UTA Arad

Manea, despre faza ce putea arunca tribunele în aer: „Am vrut să trag în vinclu, am fost tras de tricou”





Până ieri, FC Baia Mare a fost ultima echipă ce a plecat neînvinsă de pe arena „Motorul” în prezenta stagiune a ligii secunde. Se întâmpla 7 octombrie 2015,  de atunci și până la disputa cu Gaz Metan Mediaș, din cadrul etapei a patra a play-outului, arădenii înregistrând succese pe linie.

Formația lui Pustai a fost de o cu totul altă categorie și, până la urmă, rezultatul de 1-1 nu e tocmai rău, doar că cei aproximativ 1500 de spectatori prezenți la meci puteau trăi o bucurie imensă dacă Manea ar fi reluat în plasă, din apropiere, la ultima fază a partidei. „Am șutat din alunecare, dar, din păcate, nu am prins-o bine. Am vrut să trag în vinclu, dar am și fost tras de tricou, nu am putut să ajung mingea cum mi-am dorit. Îmi dau seama ce ar fi însemnat acel gol pentru echipă și public, dar acum nu mai pot face nimic. Mergem mai departe, sperăm să câștigăm etapa viitoare”, a menționat fundașul de 25 de ani.

Pentru a doua confruntare consecutivă, puternicul fotbalist a evoluat în banda dreaptă, acoperind absența lui Polgar. „Nu prea avea cine să joace acolo în locul lui Norbi. Am fost întrebat dacă fac față și am spus că nu e nicio problemă, mai ales că am mai făcut-o”, a adăugat utistul, care – totuși –  a terminat meciul lângă Botiș în centrul defensivei și asta pentru că Gligor ieșise accidentat, iar pe dreapta a coborât Tănase. „Manea s-a achitat bine de sarcini ca fundaș dreapta în aceste două partide, în care ne-a lipsit fotbalistul cu cea mai mare constanță în evoluții. Până în această săptămână, Polgar a fost singurul nostru integralist”, a ținut să remarce după meci Roland Nagy.

Exceptând acea ultimă fază, la care putea marca, UTA a cam avut probleme la fazele fixe. A încasat gol dintr-una, a mai riscat în alte două-trei rânduri, stafful tehnic mergând în continuare la o apărare în zonă la aceste faze. „Mediașul e o echipă bună, completă, ce – probabil – lucrează mult și la aceste faze fixe. Pe undeva, era normal să mai avem și probleme, ne convine marcajul în zonă. Altfel, nu am fi strâns atâtea puncte până acum”, a mai observat Manea.

UTA a rămas pe loc de baraj pentru promovarea în Liga a 2-a, dar Manea nu crede că echipa ar trebui să simtă vreo presiune.  „Ne gândim să câștigăm fiecare meci. Dacă o facem și promovăm e foarte bine, dacă nu, asta e. Inițial, ne-am propus salvarea de al reotrgradare și am ajuns unde suntem acum pe ambiția și încrederea noastră. Nu vreau să vorbesc despre favorite, pentru că, sincer, Chindia mi s-a părut mai bună decât Mediașul, dar, până la urmă, doar punctele contează”, a încheiat Alex Manea.

FOTO: Viorel Musca

Un comentariu

  1. Bravo ALEX. Daca marcai acolo la ultima faza ,erai mare. Nu este nimic ,mergem inainte si batem la Baia Mare. Iti doresc multa sanatate si pofta de joc . UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button