UTA Arad

Primul adversar din campionat al UTA-ei, în pericol de faliment! Se joacă pe 27 februarie?





Emoţii mari pentru FC Braşov. Cu patronul Ioan Neculaie la închisoare, echipa din Liga 2 e la un pas de faliment după ce Adunarea Generală a Creditorilor, reunită marţi, a nu a probat planul de reorganizare.

Întrunită astăzi, Adunarea Generală a Creditorilor de la FC Braşov nu a aprobat planul de reorganizare. Fiscul, care este şi principalul creditor, a fost şi principalul opozant al planului, anunţă Monitorul Expres. Decizia de azi duce FC Braşov la un pas de faliment. Tot astăzi, la Curtea de Apel Braşov este fixat un termen în care sunt judecate contestaţiile la tabelul creanţelor.

Conform tabelului preliminar, FC Braşov are datorii de 35.979.885,45 de lei, însă administratorul judiciar a aprobat iniţial suma de 10.020756,86 (2,25 milioane de euro). Pe parcurs, suma a crescut vertiginos, asta pentru că s-au admis mai multe contestaţii, cea mai importantă fiind cea a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Braşov. Tribunalul Braşov a admis contestaţia AJFP Braşov şi a dispus înscrierea în tabelul preliminar a creanţei acesteia ca şi bugetară. De asemenea, Tribunalul Braşov a admis şi contestaţiile formulate de câţiva fotbalişti împotriva tabelului preliminar şi a dispus înscrierea în tabelul preliminar a creanţelor contestatarilor în categoria creanţelor salariale. În acest moment, datoriile ajung la aproape 7 milioane de euro! Conform Legii Insolvenţei, SC FC Braşov SA trebuie să achite în primul rând creanţele salariale, apoi pe cele garantate, cele bugetare şi în ultimul rând pe cele chirografare.

Pe 8 februarie, omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, patronul clubului FC Braşov, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani, a decis CA Braşov.

După arestarea sa, Neculaie le-a transmis subalternilor săi de la club că cedează echipa, gratis, şi i-a pus să caute posibili cumpărători.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button