Progresul Pecica

Pecica a răpus liderul din Reșița! Petcuț: „Meciul cu Cermeiul ne-a trezit” v.s. Cheregi: „Am intrat foarte relaxați și nu-mi explic de ce”





Progresul Pecica a produs surpriza în etapa a 12-a Ligii a 3-a (seria a 8-a), învingând-o cu 3-2 pe CSM Reșița. Meciul s-a jucat pe terenul din Semlac, căci arena „Pădurice” a fost ocupată cu o competiție chinologică, acasă la Cristian Pilan. Directorul sportiv al „galben-albaștrilor” a împlinit chiar astăzi 42 de ani, iar echipa i-a oferit un cadou special, după cinci meciuri fără victorie.

Petcuț: „Există vreo explicație? Eu nu am”

Gazdele aveau 3-1 pe tabelă încă de la pauză, după „dubla” lui Capătă și reușita lui Borcea, pentru bănățeni egalând la un moment dat Velcotă. Reșițenii au marcat rapid în partea secundă, prin Gakou, dar gazdele au ținut de rezultat și pe fondul eliminării lui Drăghiceanu, din minutul 67. „Am declarat și săptămâna trecută, suntem o echipă naivă. Adică asta e discuția cu copiii, diferența lor de la o săptămână la alta. Pierzi cu Cermeiul, faci egal cu Periam și batem Lipova și Reșița. Există vreo explicație? Eu nu am. Sunt tot aceiași jucători, tot același lot, tot aceleași antrenamente facem. Ne-am trezit și pentru că supărarea a fost mare după meciul cu Cermei. Dar mai e ceva, pentru noi contează enorm orice senior, a revenit Arsene, plus Sarkozi, un fundaș polivalent pentru noi. A fost și  diferență de atitudine, dar și de joc, față de meciul de la Cermei și cel de azi, cu Reșița, probabil cea mai bună echipă din serie. Dacă vor să ajungă să joace fotbal, să aibă vreo ofertă, să-i caute cineva să-i bage în seamă, să câștige bani din fotbal, copiii trebuie să înțeleagă să se exprime cel puțin la nivelul de astăzi. Capătă a marcat de două ori, dar dacă stai să te gândești la ocazia a sa și a lui Bozi de pe final…Era foarte greu să le ratezi, au fost ocazii imense care în economia jocului ne puteau costa. Dar, în rest, nu pot să nu apreciez efortul lui Bozian, astăzi a fost la maximum, ca în vremurile bune. Chiar i-am zis că a fost ca pe vremea când juca la Sebiș și era numărul 1. Am vrea să îi dedicăm victoria lui Cristi Pilan, omul bun la toate la Pecica, până la urmă Semlacul lui ne-a adus noroc astăzi. Îi spunem La mulți ani și…trei puncte”, a menționat Mihai Petcuț, antrenorul Progresului, alături de Bogdan Bozian.

Cu victoria de azi, Pecica intră din nou în cărți pentru un loc de play-off, dar Petcuț vede puțin altfel lucrurile: „Noi intrăm în cărți doar pentru meciul cu Lipova și deplasarea de la Ineu, că nu știm ce se va întâmpla. Noi putem bate Lipova și să pierdem cu Ineul. Repet, e diferența prea mare de la o săptămână la alta, nu știm ce ne așteaptă săptămâna viitoare. Știm că vrem să câștigăm meciul următorul, atât”, a adăugat Petcuț.

Cheregi: „Nu din cauza lui Mereu am pierdut acest meci, maniera de arbitraj a fost confuză”

CSM Reșița a pierdut al doilea meci din acest sezon (după 1-2 acasă, cu Pobeda), primul în deplasare.  „Am făcut o repriză foarte slabă, am intrat foarte relaxați și nu explic de ce. I- am avertizat toată săptămâna că nu o să fie un meci foarte ușor, pentru că sunt niște copii, juniori care joacă atâta timp cât sunt lăsați. Din păcate, am făcut o repriză foarte slabă cu trei greșeli personale, din toate trei am luat goluri. Până la urmă, este un joc de fotbal și mergem mai departe. Încercăm să gestionăm cele două etape care mai sunt și să vedem pe urmă ce este de făcut. Este victoria gazdelor, nici nu mai contează dacă a fost meritată. În repriza a doua, am avut multe ocazii, puteam să egalăm, chiar să și întoarcem rezultatul. Chiar și în zece oameni am făcut un joc bun, tot atât de bine au avut și ei o ocazie pe final, în care puteau să închidă jocul. Până la urmă, trebuie să învățăm și din acest meci să mergem mai departe”, a punctat Călin Cheregi.

