Fotbal judetean

Puncte importante în ecuația promovării în Criș – Cermei: „Plus valoare vs. omogenitate”

După toate tevatura în jurul amânării primei runde din retur, caravana Ligii a IV-a repornește sâmbătă cu un prim derby. Se întâlnesc două dintre formațiile de pe podium, liderul Crișul având un punct avans față de Cermei.

Terminând anul în frunte, cei de la Chișineu Criș par să-și fi impus să rămână acolo până la final sau cel puțin asta spune campania de achiziții. „Este clar că avem plus valoare față de tur. Am reușit să aducem fotbaliști titulari în ligile doi și trei, ca Magda, Ciuciu, Jude sau Modan, doar că am pierdut puțin la capitolul omogenitate. Sperăm, totuși, ca experiența și valoarea celor menționați, dar și a celorlalți băieți din lot, să compenseze lipsa relațiilor de joc. Sigur, și Cermeiul a adus câțiva jucători noi, dar Sălăjan sau Suslak au mai jucat înanite cu ceilalți sau cel puțin se cunosc demult. Teoretic, ne-ar conveni și egalul sâmbătă, dar, pe de altă parte, știu că suntem capabili să câștigăm”, susține Ghiță Drăgan.

Managerul general al „alb-albaștrilor” mai speră ca terenul să se prezinte în condiții bune la  ora partidei, dar se bazează și pe sprijinul fanilor locali. „Nu am intrat deloc pe terenul central în ultimul timp, fiindcă riscam să-l stricăm la cât a fost de moale. Și azi e la fel, de aceea am și dorit să amânăm prima etapă. Dar, acum nu avem ce face și vom juca în orice condiții. Mai cred că va veni multă lume din Chișineu Criș și împrejurimi, sper să nu-i dezamăgim. Oricum, vor veni mulți suporteri și de la Cermei, sperăm să fie un spectacol fotbalistic bun”, a adăugat Drăgan senior.

De partea cealaltă, Mircea Aslău e foarte sigur pe ceea ce are în curte. „Eu cred că avem echipa cea mai bună, ca și colectiv și valoare individuală. Ne-am și calculat exact pașii, am început pregătirea devreme, în așa fel încât să avem o formă cât mai bună la acest meci. Totodată, nu ne mai ascundem după cireș ca alții. O spunem răspicat, vrem să câștigăm campionatul și barajul de promovare, iar la anul să jucăm în Liga a 3-a. Vrem să câștigăm sâmbătă, dar e niciun rezultat de egalitate nu e de lepădat. Însă, un egal între noi ar mări și mai mult suspansul la vârf, mai ales că Pecica și Sîntana au șanse mari să-și câștige meciurile din prima etapă a returului”, spune antrenorul celor de la Lunca Teuz Cermei.

Gazdele nu vor putea conta sâmbătă pe juniorul Ghilea, în timp ce la Cermei Berar are și el șanse mici să-și revină după o probleme la ligamente. Totodată, Suslak (întindere musculară) și Sălăjan (dureri la genunchi) sunt incerți.

Formații probabile:

Crișul: Mucha – Pantea, Toseschi, Ciuciu, Jude – Turcuș, Magda, Petrescu, Ciornei – Al. Drăgan, Modan.

Cermei: Fl. Rusu – Popa, Cotoc, A. Rusu, Suslak – Purece, Nistor, M. Varga, Vereș – Bulza, Sălăjan.

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Casian Bălă, Sebastian Pantea. Observatori FRF: Gheorghe Sfăt și Răzvan Cadar

Comentarii Facebook

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close