Alte sporturi

Copil, despre întâlnirea cu Slovenia din Cupa Davis: „Șanse egale de victorie, prima zi e foarte importantă”





Mai sunt două zile până la primeles chimburi de mingi între români și sloveni în cadrul Grupei I Euro-Africane a Cupei Davis.  În această dimineață, la antrenamentul deschis publicului au jucat la dublu Marius Copil și Andrei Pavel  (căpitan nejucător) cu Horia Tecău – Florin Mergea. Practic, „tricolorii” se obișnuiesc cu suprafața de teren destul de rapidă ce a îmbrăcat parchetul Sălii Sporturilor Victoria. Adrian Ungur se va pregăti în această după-amiază alături de celălalt jucător de simplu, Marius Copil

Din păcate, arădeanul din echipa României nu pare în cea mai bună formă fizică. La finalul ședinței de pregătire am aflat și de ce.

– Marius, te-am auzit deseori tușind, îți revii până vineri?

– Sunt răcit încă de la turneul de la Sofia, sper să-mi treacă. Mă simt din în ce în ce mai bine, nu sunt sută la sută, dar sper să-mi revin până la primul meci oficial.

– Organizatorii ți-au pus la dispoziție o suprafață de joc rapidă, așa cum îți place ție…

– Nu e cea mai rapidă suprafață, e una medie. Dar, într-adevăr, cred că mă avantajează această suprafață. Acum sper ca acest lucru să se reflecte și în rezultatele de vineri și duminică, dacă va mai fi cazul.

– Ești singurul component al reprezentativei României care a luat deja pulsul jucătorilor sloveni…

– Într-adevăr, am jucat cu ambii. Cu Rola la juniori, iar cu Zemlja nu am cel mai bun palmares la seniori (n.a. slovenul l-a învins de două ori pe jucătorul arădean). Sper, însă, ca acest palmares să se schimbe cu ocazia acestei întâlniri, mai ales că el vine după o accidentare și, poate, acest lucru se va simți.

– Antrenorul Sloveniei spunea ieri că echipa sa are 40% șanse de a câștiga la Arad? Tu ce pronostic dai?

– Șansele sunt împărțite 50-50%. Contează mult rezultatul după prima zi, care, în opnia mea, este foarte importantă în stabilirea câștigătoarei. Eu sper să avem 2-0, dar totul e posibil. Și o victorie cu 3-2 e la fel de prețioasă, poate și spectaculoasă pentru pentru publicul arădean ce sper să ne încurajeze în număr cât mai mare.

În altă ordine de idei, să mai spunem că în sală toate lucrările au fost încheiete. Retușuri se mai fac pe coridoare, în sala de conferințe și mai ales în parcări și pe aleile de acces spre sală. Totodată, s-a montat și scheletul pe care va fi amplasat cortul din fața Polivalentei, acolo unde cei care nu au mai prins bilete pot urmări live meciurile dintre români și sloveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button