Liga a 2-a

Primul antrenor din România suspendat pentru tentativă de blat e din seria UTA-ei!





Giovani Pisano, fostul antrenor al echipei FC Caransebeş a devenit primul antrenor din istoria fotbalului românesc care a fost suspendat pentru că a vrut să aranjeze rezultatul meciului dintre Unirea Tărlungeni- FC Caransebeş, încheiat 1-1, disputat anul trecut în Liga 2.

Conform rechizitoriului prezentat în faţa Comisiei de Disciplină, în seara de dinaintea meciului dintre Unirea Târlungeni şi FC Caransebeş antrenorul italian Giovani Pisano a făcut o şedinţă cu mai mulţi jucători importanţi ai echipei, cărora le-a spus că în meciul de a doua zi, 17 octombrie, „are nevoie de multe goluri”. A doua zi, înainte de meci, chiar în vestiarul echipei, Pisano le-a transmis acelaşi lucru altor jucători, majoritatea cu profil defensiv.

Cum la pauză, scorul era 1-0 pentru Unirea Tărlungeni, Pisano a intrat nervos în vestiar, a dat afară pe toata lumea, cu excepţia titularilor, şi le-a transmis: „Haideţi să pierdem cu 3-0! Dacă nu faceţi asta, pierdem tot. Dacă sunteţi de acord, marţi luaţi banii şi un bonus”.

Jucătorii au refuzat oferta lui Pisano, iar meciul s-a terminat la egalitate, 1-1, golurile fiind marcate de Petra pentru Tărlungeni, respectiv Săulescu pentru FC Caransebeş. Imediat după finalul meciului, Pisano a mers în Italia, de unde s-a întors abia peste o săptămână, chiar dacă echipa sa urma să joace pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş, meci pierdut de FC Caransebeş cu 5-0.

În ciuda faptului că a fost citat prin toate formele de către Comisia de Disciplină, Giovani Pisano nu s-a prezentat la niciun termen iar miercuri, în baza articolului 60 bis, alineatul 1, litera A din regulamentul disciplinar al FRF, privind integritatea meciurilor, a fost suspendat pentru 9 luni şi a primit o penalitate sportivă de 100.000 lei.

Federaţia Română de Fotbal intenţioneză să notifice FIFA, pentru ca suspendarea de 9 luni a lui Giovani Pisano să fie valabilă în toate federaţiile afiliate.

Giovanni Pisano a ajuns în România în anul 2014, tot în Liga 2, la CS Baloteşti. În cariera sa de fotbalist, a jucat un singur meci în Serie A, pentru Foggia, împotriva echipei Brescia, într-un meci în care românul Gheorghe Hagi a marcat două goluri. Pisano a fost golgeter în Serie B în 1995, în perioada în care juca pentru echipa Salernitana.

Claudiu Giurcea (Mediafax)

Un comentariu

  1. In sfarsit am gasit si noi un vinovat pt. blaturi. Precis ca antrenorii romani sunt curati ca apa, numai italienii pot face asa ceva

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button