Arhivă articole

februarie 2016
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

Țapoș: „Sunt acasă în alb-roșu, printre prieteni și profesioniști”Vestea plecării lui Sebastian Huțan din stafful tehnic al echipei fanion a Aradului a surprins pe multă lume. Fostul goal-keeper al lui Sheriff Tiraspol a invocat motive personale,  dar a și avut grijă să-și lase elevii pe mâini bune. Chiar mentorul său și-a început de azi treaba cu portarii UTA-ei, cu doi dintre ei mai lucrând și în trecut. Dan Țapoș nu mai are nevoie de nicio prezentare, mai ales că el și-a petrecut mare parte din cariera sa de antrenor cu portarii în „alb-roșu”.

– Dane, când s-a intrerupt povestea ta în „alb-roșu”?

– Aproape de finalul UTA-ei SA, am și participat la „priveghi”, din câte îmi amintesc. Se întâmpla acum doi ani, a fost un final trist, dar, poate, un episod necesar, din care am avut de învățat cu toții. E bine că spiritul UTA-ei nu a murit, că au fost oameni care au plecat de jos cu noul proiect, între care și Seba Huțan. Munca lui s-a văzut în tot acest timp, pe undeva mi-este ușor să vin după el, știind ce fel de om și antrenor bun este.

– Astăzi ai avut primul antrenament cu portarii UTA-ei, cum i-ai simțit?

– Sigur, sunt puțin triști, dezamăgiți, de plecare lui Seba, dar – până la urmă – a vorbit și el cu ei și i-a pregătit pentru această schimbare. În plus de asta, cu doi dintre ei am mai lucrat, doar pe Iulian Anca Trip trebuie să-l cunosc.

– Totuși, nu ai lucrat foarte mult nici cu ceilalți doi…

– Într-adevăr, nu pot spune că îi cunosc pe dinafară, dar am avut un început cu ambii. Pe Miron –am antrenat la Sebiș, unde mi-am dat seama că e un băiat serios, cumsecade, un portar pe care te poți baza oricând. Pe Mara îl știu, poate, cel mai bine. L-am pregătit la juniori, are calități certe, doar că trebuie să treacă prin procesul de maturizare, atât de necesar în special la portari.

– Din câte se pare, cu Anca-Trip mai trebuie să lucrezi puțin și la partea psihică, el declarând recent că încă nu a uitat greșeala din meciul cu Mioveniul, de atunci nemaiavând ocazia să se revanșeze în campionat…

– În acest moment, toți cei trei portari sunt egali pentru mine. Cine îmi va demonstra că este mai în formă, acela va apăra în campionat. Sunt sigur că Seba a vorbit deja cu Iulian, o s-o fac și eu, reamintindu-i că au fost portari și mai mari decât el care au gafat în cariera lor. Sigur, de acum înainte, prin muncă și concentrare trebuie să eliminăm pe cât posibil aceste gafe, lăsând în spate episoadele negative. Ce a fost a fost, nu mai putem da timpul înapoi, nu mai putem schimba nimic. În acest moment e important doar viitorul.

taposnagy– Se poate spune că te-ai întors acasă odată cu acceptarea propunerii UTA-ei?

– Într-adevăr, sunt acasă în alb-roșu, mai ales că aici m-am reîntâlnit cu prieteni și profesioniști. Cu Roland Nagy am lucrat foarte bine atâția ani, știm și ce mâncăruri ne plac și în ce poziții dormim în pat, în urma atâtor deplasări și cantonamente. Pe Cristi Todea l-am avut elev și știu că pune suflet în tot ceea ce face, iar de portarii lui Cristi Păcurar m-am ocupat destul în trecut, deci mă știu de ceva timp și cu el. Dar, am mai lucrat și cu majoritatea jucătorilor de câmp, cu cel puțin 9-10 dintre ei. Practic doar pe cei mai tineri și câțiva „stranieri” nu îi cunosc atât de bine. Dar, nu uit că eu sunt la UTA pentru portari, să îi duc într-o formă sportive cât mai bună, iar echipa să primească cât mai puține goluri. Prin asta spre să contribui și eu la realizarea obiectivelor echipei.

– Acum că ai revenit la UTA, ți-ai încheiat defintiv conturile cu Frontiera Curtici?

– Înțelegerea mea cu Mihai Sârbuț a fost de la bun început clară. Dacă voi avea posibilitatea să urc din nou mai sus, va trebui să ne strângem mâna. Chiar vreau să le mulțumesc pentru cei doi ani frumoși, că mi-au dat posibilitatea de a lucra în condiții foarte bune, peste nivelul Ligii a IV-a și le doresc mult succes în tot ceea ce-și propun. Sunt sigur că mai repede sau mai târziu vor avea și rezultatele scontate, căci sunt oameni care știu ce vor de la fenomenul fotbal. Ca și portari antrenați la Curtici, mă bucur că am putut contribui la ascensiunea lui Lucian Mucha, un băiat de mare viitor.

0
0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.