02/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Ioan Bătrâna povesteşte despre faima de a fi la UTA, Gornea şi câteva amintiri superbe cu Feyenoord

Ioan Bătrâna a fost portar la UTA timp de trei sezoane. Două din cele trei au adus şi parfum de campioană pentru clubul alb-roşu. „Moachi”, a stat mult în umbra lui Gheorghe Gornea, de care avea să se ataşeze enorm

Ioan  Bătrâna a fost portar la UTA timp de trei sezoane. Două din cele trei au adus şi parfum de campioană pentru clubul alb-roşu. „Moachi”, a stat mult în umbra lui Gheorghe Gornea, de care avea să se ataşeze enorm. Cel care făcuse un meci excepţional pe Wembley, în poarta echipei naționale, apoi fusese fenomenal contra Feyenoord-ului, era titular incontestabil la UTA. Dar calitatea de om de echipă îi conferă lui Bătrâna un loc binemeritat în galeria fotbaliştilor legendari ai Bătrînei Doamne. Povestea lui, fascinantă prin modestie, trezeşte o tulburare, pentru că vine din vremea când cuvintele „joc pentru echipă, culori, oraş” erau grele. Foarte grele.

La 12 ani, în 1963, intra în poarta echipei de pitici a Şoimilor Pîncota. „Mi-amintesc că eram toţi slăbuţi, uscaţi, curgea echipamentul pe noi. Mi-a plăcut în poartă şi m-au luat repede la prima echipă. Erau maturi cei de acolo, deşi nu aveau mult peste 20 de ani. Dar aşa era atunci, omul era matur la vârsta aia. Totuşi, n-am simţit mari diferenţe, nu le spuneam Nenea’. Eram fotbalişti”.

Continuarea, o găsiţi pe utisti.ro, locul de întâlnire al legendelor Bătrânei Doamne. Click aici!

0
0
%d blogeri au apreciat: