UTA Arad

Bona: „UTA culegele roadele continuității, a omogenității lotului și vestiarului”





În tur, echipa fanion a Aradului a salvat un punct la Tărlungeni în minutele de prelungire. Atunci, Filaret a deviat ușor centrarea șutată a lui Burlă, confirmând faptul că are putere de revenire. Satu Mare și Brașov au fost celelalte două deplasări ce păreau compromise pentru „alb-roșii”, dar Curtuiuș et. comp au întors situația pe tabelă.

Antrenorul Unirii Tărlungeni își aduce și acum aminte de cele întâmplate în toamnă, sperând că ghionul de atunci se poate întoarce chiar începănd cu disputa de mâine dimineață. „Rămân la părerea că UTA nu a meritat acel 2-2 din tur, dar, până la urmă, am fost experți în primirea golurilor decisive pe finalurile de meci. S-a mai întâmplat și cu Brașovul și la Satu Mare, am lăsat pe drum destule puncte prețioase din această cauză. Din păcate, suntem într-o perioadă în care găsim de greu drumul spre gol, sperăm – totuși – să înscriem la Arad, căci altfel e greu de crezut că putem scoate un rezultat pozitiv. Am pierdut și la capitoul experiență, odată cu plecările lui Dâlbea, Coman, Dănălache, Pasztor sau Cionac, însă am încredere și în actualul lot”, spune Daniel Bona.

Fostul fundaș mai spune că, din punctul său de vedere, UTA se poate bate pentru promovarea în Liga 1. Și asta pentru că: Echipa din Arad culegele roadele continuității, a omogenității lotului și vestiarului. Sunt cu același antrenor de trei ani, au schimbat puțin fotbaliști față de lotul cu care a promovat în vara anului trecut, iar asta se vede la nivelul relațiilor de joc. La prima vedere, Mediașul e mare favorită la locul 1, dar UTA sau Chindia sunt acolo și-i pot pune probleme. Sunt sigur că arădenii se vor bate pentru cele trei puncte mâine, căci ele ar putea fi decisive în play-off”, mai consideră Bona.

Tehnicianul consideră că e greu de contracarat un joc ca al UTA-ei. „Au fotbaliști de calitate în toate compartimentele. Strătilă duce foarte multe baloane în careu, unde Curtuiuș rar ratează din poziții de gol. Hlistei și Rus fac și ei diferența, ca să nu mai vorbim de fazele fixe, unde fundașii centrali au fost mereu periculoși. Dar, eu zic că am pregătit bine acest meci, nu avem probleme de lot, sper să ne ridicăm la nivelul adversarului mâine”.

Delegația Tărlungeniului a plecat în jurul orei 12,30 spre Arad după un ultim antrenament înainte de meciul cu UTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button