UTA Arad

Păcurar și Todea încep treaba cu juniorii UTA-ei: „Zile suplimentare pentru dezvoltarea musculaturii și capacității toracice”



Data reunirii lotului „textilist” în vederea pregătirii stagiunii de primăvară a rămas 11 ianuarie, dar juniorii din circuitul primei echipe au parte de un „meniu” special. Luni, la ora 14, Jorza, Man et. comp. se vor întâlni la Gemi Sport cu „secunzii” Cristian Păcurar și Cristian Todea. „Împreună cu Roli Nagy, am căzut de acord ca pe juniori să-i chemăm puțin mai repede la antrenamente cu un scop anume. Având între 16 și 18 ani, musculatura lor, dar și capacitatea toracică, nu sunt dezvoltate pe întregime și vrem să-i ajutăm puțin în acest sens. O să începem cu exerciții de stretching și gimnastică în sală, după care vom ieși și la alergări pe malul Mureșului. Eu mereu am început pregătirea cu grupa 1997-1998 în primele zile din luna ianuarie, în așa fel încât până la reluarea competiției oficiale să avem 7 săptămâni de pregătireîn spate. Așa va fi și acum”, a precizat Păcurar.

Pe lângă jucătorii de 16, 17 și 18 ani, la primele antrenamente ale lui 2016 vor fi prezenți și cei de 19 ani, Bogdan Burlă și Cristian Dobrean, dar: „Invitația este deschisă și pentru ceilalți utiști care doresc să treacă la treabă. Nu e nimic obligatoriu, dar dacă există și din rândul seniorilor fotbaliști care vor să ni se alăture, noi îi așteptăm cu brațele deschise”, a adăgat profesorul din stafful tehnic al „alb-roșiilor”. Totodată, piteștenii Tănase și Dinculescu, dar și bistrițeanul Costin au primit – la rândul lor – instrucțiuni clare privind programul pe care trebuie să-l respecte săptămâna viitoare.

În fine, Cristian Păcurar ar dori să-l integreze în program și pe Victor Prună, cel care a stat pe bară o jumătate de an din pricina unei probleme de sănătate. „Am încercat să dau de el, dar nu am reușit încă. Aș vrea să știu dacă poate face din nou efort, căci e unul dintre fotbaliștii la care eu țin mult și care mai are multe de spus în acest sport. A avut mult ghinion, dar dacă e bine acum am dori să-l ajutăm să reintre cât mai repede în circuit”, a adăugat „secundul” lui Roland Nagy.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button