Antrenorul reșițenilor a optat pentru Paul Mereu în poartă, un fotbalist de 17 ani care a greșit elementar la golul trei al pecicanilor. „Nu regret sub nici o formă alegerea lui Paul pentru că este un copil talentat, în care noi ne punem speranțe.Am fost nevoit ca să apelezi la el, pentru că Rimovecz este plecat la lot și trebuia să iau o decizie. Doream să-l văd, dar nu din cauza lui Mereu am pierdut acest joc. Nu comentez arbitrajul, iar ceea ce s-a întâmplat la Drăghiceanu o să lămurim acasă, în momentul în care vom analiza ceea ce s-a întâmplat.  Nu analizez maniera, spun doar că a fost o manieră confuză, la un moment dat nu mai se înțelegea ce vrea să facă”, a mai spus Cheregi.

Progresul Pecica – CSM Reșița 3-2

Cum s-au marcat golurile:

1-0 (Min. 15): Mihai recuperează o minge la mijlocul terenului, trimite lui Alexandru Capătăcare face o cursă de la 40 de emtri cu doi fundași în spate, la 14 metri

1-1 (Min. 33): R. Petre execută un corner din dreapta, Gakou prelungește la colțul lung unde apare Sebastian Velcotă care trimite în poarta goală din 3 metri.

2-1 (Min. 39): Samir Borcea primește în stânga, își face mingea în centru lângă Bărboianu, rămâne cu mingea la picior după contra lui Breșneni și șutează cu efect lânga bara din stânag lui Mereu.

3-1 (Min. 41): Un fundaș reșițean trimite acasă, Mereu iese la 25 de metri, greșește degajarea, Alexandru Capătă urmărește și lobează elegant peste portar.

3-2 (Min. 50): Negru trage în blocaj, mingea ajunge cu noroc la Aboubacar Gakou, care reia cu stângul din 12 metri, în stânga lui Roșca, care vede târziu mingea

Formații:

Pecica: Roșca – Moraru, Hrezdac, Sarkozi, Bănățan – Arsene (90+3 V. Gomboș), C. Mihai – Borcea, Bozian (86 Șerengău), Stanciu (68 Puie) – Capătă (90+3 Indreica,). Rezerve neutilizate: L. Roșu – Puta, D. Roșu, Câmpan, Andrieș. Antrenori : Mihai Petcuț și Bogdan Bozian

Reșița: Mereu – Bărboianu, Breșneni, Ardei, Fota – Popescu (46 Erhard), Velcotă – R. Petre (46 Avramovici), Drăghiceanu, Al. Negru – Gakou (77 Chera). Rezerve neutilizate: G. Gomboș, Bala, Mihaly, Veca, B. Szijj. Antrenor : Călin Cheregi

Arbitri: Marius Bădoiu – Marian Barbu, Daniela Constantinescu (toți din Craiova)

Observatori: Sorin Ciotlauș (Deva), Aurel Ionescu (Bucureşti)

Cartonaș roșu: Drăghiceanu (CSM Reșița) 67

4 comentarii

  1. Acum ai fost arbitrat confuz ???? Un pic de bun simt domnule Cheregi. Te intreb de ce nu ai declarat asa sapt trecuta cand Titii a fluierat pt toti banii lui Bobar ? Rusinica . Sunteti subtiri si fara arbitrii gen Titii sau Dreve sunteti echipa de locul 4. Dar pompati voi bani in arbitrii ca tot la.liga 3 ramaneti

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button