UTA AradzTOP ARTICOLE

Popa, după eșecul cu Debrecen: „Ne-am apărat destul de bine, dar mi-ar fi plăcut să fim mai curajoși și inventivi la construcție”



Oarecum previzibil, UTA a pierdut primul amical al verii pe terenul unei formații din primul eșalon maghiar. Ocupând locul 5 la finalul stagiunii trecute a OPT Bank Liga, Debreceni DVS a ratat de puțin prezența în preliminariile Europa League, dar vor să încerce în campionatul ce debutează peste o săptămână.

Ținând cont și de cartea de vizită a adversarilor, stafful tehnic al „roș-albilor” a abordat marea parte a amicalului disputat pe unul dintre terenurile „biliard” ale noii baze sportive din Debrecen cu jucătorii cu pretenții de titulari în noua ediție. Exceptând fotbaliștii accidentați, Vădrariu, Enescu, Petra și Stahl, plus Coulibaly, care nu are dreptul de a părăsi țara. „Mi-aș fi dorit mult să-i am pe toți la dispoziție sau măcar să nu avem atâția indisponibili, plus că la un moment dat l-am schimbat și pe Cubleșan din pricina unei accidentări. Astfel, au apărut pe teren și jucători care încă nu sunt la nivelul fizic pe care l-am dori noi și mă refer în special la Oprea sau Janos. Ambii ni s-au alăturat mai târziu la pregătire, dar sunt și alții de care ne așteptăm la mai mult. Cel puțin în prima repriză ne-am apărat bine în fața unei echipe bune, care a cochetat cu Cupele europene și care încep campionatul săptămâna viitoare. În schimb, noi am terminat pe locul 13 în Liga 2-a și suntem în plin proces de construcție a unei echipe cu destule noutăți și probleme de lot. Păcat de golul primit pe o greșeală destul de gravă în apărare, dar și de ocaziile – e adevărat, puține – irosite. Mi-ar fi plăcut să fim mai curajoși și inventivi la construcție, iar aici aș fi așteptat mai mult de la cei trei mijlocași centrali, Oprea, Tănase și Matei.  Dar, sunt lucruri pe care le putem regla cu mențiunea să fim feriți de accidentări într-o perioadă importantă a pregătirii”, ne-a declarat Ionuț Popa, după disputa contra prim divizionare maghiare.

Deși vor ajunge aproape de miezul nopții la Arad, iar mâine este duminică, utiștii nu au liber, ci pregătesc un nou test ce va avea loc luni dimineață, pe terenul din Sânnicolau Mic. „Jucătorii care au evoluat mai puțin sau deloc vor face un antrenament complet, sperând ca măcar unul-doi dintre cei accidentați să-și revină și să poată juca contra celor de la Szeged. Probabil, vom schimba destul de mult la nivelul echipei de start pentru meciul de luni, căci avem de văzut la lucru și alți jucători. Trebuie văzut exact cine merită să rămână dintre ultimii sosiți, căci altfel vom încerca să căutăm alți doi-trei jucători. Se știe că ne mai dorim un portar, un fundaș central, un fotbalist de bandă și – poate – un atacant. Din păcate, am înțeles că sunt ceva probleme cu transferul lui Cubleșan, în sensul că ar trebui plătită ceva grilă, iar UTA nu-și permite acest lucru. Vom vedea dacă băiatul va rămâne cu noi, noi ni-l dorim, dar…Îl urmărim cu atenție și pe Petriș, care, din câte observ, e și el destul de în urmă cu pregătirea, dar va avea ocazia să demonstreze ceea ce poate în amicalele săptămânii viitoare”, a mai punctat „Mister”.

Echipa fanion a Aradului are parte de trei teste săptămâna viitoare. Luni, de la ora 11, joacă acasă cu Szeged 2011, joi dispută în Ungaria revanșa cu Elore Bekescsaba, iar sâmbătă se deplasează la Sebiș, pentru disputa cu divizionara terță arădeană condusă de Călin Cojocaru. Pe 25 iulie e programată deplasarea de la Szeged, iar pe 29 urmează jocul de la Arad cu Șoimii Lipova. „Roș-albii” debutează  într-un nou sezon de Liga 2-a în weekendul 3-5 august.









