Glorii arădene

Memorialul Petschovsky, ediția V – Coloșii care au existat în Arad





Vechii fotbaliști ai UTA-ei, grupați în jurul lui Gheorghe Vaczi și Ionel Costin, au pregătit acțiunea anuală care-l onorează pe fotbalistul-emblemă al Aradului, Iosif Petschovsky. Pe 6 octombrie se împlinesc 44 de ani de când marele „Csala” s-a stins.

„Din păcate, de la Iustin până la Coco Dumitrescu, marii fotbaliști ai primei generații sunt praf de stele. E bine să ne întrebăm ce au făcut ei pentru Arad şi ce a făcut Aradul pentru UTA. Mai întâi, sâmbătă, 6 octombrie, la ora 10,00, vă invităm pe toţi utiștii la cimitirul Eternitatea să păstrăm un moment de reculegere pentru cei care nu mai sunt. Vom merge la mormintele lui Petschovschi, Farmati, Coco Dumitrescu, Dușan, Vaczi, Sinescu”, a spus Ionel Costin, vicepreședintele Old-boys Club UTA.

Turneul are loc vinerea viitoare, pe 12 octombrie, iar Gheorghe Vaczi a dezvăluit că UTA îi are oaspeți pe cei de la Poli Timișoara, Corvinul Hunedoara și FC Bihor, adversarii tradiționali și prietenii alb-roșiilor. „Venim după un frumos meci cu Steaua Roşie Belgrad și avem în continuare o activitate bună. De la Poli vin Almăşan, Velcea, Vişan, Vlaicu, Rotariu I, Rotariu II, Roşca, Manea, Ilici, Dembrovschi, Fl. Bătrânu, Ionuţ, Petrescu. Corvinul îi aduce pe Alexoi, Gălan, Gabor, Petcu, Petrişor, Dumitriu IV, Bogdan, Remus Vlad, Mateuţ, Dubinciuc, Oncu, Dubinciuc sau Nicşa, iar Bihorul îi are pe Pap Deac, Sorin Pop, Vancea, Ovidiu Lazăr, Dan Lucaci, Burescu, Terheş, Fl. Pop, Mujnai şi Mircea Neşu. Echipa noastră e cunoscută, în frunte cu antrenorii Ţîrlea, Grad şi Gaica”, a precizat Vaczi.

„Nu va fi ultima acţiune, mai dorim să organizăm un turneu la sală şi o festivitate pentru sfârşit de an. Am trecut cu bine până acum peste 2012, au fost multe întâlniri în judeţ, am răspuns tuturor invitaţiilor şi am creat o atmosferă plăcută peste tot unde ne-am dus, oamenii au fost fericiţi că văd UTA cea veche în satul sau comuna lor”, a adăugat fostul atacant și conducător al UTA-ei. Jocurile Memorialului sunt programate, cum e specificat, pe 12 octombrie, de la 17,00.

„Trebuie să trezim interesul celor tineri spre UTA, nevorbind despre performanțe, se uită. Etalăm acest fanion al Aradului, probabil odată și odată un sponsor puternic își va da seama de ce reprezintă această echipă. Recent, i-am văzut pe Duckadam și pe Dinu colegi de salon în spital, ar trebui să ne vedem și pe teren! Generația tânără trebuie să știe că acești coloși au existat în Arad”, a punctat și Dorel Cura. „Ceea ce facem noi nu face nimeni în România. Eu mă mândresc că am activat la UTA, iar marii fotbaliști, care au făcut cinste UTA și Aradului, merită amintiți”, a concluzionat Gabor Biro.

/a, a punctat și Dorel Cura.

Un comentariu

  1. Pacat k traim din amintiri…cinste voua ..voi chiar ati meritat sa purtati trucoul UTEI..nu k si fotbalisti care ii are UTA acuma nu merita nici poza sa isi faca cu tricoul UTEI…..Respect Adevarata UTA…

    0
    0
  2. CINSTE SI RESPECT PENTRU TOT CE ATI FACUT PE TEREN (SI IN AFARA LUI) !! ATI APARAT CULORILE ECHIPEI SI ATI ADUS MULTA MANDRIE IN INIMILE NOASTRE CAND SE CASTIGA CAMPIONATUL SAU CUPA SI MITICII STATEAU LA COADA:))) VOI CEI CARE NE-ATI DELECTAT CU ATATEA MECIURI FAINE INCERCATI SA ADUCETI COPII LA STADION POVESTINDU-LE DESPRE UTA.SI CRED CA TOTI COPII PANA LA 14 ANI AR TREBUI SA AIBA INTRAREA GRATIS PE STADION!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button