UTA Arad

UTA, la Mediaș cu un deziderat clar: „Să profităm de forma lor mai slabă pentru o…comoară!”





UTA poate lua o opțiune și mai serioasă pentru o promovare istorică în Liga 1 după partida de mâine dimineață, de la Mediaș. Un rezultat pozitiv ar scoate de pe orbită formația lui Cristi Pustai, ajungând după eșecurile cu Chindia Târgoviște cu cuțitul la os. Locul 3 nu le face deloc cinste foștilor prim divizionari în fața unor formații venite de pe scena eșalonului trei, mai ales că în play-off nu au niciun succes în fața lor.

Dar, adevărata problemă a antrenorului „alb-negrilor” este că nu prea își mai recunoaște elevii, care l-au dezamăgit crunt în urma „dublei” cu Chindia. „Nu mă gândeam niciun moment că nu vom lua nici măcar un punct din meciurile cu Târgoviște, dar fotbalul e imprevizibil. Nu pot spune că m-a surprins Chindia, ci m-a suprins neplăcut echipa Gaz Metanului, care s-a prezentat foarte slab în cele două partide”, spunea Pustai după eșecul de miercuri (0-1) cu trupa lui Nicu Croitoru. Mergând pe acest raționament, e de așteptat să existe câteva schimbări în echipa ce o va întâlni mâine pe UTA. Singurul absent cert al Mediașului e Coșereanu, care s-a accidentat grav la unul dintre antrenamentele de dinaintea partidei de la Târgoviște și a încheiat socotelile cu acest sezon.

Dincolo, „Bătrâna Doamnă” are trei lipsuri importante, este vorba despre Gligor și Filaret (accidentați), respectiv Copil (suspendat). În schimb, Sorin Strătilă e din nou la dispoziția antrenorilor și ar putea da o nouă bătălie cu fostul căpitan al UTA-ei, George Neagu. Dar, principala preocupare a „alb-roșiilor” este gestionarea resurselor de energie. „Sunt destul de puține ore de la ultimul fluier al partidei cu Baia Mare până la începerea partidei de la Mediaș. Avem și o deplasare de 350 de kilometri și – practic – ne bazăm pe aceiași jucători. Sunt 14-15 fotbaliști, la seniori mă refer, de care am cam tras tot sezonul, iar pentru Mediaș nu vom putea conta pe trei dintre ei. Norocul nostru este că juniorii, copiii, au fost mereu la înălțime și au ajutat mult această echipă să ocupe un loc 1 în care puțini credeau la începutul anului. Pe acest grup unit și frumos ne bazăm și mâine, ne punem toată încrederea în el” , a precizat Cristian Todea.

Din postura de fost jucător la Gaz Metan, „secundul” UTA-ei e conștient de faptul că Mediașul va da totul pentru o victorie mâine. „E presiune mare pe ei, fiindcă au fost mereu considerați favoriți la promovarea directă din această serie. Cred că au fost afectați mental de cele două eșecuri, ar fi bine să profităm și noi de forma lor mai slabă. Un punct sau puncte la Mediaș ar echivala cu o adevărată comoară pentru noi. Pentru asta, însă, avem serios de muncit și mai ales trebuie să rămânem concentrați și determinați pe tot parcursul partidei”, a adăugat „Dulăul”. Mâine, pe bancă, arădenii vor avea trei juniori: Lazăr, Covaci, Jorza (sau poate Costin al 19-lea utist la Mediaș) și patru seniori: Anca Trip și Vlad (21 de ani), Roman (22 de ani) și Rus (25 de ani).

Formații probabile:

Gaz Metan: Greab – M. Stancu, Zaharia, L. Cazan, Buziuc – Băjenaru, Iacob – Munteanu, Figliomeni, Petre – Gavra.

UTA: Miron – Polgar, Manea, Botiș, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tănase, Hlistei – Man, Curtuiuș.

Arbitri: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) – Mihai Marica (Bistrița), Raul Ghiciulescu (Lugoj). Rezervă: Dragoș Lunca (Cluj)

Observatori FRF: Ioan Mureșan (Timișoara), Viorel Leșeanu (Giurgiu)

Partida de mâine dimineață (ora 11) se poate urmări în direct pe Digi și Dolce Sport, dar în format livetext și pe sportarad.ro.

De asemenea, suporterii anunță că pentru deplasarea cu autocarele, plecarea va fi sâmbătă dimineața, 14 mai, la ora 04.30, din fața stadionului Francisc Neuman (UTA). Înscrierile se fac la numerele 0756.321.485 sau 0724.295.140, sau pe pagina de Facebook Ultras Arad. Înscrierea este obligatorie.









Un comentariu

  1. rusine tuturor factorilor implicati in organizarea deplasarii suporterilor la medias!! incompetentii de la club si mai ales s.c.u. sa nu mai faca apel la suporteri pentru sustinerea echipei in deplasare daca nu reusesc sa puna la dispozitie mijloc de transport!!! rusineee!!! am privat echipa in meciul de azi fara sustinere, in cel mai important meci din ultimii ani!!! rusine incompetentilor!!

    0
    0
  2. UTA la medias fara galerie…..si fara pic de respect din partea conducerii ( nici macar la telefon nu sau sinchisit sa raspunda ) ……..nu cred ca SCU are vreo vina !!

    0
    0
  3. Din pacate transportatorul a dat dovada de neseriozitate si dimineata la ora 4 nu au venit conform comenzii. Pacat ca exact la acest meci important s-au intamplat aceste lucruri si 50 de oameni care au facut efortul sa vina cu noaptea in cap sa fie alaturi de echipa au fost nevoiti sa se intoarca la casele lor.

    Sa speram ca un rezultat bun al echipei va inlatura amaraciunea acestei dimineti.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button