Arhivă articole

februarie 2016
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

Scapă UTA de „coada” Bătrâna Doamnă? SCU acționează în instanță Ministerul Justiției!Aproximativ 30 de fani ai Campioanei Provinciei s-au întâlnit luni seara, la Old Lady’s Pub, pentru o primă ședință a Suporter Club UTA din noul an. Invitat a fost și Roland Nagy, dar antrenorul principal al „alb-roșiilor” s-a scuzat, având de rezolvat niște probleme personale ce-l țin departe inclusiv de echipa sa în aceste zile. Prin urmare, ordinea de zi a fost puțin schimbată, prioritate având discuția despre schimbarea numelui clubului la Federația Română de Fotbal.

Proca: „Trebuie să ajungem în fața unui judecător”

suputa1E demult știut faptul că majoritatea susținătorilor sunt zgâriați puțin pe urechi de denumiea sub care gruparea fanion al Aradului e înregistrat la Federația Română de Fotbal. În acest sens, SCU, ca și deținătoare a drepturilor federative ale UTA-ei, au făcut toate demersurile de a scăpă de „coada” Bătrâna Doamnă. „Cum clubul funcționează sub formă de ONG, este nevoie să rezervăm numele la Ministerul Justiției. Funcționarii acestora ne-au spus, însă, că există deja o UTA, cea de pe vremea lui Bara și Sandu Ion, care – deși – a intrat demult în faliment nu a fost cu totul dizolvată și, pe cale de consecință, nu ne pot emite o chitanță pe același nume. Degeaba am demonstrat cu acte că suntem deținătorii de drept al numelui de UTA, căci nimeni nu își asumă o semnătură, invocând legea. Prin urmare, vom acționa și noi ca la carte. Prin avocatul Alin Cristian Vesa,  vom da în judecată Ministerul Justiției în contencios administrativ și vom ajunge cu speța în fața unui judecător. Cu toate probele în față, ar trebui să avem parte de un verdict pozitiv, după care vom cere un CIS la Ministerul Sportului, ca în final să ajungem la Federație pentru revenirea la numele de UTA. Poate, cârcotașii vor spune acum că avem probleme cu identitatea, că nu putem demonstra că UTA de azi nu e vechea UTA, deținătoare a celor 8 trofee, dar credeți-ne că e doar o chestiune de birocrație. Dacă am fi schimbat forma de organizare a clubului din ONG în orice altceva am fi rezolvat demult această problemă, doar că în acest fel am pierde susținerea financiară a autorităților locale ”, a explicat Dan Proca, președintele SCU.

Lămuriri privind promovarea

Fiindcă UTA e în „cărți” pentru revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc, mulți suporteri au ridicat problema stadionului pe care se va juca în cazul unei promovări. „Există o prevedere clară în regulament, ce prevede că echipele nou promovate au un termen de grație de trei ani de zile în care își pot pune la punct stadionul conform standardelor impuse de Federație. În cazul în care echipa termină pe loc promovabil, din câte știu eu, Primăria va face lucrări de modernizare a stadionului Motorul, dar – totodată – trebuie făcute îmbunătățiri etapizate. La Arad nu va mai fi cazul, căci noul stadion Francisc Neuman va fi gata în termenul dat de FRF. Prin urmare, nu vom juca nici la Timișoara și nici în alte orașe, ci la Arad. Cât despre oportunitatea promovării, cred că nu mai există dubii. Odată cu trecerea la o singură serie în Liga a 2-a, cheltuielile cresc pînă la nivelul primului eșalon, pe când încasările, dacă luăm numai drepturile TV, aproape 1 milion și jumătate de euro, față de 10-15 mii cât se dau anul acesta, nu se compară”, a mai punctat Proca.

bonyhadi2Memorialul Bonihady în luna aprilie?

Pe finalul acestei luni,  ar fi trebuit să aibă loc cea de-a patra ediție a campionatului de fotbal între licee, organizat în memoria lui Ladislau Bonyhadi. Fostul mare fotbalist al UTA-ei este deţinătorul la zi al recordului de goluri marcate într-un singur sezon de Liga I: 49 goluri în campionatul 1947-1948. „Fiindcă în anii precedenți am întâmpinat ceva probleme legate de vacanța elevilor, ne-am gândit că ar fi mai oportun să amânăn pentru luna aprilie turneul. Poate chiar în săptămâna în care sărbătorim 71 de ani de la nașterea clubului, dar asta numai dacă și parterenerii noștri, în special Inspectoratul Școlar Județean, sunt de acord cu acest lucru”, a încheiat Proca.

0
0
loading...

0 comentarii la articolul: “Scapă UTA de „coada” Bătrâna Doamnă? SCU acționează în instanță Ministerul Justiției!

