Fotbal judetean

Ardelean și Pantea au comis-o la Criș: „Cum e posibil să arbitreze jucătorii Sântanei?”





Dacă per ansamblu nu au avut un meci greu de condus, arbitrii partidei (mai precis doi dintre ei) dintre Crișul Chișineu Criș și Unirea Sântana au ieșit – totuși – în evidență la mijlocul reprizei secunde. Și nu au făcut-o în mod pozitiv, ci într-unul negativ, chiar hilar, de neînțeles pentru majoritatea spectatorilor prezenți la derby.

După o fază fixă, balonul a ajuns la 22 de metri la Turcuș, acesta a tras puternic, iar mingea s-a dus în plasă, nu înainte de a lovi și bara de la colțul lung. Asistentul Pantea a rămas cu steagul jos, „centralul” Ardelean a arătat centrul terenului pentru ceea ce ar fi putut însemna golul revenirii gazdelor în joc la 2-3.

Dar, la inițiativa lui Dulhaz, care a văzut exact faza, o parte dintre jucătorii Unirii l-au înconjurat pe tușier, cerându-i să semnalizeze poziția de offside a unui jucător al Crișului ce a deviat balonul trimis de Turcuș. Forțat de împrejurări, Mircea Ardelean s-a dus la consultări și la finalul acestora a întors decizia: offside și lovitură liberă indirectă pentru oaspeți de la marginea propriului careu.

A fost rândul celor de la Criș să protesteze, dar degeaba, de data aceasta „fluierașii” au rămas pe poziții. „Eu știu că atunci când un tușier vede offside ridică steagul, dar el l-a avut mereu jos. Arbitrul de centru a validat și el golul, mingea ajunsese deja la mijlocul terenului pentru a relua jocul de la 2-3. Mă întreb când au văzut cei doi arbitri că mingea a lovit un fotbalist de-al nostru aflat în offside în momentul în care s-a întâmplat totul sau după protestele celor de la Sântana? Păi cum este posibil să arbitreze jucătorii? Sunt sigur că dacă adversarii, mai precis portarul Dulhaz, nu ar fi zis nimic, golul era validat”, a precizat Alin Drăgan, antrenorul-jucător al fostului lider al Ligii a IV-a. De altfel, tatăl său, Ghiță Drăgan, a plecat foarte nervos de la teren invocând chiar acea fază la care, după opinia sa, Crișul trebuia să revină în joc.

Poate, cei doi arbitrii au avut dreptate și golul lui Turcuș nu trebuia validat, dar impresia generală rămâne. Ambii au arătat centrul terenului și au revenit asupra deciziei doar când oaspeții le-au deschis ochii.

Un comentariu

  1. Sunt suparatoare aceste „derapaje” ale brigazilor de arbitri. Mai ales acum, pe final de campionat, aceste greseli, de multe ori impardonabile, lasa impresia ca „se fac jocurile” pentru o anumita echipa, in detrimentul spiritului jocului si al competitiei. Poate ca Pecica vrea sa fie, din nou, campioana, nimeni nu spune nimic, dar trebuie sa aiba grija la ce metode foloseste pentru a-si adjudeca un nou titlu.
    Poate ca si presupunerea ca Pecica ar fi in spatele arbitrajului de la Ch. Cris este gresita din start, dar aceste „derapaje” lasa loc de intrepretari.
    O alta chestiune pe care vreau sa o amintesc, este faptul ca am vazut, nu o singura data, tusieri nehotarati, care se uitau la „central” si cand trebuiau sa arate aut. Ce sa mai spun de ofsaid.
    Regulamentul este clar, iar directivele UEFA si FIFA pentru arbitrii este: „Asteptati ca faza sa se finalizeze si apoi puteti ridica fanionul. Mai bine ridicati fanionul mai tarziu (dar corect), decat deloc si veti provoca tensiuni inutile”. Ma intreb ce se intampla la cursurile de arbitraj pentru „fluierasii” din esaloanele judetene? De ce aceasta „frica” a tusierilor de a arata ofsaid (am mai intalnit doua asemenea situatii, la2 meciuri diferite, din Promotie, cand doua goluri au fost validate pentru ca tusierul a ezitat sa ridice fanionul, desi marcatorul primise mingea in ofsaid de cel putin 2 metri).
    Asadar, atentie „fluierasi”! Datoria voastra este aceea de a arbitra corect, fara simpatii, fara ura, fara partinire!
    Sunteti in stare sa faceti asta, sau finalul de campionat se va juca prin birourile AJF-ului, cum s-a mai intamplat in anii anteriori?

    0
    0
  2. Se pare ca nu se cunoaste indeajuns legea 11 Afara din joc-Ofsaid !!! Sport Arad mai informati-va inainte sa faceti o asemenea stire publica ca treceti in extrema cealalta…sa nu spun unde!

