SOIMII PÎNCOTA liga 3 arhivăUTA Arad

Inovații în derby: Primesc Vasi și Roman șansele mult așteptate?  





Mai de voie, de nevoie, antrenorii celor două divizionare secunde arădene vor trimite mâine, în luptă, ceva sânge proaspăt de pe bancă. Vasi, Farcaș, Suciu, pe de-o parte, Copil, Roman sau Vlad, de cealaltă, sunt fotbaliștii care ar putea primi o șansă în derby-ul din Podgorie.

Farcaș sau Vasi?

E întrebarea la care are de răspuns Ionuț Popa la ora de începere a disputei cu UTA. Cum Pirtea este suspendat după „roșul” văzut în Zăvoi, tehnicianul Pîncotei trebuie să aleagă un alt fotbalist de bandă din rândul juniorilor. Cosmin Farcaș pare ceva mai pregătit din punct de vedere fizic și are opt luni în spate cu echipa. În schimb, Emanuel Vasi are o calitate fotbalistică superioară, cultivată până în urmă cu trei luni de zile la puternicul club englez,  Manchester City și poate o motivație suplimentară să demonstreze că ar fi avut și el un loc în „alb-roșu” lângă colegii de generație. Dacă va evolua mâine, mijlocașul de 18 ani va fi revăzut la treabă de antrenorul care l-a crescut, Cristi Păcurar (actual antrenor secund al UTA-ei), după aproape 4 ani de zile. O ambiție în plus și din acest punct de vedere există. „Că joacă de la început sau 5 minute, Vasi, ca oricare alt fotbalist din lot, trebuie să dea totul pe teren”, menține suspansul „Mister”, care pentru Leucuța (accidentat) și Dragalina (suspendat) are variantele Gâlcă, respectiv Pavel (cu trecerea lui Issa în spatele vârfului) sau chiar Marius Ion, deși fostul piteștean încă mai resimte mici dureri la glezna accidentată în urmă cu trei săptămâni la Mioveni.

romancap

Mai multă forță ofensivă din centrul liniei mediane?

…ar putea căuta Roland Nagy și colaboratorii săi în derby-ul cu Pîncota. Deși spunea după deplasarea de la Reșița că unii fotbaliști ar putea plăti cu pierderea postului în echipă evoluția mai palidă, „unsprezecele” a fost confirmat și la Tîrgoviște. Chiar dacă soarta partidei putea fi alta dacă nu existau ratările lui Hlistei și Man, rezultatul a fost o înfrângere dureroasă și constatarea că jocul în ultimii 30-40 de metri nu se leagă aproape deloc în centru. Tocmai de aceea, lângă Chindriș sau Tănase, ar putea apărea un mijlocaș cu valențe ofensive. Copil este favorit, dar și cotația lui Roman nu e chiar scăzută. În fine, Michel Vlad ar putea fi și el o soluție pe banda stângă.

dangilca

Șase foști, doar doi de la UTA

Componenții celor două echipe se cunosc foarte între ei. Fie că au fost colegi în trecut la echipele arădene, fiindcă pur și simpul frecventează aceleași cercuri, majoritatea pîncotanilor și utiștilor au cel puțin o relație de amiciție. În rândul echipei fanion a Aradului, doar Norbert Polgar și Cipri Rus au un trecut pîncotan. Dincolo, lista e mult mai mare și pe ea sunt: Andrei Cioară, Daniel Dan, Claudiu Pascariu, Gabriel Siminic, Alin Pavel, Florin Gîlcă, Cosmin Farcaș, Dragoș Dragalina și Alex Leucuța, cu mențiunea că ultimii doi nu vor juca mâine.

Formații probabile:

Pîncota: Cioară – Dan, Crișan, Dubeștean, Siminic – Pavel, Fuchs – Gâlcă, Issa, Vasi – Al. Mihai.

UTA: Miron – Polgar, Botiș, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Copil, Hlistei – Man, Curtuiuș.

Arbitri: Nicolae Botaș (Timișoara) – Adrian Mărginean (Aiud), Nicolae Chițoiu (Timișoara). Rezervă: Răzvan Drăgoi (Timișoara).

Observatori FRF: Cornel Corocan (Reșița), Bogdan Pancu (Craiova)

Celelalte meciuri ale etapei a XXV-a (sâmbătă, 26 martie): Olimpia Satu Mare – FCM Baia Mare, CS Mioveni – FC Caransebeș (3-0), Universitatea Cluj – Metalul Reșița, Gaz Metan Mediaș – FC Bihor (3-0), Unirea Tărlungeni – Chindia Târgoviște (ora 11,00), CSM Râmnicu Vâlcea – FC Brașov (ora 13,00).

 









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button