UTA Arad

Omagiu pentru Cibi Braun. Lansarea cărții dedicate marelui antrenor arădean

S-au împlinit, în 2015, exact 110 ani de la nașterea marelui antrenor arădean Coloman Braun. Figură marcantă în fotbalul românesc, Braun a fost fotbalist la AMEFA Arad, Racing Club de Calais (Franța) și Juventus București, apoi a stat pe băncile tehnice ale echipelor Sportul Studențesc, Juventus, Jiul Petroșani, Rapid București, ASA București (Steaua de astăzi), Dinamo București, UTA Arad și Politehnica Timișoara. A fost selecționerul echipei naționale a României, iar pe Bătrâna Doamnă a condus-o spre două trofee: Cupa României (1953) și titlul național (1954).

Anul trecut, cu sprijinul viceprimarului Levente Bognar, regretatul profesor Tiberiu Țiganu începea ceea ce avea să fie, din păcate, ultimul său proiect: o carte dedicată amintirii antrenorului: ”Cibi Braun și Aradul”. Tibi Țiganu s-a stins din viață în octombrie, însă lucrarea a fost finalizată de profesorul Dionisie Piros și Radu Romanescu.

Luni, 25 ianuarie, de la ora 18,00, arădenii sunt așteptați cu drag să ia parte la lansarea volumului ”Cibi Braun și Aradul”. Evenimentul se desfășoară în Sala Ferdinand din Palatul Administrativ.

Comentarii Facebook

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close