Arhivă articole

martie 2013
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

S-a stins şi Toma Jurcă

Din păcate, la rubrica „Glorii arădene” am fost obligaţi să scriem în ultimul timp doar anunţuri triste. N-au trecut decât 40 de zile de la moartea lui Ionuţ Leac, că iată astăzi după-amiază a ” plecat ” şi Toma Jurcă. Nea Tomiţă cum îi zicea toată lumea. Pe vremea lui nu se foloseau apelativele de ” mister” sau ” profu” . La Vagonul era nea Tomiţă sau nea Hăran sau nea Petre. Nea Tomiţă a antrenat şi pe UTA şi pe Vagonul. Mie mi-a fost antrenor  la Vagonul ( în această poză, al doilea din stânga sus) şi ţin minte că-mi zicea : „Măi Ioane…nu mai umbla cu bărcile alea( erau la modă prin anii  70 ,saboţii aia mari de lemn cu ţinte pe margini, mascaţi de pantalonii trapez), că de aia faci intindere musculară”.

Era un fin tactician şi un mare pedagog. La fel de mult ca şi fotbalul a iubit şi pescuitul. Îşi petrecea zile şi nopţi întregi pe malul Mureşului cu undiţa-n apă alături de prietenul lui Radin Duşan, urcat şi el în ceruri de câţiva ani. Fiul său, Horia  a  cochetat şi el cu fotbalul, dar s-a ataşat mai tare de cealaltă pasiune a tatălui său , pescuitul. În această seară, Horia  m-a anunţat că nea Tomiţă a plecat după prietenul său Duşan. Trupul său este depus la capela cimitirului Eternitatea.

 

Dumneazeu să-l odihnească!

 

Ioan Hamza

0
0

0 comentarii la articolul: “S-a stins şi Toma Jurcă

  1. Dumnezeu sa-l ierte ! ar fi frumos din partea iubitorilor sportului si mai ales a echipei UTA sa-i aduca un ultim omagiu unei glorii a acestei echipe ,asa cum o fac si merile galerii ale echipelor din alte tarii ce comparativ cu noi stiu si nu-si uita niciodata marile valori .Nea Tomita cum era cunoscut si-a petrecut ultimi ani din viata uitat parca de cei pe care i-a invatat sau macar imbucurat prin jocul sau .Pacat ca noi nu stim sa ne respectam valorile care odinioara au adus atata bucurie in inimile atataor aradeni .Fac un alep pe aceasta cale tuturor iubitorilor acestei echipe UTA haide-ti sa-l conducem pe ultimul drum pe nea Tomita miercuri

    0

    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.