Fotbal judetean

Bomberul Capătă s-a încălzit cu un „poker” pentru derby-ul personal: „O ambiție în plus cu Pecica”





Cu 23 de goluri marcate în 18 meciuri de campionat, adică o medie de 1,2 reușite per partidă, Alex Capătă e de departe cel mai prolific fotbalist din primul eșalon județean. Nu mai departe de sâmbătă, atacantul Unirii Sîntana a înscris de patru ori în poarta Frontierei Curtici, rezolvând ecuația câștigătoarei într-o deplasare de risc maxim.

La Graniță, pe lângă cele patru goluri marcate, unul dintre el dintr-o poziție aproape imposibilă, fostul utist a mai ratat și două situații de singur cu portarul. La finalul disputei, Dinu Donca, antrenorul „uniriștilor”, chiar sublinia un lucru: „E blestemul lui. Dă unele goluri de kinogramă, prin execuții rar văzute pe un teren de fotbal, dar ratează din situații clare. Însă, una peste alta, ne bucurăm să avem un astfel de fotbalist în lot”.

Capătă e de acord cu cele spuse antrenorul său și consideră că, probabil, și din cauza așa-zisului blestem nu a rămas să joace la un nivel mai bun. „Într-adevăr, la Liga a 2-a sau a treia, nu ai atâtea baloane într-un meci pentru a te revanșa pentru ratări și nici nu ajungi la 20-30 de metri în poziție de șut pentru a rezolva totul dintr-o execuție inspirată. Recunosc că principala vină pentru care nu am rămas la UTA sau undeva mai sus îmi aparține, dar au mai fost și alte aspecte ce nu au depins tocmai de mine. Oricum, sunt încă tânăr, nu am renunțat la ideea de a evolua în primele trei ligi din România, poate o să am ocazia să o fac chiar din vară cu Sîntana”, spune atacantul, care a semnat cu echipa lui Donca până în 2018.

Printre altele, vârful de 24 de ani bate mai nou și loviturile de la 11 metri la Sîntana, preluând atribuția de la căpitanul Vuin. „Iulian a spus că nu-și mai asumă responsabilitatea, așa că mă <<sacrific>> eu. Până la urmă,  nu e important cine bate, ci să marcăm din astfel de faze, iar echipa să facă puncte. La Curtici am câștigat clar un meci de care ne temeam puțin și am trecut de un prim hop din acest retur”, mai crede Alex Capătă.

Nu mai departe de acest weekend, Sîntana e scena derby-ului la vârf cu Progresul Pecica, echipa la care a crescut și s-a lansat golgheterul Ligii a 4-a. „Așa cum pentru Vuin era important să bată Curticiul, tot așa pentru mine e esențial să trecem de Pecica. Întotdeauna am avut o ambiție în plus cu ei sau UTA, îmi doresc foarte mult să câștigăm sâmbătă. Dacă voi și gol cu atât mai bine, dar nu mă gândesc decât să punem mâna pe cele trei puncte”, a adăugat „Capi”.

În fine, talentatul atacant mai crede că echipa sa are un mic avantaj în fața contracandidatelor pentru locul ce duce la barajul de promovare în Liga a 3-a. „Spre deosebire de Criș, Pecica și Cermei, noi jucăm fără presiune fiecare meci. Nu ni s-a impus obiectiv promovarea, mergem din elan și din dorința vestiarului de a arăta ceea ce poate la fiecare meci. Dacă vom juca la anul în Liga a 3-a – bine, dacă nu, nu ne taie nimeni capul, din toamnă o vom lua de capăt”, a încheiat „uniristul”.

Pe lângă Progresul Pecica, Alex Capătă a mai evoluat în cariera sa la FC Olt Slatina, CS Ineu, UTA (în două stagiuni diferite)  și Victoria Zăbrani, dar a avut o scurtă aventură și în fotbalul german.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button