    0
    0
    1. te rog citeste mai atent articolul … este scris foarte corect, este relatat ce s-a intamplat pe teren, nu sunt supozitiile sportarad daca trebuia sau nu validat golul … daca iti este greu sa citesti tot articolul, citeste ultimul paragraf, sunt 2 fraze … asta este stirea …
      Poate, cei doi arbitrii au avut dreptate și golul lui Turcuș nu trebuia validat, dar impresia generală rămâne. Ambii au arătat centrul terenului și au revenit asupra deciziei doar când oaspeții le-au deschis ochii.

      0
      0
    2. articolul respectiv sa-l citeasca arbitrii inainte de a intra pe teren … noi nu suntem specialisti, suntem spectatori …
      eu stiam ca odata data, buna sau rea, decizia centralului ramane … si daca are mustrari de constiinta, si daca ii pare rau, si daca a gresit intentionat si daca a facut-o din nestiinta, DECIZIA RAMANE, mai ales daca nici TUSIERUL NU ARATA ALTCEVA … sau trebuie validata si de jucatorii echipei care a primit golul? asta este stirea … aici daca ai de comentat, nu ne pune pe noi sa citim articole de regulament

      0
      0
      1. Lucian se pare ca tot nu sti Regulamentul!
        Arbitrul poate revenii asupra unei decizii cu conditia ca jocul sa nu se fi reluat sau sa se fi terminat!!!

        0
        0
        1. nu este situatia din regulament … degeaba insisti …
          schimbarea deciziei se face la protestele jucatorilor adversi? ca altfel, centralul alerga spre centrul terenului, nu dadea semne ca ar vrea sa revina asupra deciziei … iar tusierul era cu steagul jos … protestele jucatorilor l-au dus pe central langa tusier la o vorba de razgandeala …
          oricum o iei, nu a fost o revenire a arbitrilor, ci o influentare a lor de catre jucatorii care au luat gol …

          0
          0
          1. Ai jucat fotbal Luciane cat a jucat bunica chilotasii la 90ani ! asta intelegi tu.Nu ai cum sa intelegi decizia de revenire a unei situatii de gol sau nu daca nu ai jucat fotbal sau daca nu sti regulamentul!S-a influentat rezultatul final al jocului?! arbitrii au deciz rezultatul jocului cu ceva?

            0
            0
          2. nu trebuie sa joci fotbal 1 minut pentru a vedea ce faza penibila a fost … radea si bunica daca vedea faza … pe cine intereseaza cine a castigat sau daca a influentat jocul? poate pe tine care esti din santana sau esti arbitru … pe mine nicidecum, eu ma gandesc doar la faptul ca s-a creat un precedent … jucatorii care au luat gol au intors decizia arbitrului de parca i-au aratat inregistrarea video si si-a dat seama centralul ca a gresit … pe ce baza centralul s-a razgandit? a revazut faza cu ochii mintii sau ce? tusierul si-a dat seama ca a ramas cu steagul jos ca a avut un circel? daca tusierul ridica fanionul era ok, se razgandea centralul fara probleme dupa discutii intre ei … dar asa, e ˝rusinica˝ … e penibil oricite regulamente ar invoca cineva … sunt curios daca mai stie cineva de un astfel de incident …
            ar trebui ca la urmatoarele meciuri sa aiba portarii la ei cite un regulament si in caz ca iau gol sa alerge toti la arbitrii, sa strige ˝offside˝ si ˝Andrei stie˝, sa le dea in cap cu regulamentul deschis la art. 11 si poate se razgandesc, nu-i asa?

            0
            0
  3. Cine nu a fost la meci dupa articolul scris,întelege ca a fost viciere de rezultat…ca arbitrii Ardelean si Pantea au gresit impotriva Crisului!
    …dar totul este eronat din aceasta stire pentru cei care nu au fost prezenti..poate si pentru unii care au fost prezenti!!!
    A fost o faza nu chiar usoara pentru arbitru asistent! Decizia de OFSAID a fost corecta inteleasa de jocatori dar se pare ca de ”spectatori” NU. Un jucator atacant (de la Cris) suteaza la poarta,iar un coechipier aflat in POZITIE DE OFSAID deviaza mingea ajungand in poarta…decizia!? OFSAID – Arbitrul asistent nu a vazut ca jucatorul aflat in ofsaind a jucat mingea si a acordat golul.
    Urmare a consultarii cu Ardelean si-a dat seama ca a gresit si s-a dictat OFSAID.DECIZIE CORECTA !!!

    0
    0
    1. stirea este scrisa corect, sunt relatate faptele, nu sunt supozitii ale sportarad … ca sa se consulte, cei doi arbitri ar fi trebuit sa aiba decizii diferite, dar ambii au validat golul pina cind au protestat jucatorii oaspeti … asta este stirea, nu ca a fost viciere de rezultat … reciteste ultimul paragraf, nu da vina pe sportarad …

      Poate, cei doi arbitrii au avut dreptate și golul lui Turcuș nu trebuia validat, dar impresia generală rămâne. Ambii au arătat centrul terenului și au revenit asupra deciziei doar când oaspeții le-au deschis ochii.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button