Stranieri aradeni

Haţegan: „Mă bucur că voi arbitra la Euro, dar mai am mult de muncă până atunci”





Ovidiu Haţegan, singurul arbitru român care va fi delegat la meciurile de la Euro 2016, a declarat, luni, că, până la turneul final din Franţa, mai are mult de muncă în partea a doua a sezonului, informează, luni, site-ul Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

„Până la Campionatul European trebuie să fim pregătiţi pentru partea a doua a sezonului, pentru meciurile din cupele europene. Desigur, e o bucurie faptul că voi fi prezent acolo împreună cu echipa mea, dar avem mult de muncă în această perioadă, iar noi vom fi atent monitorizaţi”, a declarat Ovidiu Haţegan.

În perioada 6-9 februarie, Comisia Centrală a Arbitrilor organizează cursul de instruire pentru arbitrii, asistenţii şi observatorii din Liga 1. Arbitrii de top din România au susţinut testele fizice, la finalul săptămânii trecute, la Centrul de Fotbal de la Mogoşoaia.

„Am vrut să verificăm pregătirea fiecărui arbitru, să vedem care este nivelul fiecăruia. Am primit Informaţii despre activitatea tuturor arbitrilor în pauza competiţională, iar periodic, la fiecare două săptămâni, am realizat o analiză online a cunoştinţelor, aceştia având obligaţia de a răspunde în maximum jumătate de oră la întrebările noastre legate de o decizie în diferite situaţii de joc”, a declarat Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA).

Arbitrii, care în acest început de an au participat la cursurile organizate de UEFA în Cipru, au luat parte şi la un exerciţiu practic, pe terenul de joc. Ovidiu Haţegan, Istvan Kovacs, Octavian Şovre, Sebastian Gheorghe, Cristina Dorcioman şi Iuliana Demetrescu au analizat, sub îndrumarea lui Kyros Vassaras, situaţii în care balonul depăşeşte sau nu linia porţii, exersând poziţionarea în apropierea porţii. Tot duminică, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, observatorii au participat la seminarul în care au fost analizate decizii ale arbitrilor din competiţia internă. Luni şi marţi, cursul va continua cu partea teoretică.

Cursul a avut doi participanţi de peste hotare, veniţi la perfecţionare în ţara noastră, sârbul Milan Ilici (28 de ani) şi albanezul Jorgji Enea (32 de ani), ultimul fiind arbitrul care a oficiat la centru meciul dintre naţionalele de tineret ale României şi Danemarcei, disputat pe 13 noiembrie 2015, în cadrul preliminariilor CE U21 şi câştigat de oaspeţi cu scorul de 3-0.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button