Șoimii Lipova

Gabriel Buta, pariul de 16 ani al Lipovei – la primul gol în Liga 3-a: „Sentiment frumos, unic, când vezi mingea intrând în plasă”





La doar 16 ani, Gabriel Buta este al doilea pariu al verii pentru lipovani, alături de Ionuț Pașcu (19 ani). Bihoreanul a început fotbalul la Olimpia Salonta la vârsta de 8 ani, a evoluat la toate echipele de copii ale clubului, iar sezonul trecut a debutat la formația de Liga 4-a a clubului. La numai 15 ani marca deja trei goluri și contribuia și cu pase decisive pentru Olimpia, antrenorul Flavius Sabău oprindu-l imediat după trialul din pauza competițională.

Are deja 1,85 metri, dar și tehnică în regim de vitează destul de bună, iar vinerea trecută, pe finalul partidei cu CSN Cetate Deva, și-a trecut în cont și prima reușită în Liga 3-a. „Mă bucur enorm că am spart gheața și în acest eșalon, este o zi pe care nu o voi uita prea ușor. Am intrat determinat în teren, am dat totul din mine, mai ales că la 2-0 meciul încă nu era sută la sută jucat. A marcat apoi Vasinc, iar în minutul 90 am înscris și eu. Am urcat des în atac, am căutat poarta, mi-a sărit mingea la o fază anterioară și am ratat șutul, dar la faza golului am avut timp să-mi pregăstesc mingea și a ieșit bine”, spune tânărul fotbalist.

După numai cele patru apariții oficiale în tricoul Lipovei, Buta a atras deja atenția unor grupări mai bine cotate, de eșalon superior. Deocamdată, însă, fotbalistul vrea să se concentreze pe ceea ce are de făcut în tricoul „alb-albastru”. „Eu mă pregătesc, încerc să câștig încrederea antrenorului, iar dacă voi fi introdus, sper să joc cât mai bine. Totodată, mi-ar plăcea să mai înscriu și goluri, este un sentiment frumos, unic, când mingea intră în plasă. Dar, până la urmă, important este să câștige echipa. Cu toții avem același gând, să luptăm mereu pentru fiecare minge și să terminăm victorioși orice partidă”, a adăugat mijlocașul „șoimilor”.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button