Glorii arădenezTOP ARTICOLE

Ne-a părăsit marele campion Iosif Micloși





S-a stins din viaţă, la 83 de ani, o legendă a sportului arădean, Iosif Micloși, multiplu campion naţional la canotaj academic. Component al lotului naţional al României în anii ’50, a participat cu succes la regate internaţionale de prestigiu ca Moscova, Praga sau Berlin şi la Festivalele Mondiale ale Tineretului de la Praga şi Berlin. S-a remarcat printr-o longevitate deosebită, celor 15 ani petrecuţi ca sportiv, li s-au adăugat alții 50 în care a fost arbitru în competiţiile nautice.

A primit titlul de „Maestru al sportului“ şi „Meritul sportiv“, alături de alte numeroase medalii şi diplome. Interesant este că în tinereţe a practicat şi atletism, rugby sau handbal. A optat, în final, pentru sportul căruia i-a închinat întreaga viaţă, canotajul.

A plecat brusc, lăsând în urmă amintirea unui om de o energie debordantă, cu carismă şi farmec, un povestitor neîntrecut, un prieten şi sfătuitor.

Dumnezeu să te odihnească, Paci-bacsi!









Un comentariu

  1. Un om pe care nu la+am văzut niciodată trist. Zâmbetul îi era nelipsit de pe buze.Impunător ca statură, blând la suflet. Sigur aşa va fi şi-n Rai.
    Dumnezeu să-l ierte , deşi nu cred că a făptuit ceva pentru care ar trebui iertat.

    0
    0
  2. Dumnezeu sa-l odihneasca ! Mare sportiv si antrenor !.Inca,mai traieste-in Arad- primul campion european,al Romaniei,la canotaj-coleg cu Miclosi-Toni Sencheac.Aradul avea campioni,nu doar national,nu ca acuma.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button