UTA Arad

Stupar schimbă prioritățile la UTA II: „Forțe concentrate Liga Elitelor, Liga a IV-a rămâne în planul secund”

„Grupa mijlocie” de la UTA trage și ea tare la Moneasa, cot la cot cu surorile lui Nagy și Tisza. Acesta din urmă le-a predat din această iarnă „hățurile” lui Dan Stupar și Adrian Ungur, lăsându-le – totodată – ca moștenire 17 puncte în prezenta stagiune a Ligii Elitelor. Cu această „zestre”, UTA Under 19 e în afara zonei retrogradabile, unde trebuie să rămână cu limbă de moarte, la fel ca și colegii lor mai mici.

Bat la porțile primei echipe

ungurCând prima echipă nu ajunge pe terenul din Dezna, UTA II e șefă acolo. Împărțiți în mai multe grupe, tinerii „alb-roșii” lucrează la forță, dexteritate, capacitate de efort, dar și la capitolul tehnico-tactic. De obicei, Dan Stupar se implică activ în jocurile cu temă, oprindu-le deseori pentru a repara greșelile sau aspori randamentul elevilor lor. „Ne apropiem de finalul unui cantonament în care, zic eu, ne vom atinge scopul. Am beneficiat de condiții excelente, aerul de munte și acum zăpada ne-au ajutat mult. Condițiile de cazare, masă și recuperare după efort oferite de Hotelul Parc au fost și ele la înălțime, chiar și exemplul primei echipe aflate aici, lângă noi, ne-a folosit foarte mult. Toți băieții noștri tind spre echipa de seniori, unii au ajuns deja acolo în vară sau acum, alții trag tare să convingă, iar aceste cantonamente ajută mult în acest sens”, consideră „principalul” Stupar, care speră să mai conducă un semi-cantonament de câteva zile în luna februarie .

„Muncă și inspirație pentru o primăvară demnă de numele acestui club”

stupiFostul fundaș al „Bătrânei Doamne” ține să-i mulțumească lui Francisc Tisza pentru munca depusă la grupa 1997-1998 până în această iarnă și speră ca relația cu el și grupa 1999 să rămână strânsă. „Lucrăm împreună de un an și jumătate, practic suntem am fost o familie. Practic, noi oricum conduceam antrenamentele împreună, ne separam doar în momentul meciurilor oficiale. Tot lui nea’ Feri și băieților le datorăm și numărul de puncte destul de bunicel din Liga Elitelor, sperăm să îndeplinim obiectivul clubului, evitarea retrogradării. Personal, dar și colegul Adi Ungur, chiar ne dorim și mai mult. Adică, prin muncă și inspirație să avem o primăvară demnă de numele acestui club”, a adăugat Stupar.

Așteaptă întăriri de la prima echipă

 

„Satelitul” UTA-ei au terminat pe locul 5 turul ediției 2015-2016 a Ligii a IV-a la fotbal, dar partea a doua se anunță una de sacrificiu pentru tinerii „textiliști”. „Toate forțele le vom concentra pe meciurile din Liga Elitelor. În competiția de seniori din județ vor evolua doar cei care nu prind la juniori, plus ce mai cade săptămânal, dintr-un motiv sau altul, de la prima echipă. Acolo, Roli se bazează pe un lot lărgit de 28 de jucători, iar pe foaie va putea trece doar 18 jucători. În plus, vom mai promova niște copii de la grupa 2000 a lui Costel Bogoșel. În aceste condiții, Liga a IV-a va rămâne în planul secund, dar vom încerca să ne achităm de sarcini”, mai afirmă Dan Stupar, care e mulțumit de faptul că a putut contribui la promovarea lui Murakami, Moza, Dinculescu sau Lazăr la prima echipă.

ghiunghiusRecidiva lui Ghiunghiuș

Cu o zi până la încheierea cantonamentului, cu o singură excepție, toți utiștii au rămas în picioare. Andrei Ghiunghiuș șchioapătă vizibil și a ratat ultimele antrenamente. „Ne-a ascuns faptul că încă nu și-a vindecat complet la glezna și a recidivat zilele trecute. L-am văzut că nu aleargă corect, dar nu a dorit să-și continue pregătirea. Acum i s-a inflamat destul de mult glezna, a ajuns și pe la fizioterapeutul Zsolt Nagy, care și-a dat seama că e vorba despre o entorsă mai veche netratată corespunzător”, a mai dezvăluit Stupar. Stanciu Revesz (portari) Covaci, Petrache, Aldan, Iova, Iuga, Sava, Brăniștean, Ciobotariu, Pop, Zopota, Al. Lazăr, Mureșan, Kim, A. Bodri, L. Bodri, T. Bodri și Cociuba, plus un fundaș de bandă italian de origine română (Mario Angelo Codre) sosit la munte marți (jucători de câmp) sunt componenții UTA-ei II care termină vineri cantonamentul de la Moneasa, urmând ca sâmbătă să o întâlnească pe AS Dorobanți, iar duminică să trimită o echipă la campionatul județean de fotbal în sală.

Comentarii Facebook

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close