Glorii arădenezTOP ARTICOLE

S-a stins Cornel Marian





Sportul arădean este în doliu odată cu dispariţia, la 72 de ani, a fostului director al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi sport, Cornel Marian.

A început fotbalul la CFR Arad, continuându-şi apoi cariera la Vagonul Arad, Poli Timişoara şi Teba Arad. Începând cu 1973, a activat în cadrul Consiliului Judeţean pentru Educaţie Fizică şi Sport, alături de Eugen Budişan şi Simion Palcu, legându-şi numele de construirea Sălii Sporturilor „Victoria“ şi a Bazinului acoperit „Delfinul“, devenite repere ale Aradului. Și tot de aici a fost detașat interimar la clubul fanion al Aradului, UTA, unde a fost președinte dar și antrenor.

În 1990 a fost ales de conducătorii cluburilor arădene director al nou înfiinţatei Direcţii Judeţene pentru Tineret şi Sport, iar doi ani mai târziu era unul din oficialii delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Barcelona, martor fiind la bronzul halterofilului arădean Traian Cihărean. A condus DJTS-ul până la pensionare, în 2001. Ca o apreciere a activităţii sale şi a contribuţiei la afirmarea sportului românesc, în anul 1999 Ministerul Tineretului şi Sportului i-a acordat „Diploma de Excelenţă“.

Dumnezeu să-l odihnească!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button