Glorii arădene

Mihai Țîrlea, după bronzul austriac: „Au văzut toți cine suntem!”





Old-boys UTA și-a prezentat astăzi trofeul cucerit în țara lui Mozart, o imensă gheată sculptată în lemn oferită de organizatorii turneului de la Kossen după victoria reușită în fața campioanei en-titre, Istanbulspor. ”Un turneu greu și un trofeu la fel de greu”, a zâmbit antrenorul Mihai Țîrlea, care a trecut în revistă ce s-a întâmplat între Alpii Austrieci.

”E o treabă interesantă, toată lumea din tabăra gazdă s-a bucurat că a căzut cu UTA în grupă. Nu eram cunoscuți acolo, performanțele UTA-ei au fost acum 40 de ani, poate nici cei din țară nu le mai cunosc. Dar pe final și-au dat seama, au privit și au ascultat cu mult mai multă atenție ce înseamnă palmaresul și au văzut cine suntem. Am reușit cea mai bună performanță pentru o echipă aflată la debut”, a remarcat fostul atacant al anilor 80-90.

Teama Galatei

După semifinala pierdută de alb-roșii în fața celor de la Galatasaray, antrenorul old-boys-ilor arădeni era de părere că meciul tocmai încheiat fusese adevărata finală. Și-a menținut părerea. ”Galatasaray a fost cea mai galonată echipă de acolo, e un club deosebit de serios. Au fost mai buni, au meritat victoria în meciul cu noi, dar m-a surprins că având om în plus în ultimele minute și avantaj de 1-0, trăgeau de timp. Îmbucurător pentru noi, au avut față de UTA o ușoară stare de frică, deși trebuie să rămânem modești”, a punctat Țîrlea, elogiat de Ionel Costin după performanța alb-roșie din Austria: ”Mihai Țîrlea are un trofeu și ca antrenor, nu doar ca jucător. Poate conducătorii echipelor de aici își vor a seama că avem antrenori în județul Arad și nu trebuie să mai caute în alte părți. Iar pe teren, Mutică și Grădinaru au fost magistrali”.

Cea mai frumoasă galerie

”Îi mulțumesc lui Ionel Costin pentru cuvintele frumoase spuse la adresa mea și a colegului meu Imi Hirmler, tuturor celor care au făcut posibilă deplasarea la turneu și celor care au participat activ, jucătorii s-au mobilizat și au reușit să obțină o poziție fruntașă. Am avut și cea mai frumoasă galerie, cei mai frumoși și ”nebuni” suporteri. Nu remarc jucători, nu vreau să supăr pe nimeni, le mulțumesc tuturor”, a concluzionat Țîrlea.

 Se vrea un asemenea turneu aici

Prestația utiștilor i-a determinat pe austrieci să-i invite și la anul. ”Turneul a fost organizat aproape perfect, am învățat multe și nu ascund că sperăm ca în viitorul apropiat să facem și noi așa ceva. Toată lumea are de câștigat. Dacă ajungeam în finală, Galatasaray, avea un meci foarte greu cu noi. Și așa au avut, chiar dacă formează o echipă foarte solidă. Am terminat pe un loc onorabil, dorim ca în viitor să câștigăm turneul. Amintesc că lângă delegația noastră au fost și domnii Ovidiu Moșneag și Eugen Pistru, ne-au ajutat”, a transmis Gyuri Vaczi, care le-a oferit gazdelor și celorlalte echipe participante cadouri cu specific arădean.

UTA nu se uită niciodată

”Le mulțumim jucătorilor din România plecați în Germania, arată ce înseamnă atașamentul pentru UTA. Păcat că Luca n-a primit trofeul pentru golgeter. Am avut un mare sprijin în Rudi Dărăban și firma Pletl, le mulțumim și lor”, a adăugat Vaczi, completat de Gabor Biro, reținut la Arad de probleme personale: ”E bine să auzim că echipa a avut o comportare foarte bună, merită felicitări. Cei din Germania încă iubesc această echipă și au venit să joace pentru ea, trebuie continuat”.









Un comentariu

  1. Ar fi bine,ca pe langa trofeul cucerit,cei din Oldboys sa faca demersuri, stiu ei la cine, sa aduca inapoi trofeele originale si veritabile UTA. Altfel, nu are valoare nici un trofeu cucerit dupa anii 90. Haide UTA, blestem si istorie, in acelasi timp!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button