Euro 2016

Euro 2016: Un „fan-zone” uriaș și ultra-securizat la Paris





Un spațiu ultra-securizat, mare cât 30 de terenuri de fotbal, ar putea găzdui până la 92.000 de suporteri în apropierea Turnului Eiffel pe durata Campionatului European de fotbal din 2016, a anunțat, luni, primărița Parisului, oraș lovit de atentatele jihadiste din 2015, informează AFP.

„Sărbătoarea a început”, a lansat Anne Hidalgo cu o lună înainte de lovitura de începere a Campionatului European din 2016, ce va avea loc în Franța în perioada 10 iunie — 10 iulie.

„Cele mai înalte norme de securitate vor fi adoptate pentru a supraveghea și proteja cei 130.000 m pătrați ai acestui sit”, a asigurat Anne Hidalgo cu ocazia prezentării celui mai mare fan-zone” al competiției.

Zona „va fi în întregime încercuită, iar intrările și ieșirile vor fi efectuate numai prin locuri securizate, cu un dublu sistem de control de acces”, a mai spus edilul capitalei Franței.

Sunt prevăzute controale corporale, filtre, controale magnetice, echipe canine și 400 de agenți de securitate mobilizați în afara forțelor de ordine ale poliției și jandarmeriei. În plus, zona va fi supravegheată de 40 de camere de supraveghere.

Pe un spațiu central de 20.000 m pătrați, transmisiile meciurilor vor fi asigurate de opt ecrane gigant plus un ecran de „dimensiune inedită” de 420 m pătrați, plasat în jurul Turnului Eiffel.

Echipa României va evolua în Grupa A a competiției, alături de Franța, Elveția și Albania. România va juca meciul inaugural al competiției pe 10 iunie, contra Franței, pe Stade de France, urmat de partida cu Elveția din 15 iunie (Parc des Princes, la Paris) și de cea cu Albania (Lyon), din 19 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button