Arhivă articole

februarie 2011
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Ioan Bătrâna povesteşte despre faima de a fi la UTA, Gornea şi câteva amintiri superbe cu Feyenoord


Ioan  Bătrâna a fost portar la UTA timp de trei sezoane. Două din cele trei au adus şi parfum de campioană pentru clubul alb-roşu. „Moachi”, a stat mult în umbra lui Gheorghe Gornea, de care avea să se ataşeze enorm. Cel care făcuse un meci excepţional pe Wembley, în poarta echipei naționale, apoi fusese fenomenal contra Feyenoord-ului, era titular incontestabil la UTA. Dar calitatea de om de echipă îi conferă lui Bătrâna un loc binemeritat în galeria fotbaliştilor legendari ai Bătrînei Doamne. Povestea lui, fascinantă prin modestie, trezeşte o tulburare, pentru că vine din vremea când cuvintele „joc pentru echipă, culori, oraş” erau grele. Foarte grele.

La 12 ani, în 1963, intra în poarta echipei de pitici a Şoimilor Pîncota. „Mi-amintesc că eram toţi slăbuţi, uscaţi, curgea echipamentul pe noi. Mi-a plăcut în poartă şi m-au luat repede la prima echipă. Erau maturi cei de acolo, deşi nu aveau mult peste 20 de ani. Dar aşa era atunci, omul era matur la vârsta aia. Totuşi, n-am simţit mari diferenţe, nu le spuneam Nenea’. Eram fotbalişti”.

Continuarea, o găsiţi pe utisti.ro, locul de întâlnire al legendelor Bătrânei Doamne. Click aici!

0
0

0 comentarii la articolul: “Ioan Bătrâna povesteşte despre faima de a fi la UTA, Gornea şi câteva amintiri superbe cu Feyenoord

 1. Mai bine ar povesti Batrana cum si-a rupt mana cu sutul lui Oblemenco,intrat in gol,intr-un meci ,la Arad.Era un portar micut de statura,”periculos” la mingile pe sus,fara suparare,un tip bun de rezerva

  0

  0
  1. Am fost la acel meci.Nelu era in poarta de catre Vagoane.Tragea Oblemenco ca din tun.Asta era specialitatea lui.Si a lui Bungau de la Stiinta Timisoara.Mai avea UTA pe Donciu prin 63-64 cu asemenea lovituri.In timpurile mai din urma doar Brosowsky suta extrem de tare cu stingul,cind se potrivea bine pe picior sau din lovituri libere.

   0

   0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.