6 comentarii

  1. Un interviu foarte stufos,greu de priceput de catre unii, in stil Ionut Popa,asta fara sa-l acuz de ceva momentan…Una este foarte clara!Sunt anumiti jucatori care nu au nici o legatura cu fenomenul fotbal,sau cel putin pentru minimele pretentii,cam la fel cum nu am inteles un Sorato,Boakai sau Markovici….Ce folos ca au ajuns altii,considerati buni,dar indisponibili?
    Si vad ca nu s-a invatat nimic din greseli….Cei doriti sunt,sau se dau accidentati…..mai sa fie,chiar asa?
    Nu a fost un meci edificator,poate ca doar pentru testarea unora…cand un portar sare ca si in bazin,cu cateva secunde inainte de sut!Mai plapuma trebuia sa o traga peste el!
    Nimeni nu este cretin!Testati cati vreti,nici o problema,dar pentru asta nu este nevoie de cheltuieli de cazare,deplasari,masa,echipament,etc..se poate si cu Chisineu,Lipova si altele….
    Timpul trece,leafa….nu prea merge si numaram zilele pana incepe campionatul!
    Banii ar veni,dar daca vin pe interese impuse de testari jucatori exotici,de la diversi impresari,atunci murim din fasa!NU MAI ESTE TIMP DE CAUTARI si se cheltuie bani,a proasta!Pe acesti bani,ia 2-3 jucatori adevarati,da-le salarii decente,la zi,nu ca si lui Curtuius,exagerat… si ecuatia este rezolvata,macar minim!Doritii Cublesan NU,Enescu NU.Petris este asa cum este,copilul lui taticu,de a facut astazi niste preluari de am fugit la granita sa caut mingea,nu cumva sa ne-o impute maghiarii si sa avem si cheltuieli in plus…
    STOP EXPERIMENTELOR!Cred ca ajunge!
    Nu este critica ci doar realitate!Orbi sunt cei care nu vad!Nu merge!!!!Daca se incearca un amical din nou cu Chisineu,iar ne bat de ne suna apa in cap!
    Daca vom continua asa,o „bulim rau de tot”….Marile transferuri sau cei ramasi,complet varza!Foarte acra!
    Oricat de obiectiv as fi si optimist,pur si simplu ma ia groaza!
    Doar @adymax este de vina,pentru ca mi-a dat link-ul,ca sa urmaresc meciul!

    0
    0
  2. Mister Popa,oricum spuneti ca ma cunoasteti….unde sunt acele teste Cooper sau Gacon,pe care le faceati dupa pregatirea de iarna a lui Feri Tisza bacsi,la care nu erati prea mulumit?
    Hai iesiti acum pe interval si aratati-ne cata pregatire fizica faceti?Si pe unde?Si apoi dati prin presa care jucatori v-ar face fata,pentru ca deocamdata Burla,asa cum a fost,v-a cam dat calculele peste cap…..Mare test pe Gloria!Puneti acum pe Cublesan,Enescu,Opris si ciudatii acestia adusi la dorinta dvs,va trec testele….Sau nu le mai aveti?
    Stiti care este diferenta dintre dvs si Tisza?De vre-o cateva zeci de mii de euro!
    Feri Bacsi munceste din pasiune,dvs,luati cascavalul de obiectiv.Asa ati luat si la de la Robu,30.000Euro,si banuiesc ca si de la UTA,pentru maretul obiectiv de evitare retrogradare!Timp in care fosti jucatori de-ai dvs,de pe la Poli,UTA,fac foamea pe la comisii!
    Acum faceti un lot la UTA,dupa dorinta si posibilati!Hai sa vedem….

    0
    0
    1. Testul Cooper este de mult depasit ca eficienta. Intre timp testarile au mai evoluat, sint alte teste mult mai specifice si mai edificatoare si teste si aparatura portabila..Eu cred ca multi jucatori , pina a ajunge sa se pregateasca cu Popa nu au mai facut o pregatire, cit de cit, serioasa. Si Popa …nu este „un dur” in pregatiri…UTA azi, vorba unui …”se cauta „, dar, parerea mea este ca avem mare nevoie de minim 3 noi adusi, mai buni ca ceea ce exista , azi (un stoper, unul la mijloc, un atacant). Cred ca se pot gasi, ramane de vazut daca UTA „are cu ce”, sau metoda „low cost” este inca in vigoare.

      0
      0
  3. GIRO,deci,la cum l-ai vazut jucand pe Petris, nu este de UTA. !!! Pai daca nu este bun, atunci altul bun , si cat mai repede ca acusi incepe campionatul nea Popica !!! Si mai este ceva, si anume ca, sunt prea multi accidentati si nu prea este in regula !!! Si daca nu il puteti lua pe Cublesean, aduceti alt jucator, cel putin de valoarea lui . In rest, numai de bine si UTA. noastra sa se perezinte cat mai bine in campionatul asta care bate la usa, si de ce nu ,sa atacam locurile promovabile !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button