pe Șoimii Lipova și a urcat până pe poziția a 5-a, la doar două lungimi de undă în spatele echipei lui Adrian Abrudean. „Vrem să facem 10 puncte înainte de meciul cu Pobeda care acum merg la Reșița și etapa viitoare să jucăm un derby de play-off cu ei. Am început să creștem de la meci la meci, avem lotul complet acum. Sunt întări bune care au mai venit de la UTA, ne-am omogenizat, jucăm tot mai bine și după victoria cu Lipova sigur că trebuie să batem și Ineul, mai ales că jucăm acasă. Am văzut la lucru echipa din Ineu, sunt periculoși. Sigur că acasă, cu Reșița, nu au putut arăta ceva, dar în deplasare au o victorie și un egal. L-am remarcat pe Florea, este cel mai periculos jucător al lor, dar băieții de culoare au calități bune. Repet, vrem să câștigăm, căci tindem spre play-off, acesta ar fi obiectivul. Este o serie echilibrată, de la Reșița în jos, se poate întâmpla orice”, susține Cristian Pilan. Directorul sportiv confirmă absențele și pentru încă două-trei săptămâni ale lui Aldan și Puie, iar: „Când revin, vom avea 24 de jucători, nu am fost atâția niciodată. Va fi concurență mare dar și jucători apropiați valoric”.

Palade: „Țintim toate punctele sau măcar un punct”

ACB Ineu a mers rău acasă, cu eșeuri pe linie în startul sezonului, însă afară e neînvinsă, iar punctele, le-au luat chiar de pe terenurile unor conjudețene, 3 de la Chișineu Criș și unul de la Cermei. „Un meci deschis oricărui rezultat. Pecica are câțiva jucători cu experiență, noi avem doar doi care au mai jucat la acest nivel, plus că Mâneran și mai nou Hulbăr care vor lipsi până anul viitor, deci e clar că vor fi modificări în primul 11. Mergem să jucăm, țintim toate punctele sau măcar un punct. Cu siguranță , Cristi Sculici cunoaște bine bine orice adversar din serie, personal nu i-am văzut jucând. Observ doar că au rezultate bune pe propriul teren, dar și noi în deplasare am reușit jocuri bune. Parcă lipsa presiunii de acasă ne-a făcut să jucăm mai pragmatic, apropiat de ceea ce trebuie să jucăm tot timpul”, a menționat Adrian Palade, directorul sportiv al ineuanilor. Până la urmă, căpitanul Hulbăr nu va ajunge la „cuțit”, dar – oricum – e greu să mai revină pe gazon până la vacanța de iarnă: „Georgian Hulbăr are ruptură de claviculă, intervenția celor de la Ambulanță și mai apoi de la Spitalul Județean au făcut ca la radiografie să se constate că se poate suda bine fără operație, dar durează câteva săptămâni”, nau susține Palade.

Formații probabile:

Pecica: Roșca – Moraru, D. Roșu, Wild, Sarkozi – Hrezdac, C. Mihai – Stanciu, Arsene, Andrieș – Capătă.

ACB Ineu: Merșca – D. Varga, Mendy, Șerban, Spătaru – Zdrențan – Jurj, Ndoye, D. Florea, Rucăreanu – Banam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button