 1. Se spune : „am demonstrat cu acte că suntem deținătorii de drept al numelui de UTA…”, Nu contest asa o fi, dar pare, curios, cel putin, sa fii proprietarul unui nume, fara sa fi avut vreodata „corpul”, obiectul muncii ( echipa), doar asa ca cineva, strain de Arad, a zis, asa cumva straniu : „dau echipa, nu si numele ei”. E ca si cand ai fi proprietarul numelui Popescu,dar tu esti altcineva… Ma rog, eu nu inteleg, o fi mai greu pentru mine, accept, luati-o ca un comentariu , nu ca si o contestare.. Dar sint de acord ca actuala entitate UTA-BD nu are nici un drept sa poarte o eticheta ( B D ) , pusa asa ,la smechereala, pe munca altora, ca sa fure inimile. UTA poate insemna orice, nu doar Uzina Textila Arad, nascatoarea brandului, ( poate fi : Unirea Tricolor Arad ; Uniunea tinerilor aradeni, etc) dar UTA BD ar trebui sa fie doar, acea UTA care mi-a incantat tineretea, care era BD ( desi nu-si afisa oficial titlul) , pentru vechimea si gloria ei sportiva. Astia de azi, cu scuzele de rigoare, nu vad de unde si-au luat dreptul la astfel de nume. Suporterii, ca oficialitatile locale nu prea au interes, trebuie sa uneasca numele cu persoana, apoi, ca aradeni vom putea accepta ca la ARAD exista o singura UTA acum. Practic suporterii sint singurul sprijin cinstit si neconditional al gruparii, o echipa de fotbal fara suporteri nu-si are sensul. E o parere !

  0

  0
  1. In registrul sportiv sunt 4 Certificate de Identitate Sportiva ce contin numele UTA :
   nr.0001528 din 15 dec 2001 Clubul Sportiv UTA Arad
   nr.0001682 din 19 dec 2001 Fotbal Club UTA Arad
   nr.0075155 din 24 sep 2013 S.C. Fotbal Club UTA S.A
   nr.0075382 din 4 dec 2013 Asociaţia Clubul Sportiv UTA Bătrâna Doamnă.

   Trei dintre ele nu sunt active ca structuri sportive, nu sunt afiliate la vreo federatie de mai multi ani si normal ar fi sa li se retraga certificatele sportive. Probabil singura varianta este prin justitie. Nu stiu sigur dar nu cred ca in Legea Sportului s-a gandit cineva sa scrie vreun articol despre retragerea, stergerea din registru sau pierderea dreptului la un certificat de identitate sportiva.
   De urmarit demersurile suporterilor. Ar fi bine in vara sa fie clara situatia pentru ca doar intre campionate se pot schimba denumirile.

   0

   0
 2. Nu e vorba de CIS adica de certificatul de identitate sportiva care se obtine de la Ministerul Sportului Lucian, ci de Registrul ONGurilor si rezervarea numelui la Ministerul Justitiei. SAurile si SRLurile isi rezerva numele la Registrul Comertului , ONGurile la Min Justitiei.

  0

  0
  1. bine, dar mai este un ONG cu numele UTA?? sau cei de la Justitie tin cont de toate numele rezervate, indiferent de forma de organizare?

   0

   0
 3. Doar de ONGuri si chiar daca FCM UTA , fostul ONG inainte de SA, este radiata si in registrul lor ( e fostul club care cumparase locul de la salonta) Min Justitiei nu mai elibereaza o simpla chitanta de rezervare de nume pentru a putea avansa cu procedurile. Acel club nu mai exista, e radiat chiar si din registrul lor deci decizia lor de a ne refuza aceasta rezervare trebuie atacata la Tribunal.

  0

  0
  1. aha, deci FCM UTA este ong-ul … daca sunt radiati, nu ar trebui sa fie probleme … doar ca dureaza un pic

   0

   0
   1. sal, pe mine nu ma deranjeaza prea tare treaba cu numele( UTA este una singura care e in inima mea,acum poate fi si BD tot UTA e 🙂 ) spune-mi te rog cum stam cu stadionul ,asta ma intereseaza cel mai mult. O fi bun poate si Motorul,dar ….. parca nu are „fatza” de liga1 🙂 .Ma gandesc ca avand stadion nou si de capacitate mare vor fi si alte incasari care sa ajute clubul ,sa nu mai stam chiar toata ziua cu mana intinsa dupa bani. Sa dea D-zeu sa fie bine si sa promovam !

    0

    0
 4. carcotasi citesc un articol in ProSport despre identitatea si palmaresul echipelor din europa si se gandesc la uta cu 6 titluri si 2 cupe suspinand pt uta lor europeana

  0

  0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.