Crisul Chisineu-CrișȘoimii Lipova

Crișul, în vizită la Lipova pentru reabilitare și puncte! Abrudean: „Va fi un joc aprig disputat, dar în limita fair-playului” v.s. Stupar: „Mergem cu speranță”





Probabil după ultimul fluier al meciului de Cupă, cei de la Chișineu Criș s-au gândit la ziua în care vor primi șansa să se reabiliteze după acel 1-6 bifat pe teren în compania celor de la Șoimii Lipova. Sigur, eliminarea rapidă a portarului Iliescu a influențat desfășurarea ostilităților, însă de la acel eșec „alb-albaștrii” întârzie să-și revină cu adevărat. Crișul a rămas doar cu victoria de la Pecica, din prima etapă, iar de atunci s-au mai bifat două înfrângeri și două remize. Ce va fi vineri, de la ora 17, pe noua arenă din Lipova?

Abrudean: „Nu cred că vor mari ambiții sau orgolii”

Și Lipova a ajuns tot la două eșecuri stagionale, iar dacă cea de la Reșița putea fi luată în calcule, cea de la Pecica nu a căzut bine. Între timp, „șoimii” au arătat lucruri bune, în play-offul Cupei, cu Buzăul, cedând doar în prelungiri: 2-4. Lui Adrian Abrudean nu i-au căzut tocmai bine cele 30 de minute jucate în plus de echipa sa, mai ales că l-a pierdut pe Abel Popa pentru cartonaș roșu și – posibil – și pe Salhi pentru probleme musculare. „Crișul are jucători cu calitate individuală foarte bună, normal că pretențiile sunt mari și acolo. Începutul nu a fost unul extraordinar, dar toate echipele au unele probleme, pentru că loturile sunt foarte mult schimbate la majoritatea cluburilor și nu este ușor ca în acest început toată lumea să meargă ceas. Nu cred că vor mari ambiții sau orgolii, într-adevăr jocul va fi unul aprig disputat, dar în limita fair-play ului. Ne cunoaștem deja și de la meciul de Cupă și mai știm un lucru, este ambele echipe  avem nevoie mare de puncte. Mai sper ca terenul să-și revină după ce s-a rupt puțin cu Buzăul, cred că va fi mai mult în avantajul nostru acest aspect”, afirmă antrenorul Lipovei, care vine după aproape 5 sezoane la Crișul.

Și Sebastian Susan își înfruntă fosta echipă vineri, având un moral bun după ce a marcat un gol spectaculos contra celor de la Buzău. „Urmează un meci greu vineri, după partida de astăzi suntem un pic obosiți. Sper să ne revenim și vineri mergem la victorie. Nu au mai rămas foarte mulți jucători de anul trecut, dar au o echipă bună. I-am bătut în Cupă  cu 6-1, dar rezultatul a fost poate prea drastic, acum sperăm să batem la un gol diferență și suntem cei mai bucuroși. Și  terenul astăzi (n.a. marți) a fost foarte greu, sper să-și revină până vineri, căci suntem o echipă ce pasează și avem nevoie de un gazon bun”, a afirmat și mijlocașul lui „Știli”, care speră să facă pasul cu Lipova în Liga II-a în vara anului 2023.

Stupar: „Sigur că își doresc să maximum, așa cum ne dorim și noi”

Se poate spune că formația din Chișineu Criș dă mici semne de revenire din moment ce nu a mai pierdut de două săptămâni. E adevărat, nici nu a câștigat cu Ghiroda și Giarmata Vii (1-1) și Avântul Periam (2-2), în ambele partide terminând cu un om mai puțin pe teren. „Jucăm la una dintre cele mai bune echipe din serie, un joc dificil, chiar dacă ei vin după două rezultate negative în ultima săptămână. Sigur că își doresc să maximul, așa cum ne dorim și noi. La ora jocului contează cum va fi forma sportivă, calitatea și valoarea lor ne-au demonstrat-o în Cupă la Criș. Dar, nici un meci nu seamănă cu altul, mergem cu speranță la Lipova. Am văzut meciul lor din Cupă, cu Buzăul, au fost și momente de echilibru cu o echipă cu pretenții de Liga 2-a. Au un public numeros și asta sigur va avea un cuvânt de spus. Întotdeauna la fotbal cel mai greu meci este cel care urmează, este greu de anticipat ce va fi, chiar dacă ei joacă după trei zile. Știm că au fost la recuperare după meci, se știe că practic, după UTA, la Lipova sunt cele mai bune condiții pentru performanță din județul Arad. Ambele echipe pot fi dezavantajate de terenul moale și de vremea instabilă, dar cea care se va adapta mai bine va avea câștig de cauză. Trebuie să fim foarte concentrați și conectați, să avem o disponibilitate la efort, organiare defensivă și ofensivă penrtu a obține mai mult decât în meciurile precedente. Sper să fie un joc frumos pentru publicul iubitor de fotbal din Lipova”, a menționat Dan Stupar, antrenorul „șoimilor”, care nu va putea conta pe Alin Pavel (suspendat), în timp ce Barbu este încert. Antrenorul Crișului a dorit să-și exprime și regretul pentru decesul jurnalistului sportiv, Florin Matei: „Regret dispariția lui, un om pe care l-am prețuit nespus pentru modul în care își făcea meseria. Condoleanțe familiei îndoliate!”

Formații probabile:

Lipova: R. Buta – Cristiu, Sabău, Giosu, Pamfile – Mare, Susan, D. Pop (Salhi), Ov. Bulza – Bădăuță, Filimon.

Crișul: Iliescu – Haloș, Hreniuc, Pașca, Siminic – A. Iuga, Dinu – C. Grigore, Gavrilaș, Toboșaru – C. Barbu.

Arbitri: Marius Omuţ (Satu Mare) – Ludovic Zifceac, Petru Irina (ambii din Oradea)

Observatori: Ciprian Trancă (Timişoara), Ion Lupșa (Caransebeş)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button