Fotbal judetean

Nemiloși cu „verișorii” chiar și în zece: Șoimii Șimand – Crișul Chișineu-Criș 1-7





Șimandul a avut prea multe absențe pentru a putea emite pretenții în fața vecinilor de la Crișul Chișineu Criș, chiar dacă aceștia au evoluat aproape tot meciul cu un om în minus. Fără Vaida, Faur, Balogh, Tolan sau Bubuș, „șoimii” au fost jumuliți de o echipă ce joacă un fotbal bun și încă speră în tilul de campioană, ce s-ar putea decide chiar peste o oră la Sântana.

Meciul a început perfect pentru vizitatori, care au preluat conducerea după numai 3 minute. Jichici a centrat din corner, iar Lung a marcat cu capul. Apoi, în minutul 10, situația viceliderului părea să se complice și asta pentru că Turcuș a reacționat urât la faultul lui Rechițan și a fost eliminat de pe teren. Cinci minute mai târziu, însă, Gâlcă avea să facă 0-2, după o pătrundere pe stânga și un șut la colțul scurt. După o jumătate de oră de joc, gazdele păreau că vor redeschide meciul, după ce golgheterul Petrila a marcat din 3 metri, la capătul unei faze prelungite a echipei sale.

S-a intrat cu 1-2 la pauză și se părea că oaspeții vor avea ceva emoții în partea secundă. Nu a fost deloc așa, fiindcă șimăndanii, la care au debutat juniorii Orădan, Buzgău și Ardelean, au cedat total și Crișul a defilat. Modan a făcut 1-3 din centrarea lui Cornei, după ce i-a luat fața unui adversar (min. 58), Borșa a șutat frumos de la 20 de metri la colțul lung (min. 60), apoi, din nou Modan a plasat și el frumos mingea de la distanță după o acțiune personală (min. 63), pentru ca finalul să aparțină fundașilor orădeni veniți de pe bancă. În minutul 85, Lavrincsik a punctat din 10 metri, iar cu 2 minute înainte de final juniorul Selejan a spart și el gheața pentru Criș cu o finalizare cu dreptul, după centrarea lui Gâlcă.

S-a terminat 1-7, scor la care Crișul, cel puțin până deseară, Crișul trece pe primul loc. „Chiar dacă ne făceam ceva probleme după eliminarea lui Turcuș, căci, retrăgându-l pe Teședan la mijloc pierdeam din forța ofensivă,am obținut o victorie mai mult decât evidentă. Băieții chiar au jucat un fotbal bun, au revenit la forma din tur și din primele etape ale returului, sperăm să nu fie – totuși – târziu. Din păcate, Alin Mihai nu va mai putea juca în acest sezon, pe Turcuș l-am pierdut din nou pentru un meci important. Sunt convins că Frontiera Curtici va fi un adversar redutabil în ultima etapă, împotriva căruia am fi avut nevoie de toată lumea”, a menționat Mihai Roșca, tehnicianul „alb-albaștrilor”.

Chiar dacă înfrângerea la scor nu provoacă o despărțire prea frumoasă de proprii susținători în acest sezon, șimăndanii au au avut puterea să încheie cu o masă și o lansare de carte ultima etapă acasă. Profesorul universitar, Dimitrie Otavă, a scris chiar despre fotbalul din localitate în cea mai nouă publicație a sa. „Ne pare rău, am fi dorit să încheiem mai bine acest campionat acasă, dar, din păcate, atât s-a putut. Ne-au lipsit prea mulți jucători ca să emitem pretenții în fața unei echipe foarte bune, ce nu a renunțat la obiectivul său. Din păcate, am căzut total din punct de vedere fizic după pauză, având și o apărare improvizată”, a menționat profesorul Dani Mărcuș.

Formații:

Șimand: Găleancu – Rafila (61 Ujoc), Cătană, Engelhardt (73 Ardelean), Rechițan (17 Mărcuș) – Orădan (46 Buzgău), Țigan, Măcinic, Berar, Covaci  – Petrila.

Crișul: Mucha – Ciornei (80 Horga), Pavel, Lung, Jude (70 Lavrincsik) – Borșa (63 Marinescu), Jichici (75 Selejan), Turcuș, Fl. Gâlcă – Teședan, Modan.

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Andrei Pâslaru, Mihai Stanciu.

Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Gheorghe Sfăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button