UTA Arad

Un fost utist întărește banca tehnică a Brașovului înainte de „duelul” de la Arad





Cu numai câteva zile înainte de vizita de pe „Motorul” pentru meciul cu „Bătrâna Doamnă”, FC Brașov trece prin schimbări importante la nivel de patronat, lot și bancă tehnică.

Cum clubul se află în colaps ca urmare a datoriilor de peste 7 milioane de euro adunate, salvarea nu poate veni decât de la oameni foarte potenți din punct de vedere financiar. Sub Tâmpa se vorbeșteșe despre implicarea unor investitori italieni și germani, totul aflându-se – însă – la nivel de tatonări. Până una alta, a fost impus un nou președinte interimar la club, pe numele său Gheorghe Popa, care are atribuții exacte privind găsirea formulei prin care afaceriștii de peste hotare să pompeze bani la Brașov.

Până una alta, există întăriri la nivelul băncii tehnice. Lângă „principalul” Mihai Stere au (re)venit Adrian Szabo, ca director tehnic și Ioan Naghi, ca antrenor secund. Ultimul a activat timp de un sezon și câteva luni și la UTA, alături de finul său, Marius Lăcătuș. Se întâmpla în ediția de campionat 2006-2007, pentru ca pe 1 octombrie 2007 să plece de la Arad alături de legendarul număr 7 al Stelei.  „Mă bucur că am revenit după câţiva ani la echipa la care am jucat şi antrenat atâţia ani. Încercăm să facem ca lucrurile să meargă cât mai bine posibil. Sunt multe probleme, important este să le rezolvăm, iar echipa să-şi îndeplinească obiectivul. Din ce am văzut în ultimele jocuri, am observat că sunt cam mulţi jucători care joacă pentru ei şi nu e bine. Una e să ai talent şi alta e să joci fotbal. Dacă vrem să avem rezultate, cu toţii trebuie să tragem la aceeaşi barcă”, a spus Naghi cu ocazia unei conferințe de presă susținută azi.

În fine, la nivel de lot, FC Brașov îi va legitima până în această seară pe: Florin Iacob, Bruno Madeira şi Marian Marin. Apoi, mijlocaşul Claudiu Codoban, unul dintre jucătorii de bază ai echipei în turul campionatului, şi-a reziliat contractul cu „stegarii” pentru a semna cu liderul FC Baia Mare.

Toate aceste schimbări au venit și pe fondul umilinței suferite de brașoveni în ultimul meci de verificare al iernii. La Târgoviște, „galben-negrii” au piredut lamentabil, cu 5-0, Chindia marcând prin Cherchez (2), Popa, Honciu și Neguț. Stere a utilizat următoarea formula de joc: Mutu – Vagner, Buga, Istrofor, Negotei – Alupoaie, Coman, Pană, Codoban – Matei, Ene. Au mai jucat: Cerlincă, Rusu, Andor şi Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button