Glorii arădenezTOP ARTICOLE

Fotbal-spectacol în amintirea Baronului Francisc Neuman








Lumea fotbalului arădean l-a amintit pe omul căruia i se datorează atîtea. La un secol și un an de la naștere, Baronul Francisc Neuman a fost comemorat prin intermediul celei mai de preț moșteniri pe care ne-a lăsat-o. Miercuri seară, pe arena ce azi îi poartă numele, au fost două meciuri frumoase, cu toate protagonistele purtând puternica sa amprentă.


Primul a pus față în față echipele de old-boys ale UTA-ei și Indagrarei. Conduși de Mihai Țîrlea, Sandu Gaica și Marius Grad, alb-roșiii s-au impus cu 2-0, după golurile cuplului din ultimele vremuri frumoase ale Bătrânei Doamne, Mitu și Ungur. Pentru utiști au jucat Mihaly – Szel, Grad, Hirmler, Nadiu – Mitu, Mutică, Burtea, Mănăilă – Ungur, Nădăban, plus Petre Dragoș, Lazăr, Vînătoru, Plisca, Madoș, Tuef.

Dincolo, Nelu Văleanu și Dinu Butaș i-au avut în lot pe Tașcău, Iasovici, Raţă, Bogoșel, Mateiaș, Papp, Petic, Hamza, P. Botiș, Chirilaș, Gelu Rada, Molnar, Baciu, Viderok, Bontea, Barb sau Ichim. 

Panin, Botiş şi prietenii i-au învins pe utişti



Meciul al doilea, pentru care s-a aprins şi nocturna, a adus pe teren UTA şi o selecţionată condusă de Cristi Panin şi Sorin Botiş, formată din prietenii lor. Utiştii au deschis scorul prin Ciubăncan, apoi bujăcanii au egalat prin căpitanul lor de cinci stele, Cristian Panin, care a reluat o centrare venită de la Kocsardy, jucător venit din Ungaria via Botiş. La 1-1, Dumitru Mitu a ratat un penalty, apoi Casian Maghici a făcut 2-1, printr-o scăriță frumoasă.

În partea secundă, bujăcanii au dus repede scorul la 4-1, prin reuşitele lui V. Bot, cel care a pus umărul la promovarea în liga a V-a a Olimpiei Bujac, şi Nicolas Stupar, fiul în vârstă de 14 ani al lui Dan Stupar.

Utiştii au redus la 4-2 prin Ciprian Rus şi se părea că meciul se îndreaptă spre un rezultat de egalitate, aşea cum se întâmplă în astfel de jocuri. Dar n-au fost de acord Neluţu Ardelean şi Rada și s-a terminat 6-2.

Sorin Botiş a evoluat doar 70 de minute, apoi a fost foarte solicitat de către spectatori, iar prin golul marcat, Cristian Panin şi-a făcut un frumos cadou, el aniversând 34 de ani sâmbătă 9 iunie.

Învingătorii au jucat cu Pap – Kocsardy, Botiș, Remeș, S. Panin – C. Panin, Chindriș, Purece, Maghici – Bot, D. Mitu. Au mai intrat: Irimia, Șerban, Viderok, B. Viderok, Dumitrean, Stoian, Kovacs, D. Stupar, N. Stupar, N. Ardelean, Al. Rada, Pocei, Feies, V. Botiş, Franț.

UTA: Smaranda – Gligor, Calvin, Şerb, Siminic, Ignea, Polgar, Mărginean, Ciubăncan, Neagu, C. Rus. R. Nagy, Mutică.

„Mă gândesc deja la acţiunea viitoare programată în perioada 29 iunie-1 iulie, când sper să ne luăm revanşa la old-boys. Tot atunci se vor vinde tricouri cu chipul Baronului Neuman, iar anul viitor vom edita o carte cu sprijinul jurnaliştilor Radu Romanescu şi Bogdan Cioară. Şi noi suntem echipa Baronului, în ciuda fuziunii ulterioare, să nu uităm că şi UTA a fuzionat cu Fortuna Covaci”, a precizat Petre Botiş, preşedintele clubului Olimpia, continuatoarea Indagrarei. Botiș senior a mai dezvăluit că rădăcinile lui Cristian Panin sunt adânc legate de gruparea din Bujac, tatăl său evoluând aici, iar bunicul său a deţinut funcţia de preşedite al clubului în anul 1976, când din pensia sa achita baremul de arbitraj. Seara de suflet utistă s-a încheiat Casa Neamţiu.

Un comentariu

  1. Marginean nu e cumva Radu Marginean antiutistul aflat la Bistrita care ne putea ajuta ca si Tudose si de luam puncte la Bistrita promovam de poe locul 3,dar el a fost ,,profesionist,, si ne-a curvit…Daca e el…….nu trebuia bagat si ma mir ca nu-l aduceti si pe Petcut ca si ala ne-a marlit si s-au bucurat ca ne-au ,,parlit,,.

    0
    0
  2. auzi mai trebuuia sa ii zici la marginean nu te du la bistrita ca ii platesti tu salarul ca uta nu avea de unde .ce trebuia sa faca sa dea din 2 m pe langa ca asa vrei tu ?doamne ce minte infecta ai .omul isi face datoria unde e platit si unde joaca .

    0
    0
  3. Ba Clau fechete tu nu ai bani cati jucatori am vazut ca au jucat pe invers si putea ajuta si haimanaua asta UTA,da atunci meritam sa murim in B cu gandirea ingusta a celor care aparati pe rezerva Bistritei eliminata la Ramnicul Valcea si care mai are tupeu sa joace ca un lingau la UTA..Trebuia adus la aniversare si Petcut ca e totuna ba Clau fechete…..vezi de ce murim in B cu ganditori ca voi…..

    0
    0
  4. Nea Petre, mai lasa-ne domne’ cu fuziunile astea. Ai face orice numai sa te bagi in seama.
    Pentru cunostintele dumitale UTA NU A FUZIONAT CU FORTUNA COVACI. Daca zicea asta un timisorean puteam sa ii inteleg pe undeva reaua credinta insa din partea unuia care se pretinde mare utist, sincer sa fiu nu ma asteptam sa aud asta.

    0
    0
  5. prea puțină lume la acest eveniment, mă așteptam ca galeria să fie prezentă, se putea mai mult din partea spectatorilor și a orașului …………

    0
    0
  6. Ba muce tu unde antrenezi s-au unde ai dat in lopta,dar despre criticatu tau intreaba pe Birau ,Axente,Domide…….cand veneau la Cugir !

    0
    0
    1. Serios,nu propovăduii că eşti suporteru utei că eşti o ruşine pt noi!eşti penibil de prostovan

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button