Cluburi polivalente

Gag e vicecampion mondial la aruncarea greutății!





După succesul de la Cupa Europei de Aruncări de la Arad, Andrei Gag a plusat la Mondialele de sală de la Portland. Reprezentantul CSM Arad-CSU Suceava a reuşit cea mai bună performanţă personală la aruncarea greutății, 20,89 metri, cu care a devenit vicecampion mondial. „Mă bucur foarte mult. A fost o zi foarte bună pentru mine. Am reuşit să arunc bine din prima încercare. Nu mă aşteptam să urc pe podium, speram să dau şi eu peste 21 de metri, dar e bine că am cucerit o medalie. Sunt foarte fericit”, a spus Andrei Gag după rezultatul din SUA.

Medalia de argint mondială reprezintă un rezultat de excepţie pentru sportivul calificat la Jocurile Olimpice de la Rio. Până acum cea mai mare performanţă a sportivului născut la Bocsig era titlul mondial la disc, însă la juniori.

Campion mondial a devenit Tomas Walsh (Noua Zeelandă), cu 21,78 m, ceea ce reprezintă cea mai bună performanță mondială a sezonului, în timp ce medalia de bronz a revenit croatului Filip Mihalievic (20,87 m). Este de consemnat faptul că România nu a mai câștigat o medalie în competiția mondială indoor din anul 2004.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button