Glorii arădenezTOP ARTICOLE

Old Boys UTA, între turneele dedicate Legendelor și sărbătorirea decanului de vârstă





old boysGheorghe Vaczi, Ionel Costin, Gabor Biro și Christos Metskas au anunțat astăzi momentele importane din vara și toamna lui 2013 pentru Old Boys UTA.

„Noi am luat licența, deci avem dreptul să participăm la activități”, a glumit preşedintele Vaczi, dezvăluind că turnee clasice, gen cele dedicate amintirilor lui Iosif Petschovsky şi Ladislau Brosovszky, merg mai departe.

Apoi, relaţia de prietenie cu nemţii de la Waldkraiburg e tot mai puternică. Graţie lui Rudi Dărăban, component al UTA-ei în trecut (stabilit de mulți ani în Germania), va fi şi în acest an condimentată cu un meci, programat pe 21 iunie.

„În august, la Memorialul Legendelor, încercăm să aducem o echipă de top din România, am discutat cu Dorel Mutică şi Mihai Ţîrlea în acest sens”, a punctat Ionel Costin, adăugând și că se așteaptă un răspuns de la Steaua Roșie Belgrad pentru o revanșă după confruntarea de anul trecut.

Iar în octombrie, la memorialul dedicat marelui Csala, utiştii îl aşteaptă cu drag pe Ladislasu Petschovsky III.

Sărbătoare pentru Puiu Tăuceanu

Arădenii pregătesc un moment special pentru decanul de vârstă. Pe 28 august, Ioan Tăuceanu împlineşte 80 de ani, iar vechii utişti, cu ajutorul lui Metskas, încearcă să-i aducă alături pe foștii coechipieri Emil Floruț, Ion Pîrcălab sau Ioan Igna.

„Puiu a venit în 1958 la Arad, când a venit și Braun antrenor. Petschovsky și Kapas erau mai în vârstă, ceilalți eram cu toții tineri. Braun a schimbat sistemul de joc WM în 1-3-3-4, iar noi am terminat pe locul 3. Puiu, care făcea aripa stângă cu mine, a ajuns a cincea extremă din țară, deși nu știa cu stângul! Un băiat jos cu pălăria. Din păcate, n-a jucat mult, până în 1960, când și-a rupt piciorul. Dar a continuat să-i ajute foarte mult pe jucătorii UTA-ei și din fabrică, el fiind angajat la Mecanicul-Șef”, l-a descris prietenul său Christos Metskas.

Şi apropo de prezenţa fotbaliştilor în câmpul muncii, „Grecul” a amintit un episod care provoacă zâmbete nostalgice, o vizită a Televiziunii Române în fabrica UTA, pentru realizarea unui documentar despre cum munceau fotbaliștii. „Eu și Petschovsky eram la garaj, mă întorceam cu remorcherul prin curte, iar Țârlea era la secția filatură”.

„Bucuria noastră e că am adus lângă noi patru generații, începând de la Tăuceanu și încheind cu tinerii Mariș și Plisca”, a conchis Costin, completat de Gabi Biro: „E activitatea care ne ține în viață, viața noastră e fotbalul!”

Felicitări fetelor!

Utiștii le-au transmis felicitări și fetelor de la Universitatea Goldiș ICIM pentru ultima și superbă victorie din finala Campionatului Național. „Din partea noastră, Monica Brosovszky a primit un frumos tricou cu Memorialul Legendelor, pe care, pe lângă numele lui Farmati și ale celorlalți, s-a regăsit și cel al tatălui ei”, a transmis Vaczi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button